سیدمهدی ابطحیفروشانی، صبح امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملیفنآفرینی شبخبهایی اظهار کرد: سهم اقتصاد دانشبنیان در مجموعه اقتصاد کشور، بهتدریج رشد یافته و اکنون بیش از ۱۰هزار شرکت دانشبنیان در کشور فعالاند که حدود ۶۰ درصد از آنها در استانهای اصلی کشور مستقر هستند.
وی افزود: استان اصفهان سهم قابل توجهی در این میان دارد؛ بیش از ۱۰۰۰ شرکت دانشبنیان تنها در این استان فعالاند که ۳۰۰ شرکت آن در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر هستند. شهرک مذکور که بزرگترین مجموعه از این نوع در کشور محسوب میشود، در حال حاضر میزبان ۷۶۲ شرکت است.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: ارزش اقتصادی این شهرک تا ۱۴۰۳ برابر با ۳۵ همت گردش مالی و ۵۹ میلیون دلار صادرات بینالمللی بوده است. اطلاعات اولیهای که از جشنواره امسال داریم، نشان میدهد که تاکنون بیش از ۵۰ برنامه و رویداد علمی در آن برگزار شده است.
ابطحیفروشانی با بیان اینکه جشنواره شیخبهایی که بهعنوان نماد حرکت دانشگاه به سمت اقتصاد دانشبنیان شناخته میشود، نیز همپای رشد شرکتها و واحدهای فناور، روندی رو به گسترش داشته است، گفت: در سالهای نخست، تمرکز جشنواره بر کارآفرینی بود، اما اکنون تبدیل شده به محل پیوند فناوری، صنعت، سرمایهگذاری و سیاستگذاری؛ جایی که فعالان اقتصادی، نخبگان، دولتمردان و مدیران صنایع بزرگ در گفتوگویی مستقیم قرار میگیرند.
وی اضافه کرد: نگاه ما به این رویداد، صرفاً نمایشگاهی یا نمادین نیست، بلکه فرصتی برای نگهداشت نخبگان در کشور و فراهمکردن فضای مناسب کسبوکار برای آنان است. اکنون، در همین شهرک، ۹۵۰ نفر مشغول کار هستند که ۵۳ درصد آنان زیر ۳۵ سال دارند.
رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار کرد: جشنواره امسال تغییرات مهمی داشته و انتظار میرود بیستمین دوره آن، به رویدادی بینالمللی بدل شود. از جمله حضور نماینده منطقهای یونسکو، نماینده ملی یونسکو، برخی از سفرای خارجی، نمایندگان دانشگاههای معتبر و فعالان اقتصادی چینی. اگر سیاستگذاریهای ملی و استانی همجهت شوند، میتوان امیدوار بود که از این پس، پای پارکهای علم و فناوری خارجی و شرکتهای دانشبنیان بینالمللی نیز به این جشنواره باز شود و حتی بتوان به ساخت مشترک محصولات فناورانه و ورود به بازارهای بزرگ جهانی اندیشید.
ابطحیفروشانی افزود: در حال حاضر، استانداری، اتاق بازرگانی و نهادهای اقتصادی استان، توجه ویژهای به مسئله فناوری دارند. همافزایی میان نهادهای اثرگذار در استان، زمینهساز آن است که جایگاه دوم اصفهان در تعداد شرکتهای دانشبنیان، به رتبهای بالاتر ارتقا یابد. این چشمانداز، بههیچوجه بلندپروازانه نیست، بلکه واقعبینانه و مستند به ظرفیتهای موجود استان است. برای مثال، در سال نخست، سه همت سرمایهگذاری برای توسعه هوش مصنوعی هدفگذاری شده است. در افتتاحیه نیز خواهید دید که این هدف نزدیک و حتی ممکن است از آن هم فراتر رود.
وی گفت: در زمینه انرژیهای پاک نیز گامهای بلندی برداشته شده است. اکنون سه شرکت فناور در شهرک وارد حوزه انرژی خورشیدی شدهاند. تا تیرماه، یک مگاوات برق خورشیدی به بهرهبرداری میرسد و برای هشت مگاوات نیز ۱۷ هکتار زمین اختصاص یافته که اجرای فاز نخست آن تا پایان سال آینده در دستور کار قرار دارد.
رئیس شهرک علمی و تحقیقلتی اصفهان ادامه داد: امید است با اجرای این طرحها، پارک علم و فناوری اصفهان به الگویی سبز و پایدار در سطح کشور و حتی منطقه تبدیل شود، همچنین با استقرار دفتر نمایندگی استانداری در شهرک، ارتباط دستگاهها و نهادها با این مرکز، تسهیل شده و انتظار میرود سایر دستگاههای اجرایی نیز رویکردی همراستا در پیش بگیرند.
ابطحیفروشانی افزود: در پایان، امید داریم با همراهی رسانهها و نهادهای حامی، موانع حقوقی نیز رفع و اصفهان، در منطقه، بهعنوان استانی پیشرو در حوزه نوآوری و فناوری شناخته شود.
انتهای پیام
نظرات