داود ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در گزارشی به تشریح وضعیت آموزشی منطقه پرداخت و با اشاره به وجود بیش از ۳۲ هزار دانشآموز در قالب ۲۱۱ مدرسه، اظهار کرد: در حال حاضر دانشآموزان شهرستان در ۱۸۰ فضا مشغول به تحصیلاند.
وی با اشاره به پایین بودن سرانه فضای آموزشی در بخش شهری، افزود: سرانه فضای آموزشی شهری ۳.۴ مترمربع است که در مقایسه با میانگین استانی، ۳.۸ مترمربع فاصله دارد. در مقابل، سرانه فضای آموزشی در روستاها به ۸.۲ مترمربع میرسد و میانگین کلی شهرستان ۶.۱۷ مترمربع است.
مدیر آموزش و پرورش ابهر با بیان اینکه احداث اولین مدرسه در شهرستان ابهر بیش از ۱۰۰ سال پیش بوده است، گفت: حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد فضاهای آموزشی موجود بیش از ۳۰ تا ۳۵ سال عمر دارند. در حال حاضر، ۱۰ مدرسه با تراکم بالای ۳۵ نفر و حدود ۳۰ مدرسه نیازمند مقاومسازی هستند. در صورت ساخت ۱۲۰ کلاس یا ۱۰ مدرسه جدید، میتوان بخشی از این بحران را مدیریت کرد.
ابراهیمی همچنین به کمبود شدید نیرو اشاره و اظهار کرد: اکنون ۱۸۰۰ نیروی شاغل و بیش از ۲۰۰۰ نیروی بازنشسته داریم. حدود ۳۰ درصد کمبود نیرو داریم که بخشی از آن با استفاده از همکاران شاغل و بازنشسته به صورت حقالتدریس جبران میشود. با این حال، در حوزههای خدمات و مشاوره امکان استفاده از چنین ظرفیتهایی وجود ندارد و در این بخش دچار چالش جدی هستیم.
او همچنین به ۹ پروژه در حال احداث اشاره و اظهار کرد: تعدادی از این پروژهها با حمایت مسئولان احتمالا در سال جاری به بهرهبرداری خواهند رسید.
مدیر آموزش و پرورش ابهر با اشاره به ظرفیت مولدسازی مدارس، عنوان کرد: برخی مدارس دارای معارض هستند، اما بخش دیگری قابلیت مولدسازی دارند. در صورت اجرای این طرح، میتوان بسیاری از مشکلات پروژههای در دست احداث را نیز حلوفصل کرد.
انتهای پیام
نظرات