رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای این جلسه گفت: تاریخ و سازمانهای بینالمللی خلیج فارس را ثبت و ضبط کردهاند و ترامپ باید بداند که وارد خطای راهبردی شده و خلیج فارس برای همیشه خلیج فارس است.
غلامرضا احمدی ادامه داد: ایرانیان غیرتمند در خصوص اظهارات سست و بیمبنای رئیسجمهور آمریکا درخصوص خلیج فارس، واکنش نشان دادند و بار دیگر ثابت کردند که تمامیت ارضی مسئلهای است که اقشار مختلف مردم بر سر آن وفاق دارند.
وی با اشاره به اینکه دشمن پس از شکستهای مکرر در عرصههای مختلف، جنگ روانی را آغاز کرده است، افزود: دشمن نادان و جاهل با یاوهگویی خود درخصوص تمامیت ارضی ایران موجب وحدت و انسجام ملی بیش از پیش ایرانیان شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: خلیج فارس، مفهوم و عنصر فرهنگی و عامل وفاق ملی است و ترامپ و امثالش در حدی نیستند که به هدف تغییر دادن نام خلیج فارس دست یابند.
همچنین در این جلسه مصوبه کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز مبنی بر تفکیک و یا فروش زمینهای بالای ۱۰۰۰ متر به منظور مولدسازی املاک شهرداری و جلوگیری از خامفروشی بررسی شد و اعضای شورا با آن موافقت کردند.
حجتالاسلام سیدکاظم زعفرانچیلر، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری، گردشگری و بهبود فضای کسب و کار شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: این مصوبه در کمسیون مطرح شده بود و بنابر اینکه شهردار ملاحظاتی در این خصوص داشت، مجدد مطرح شده است.
وی گفت: یک موضوع شاید زوایای مختلف داشته باشد و در این خصوص، ما بر اساس شرایط کمیسیون صرفا از موضع سرمایهگذاری به آن توجه کردهایم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: یک سری املاک وسیع در شهر بلااستفاده بود که از چرخه سرمایهگذاری خارج بودند. نگاه ما از زاویه سرمایهگذاری بود تا چنین املاکی وارد چرخه سرمایهگذاری شوند و با منابع راکد، اقدام به جذب سرمایهگذار خصوصی شود.
زعفرانچیلر با تأکید بر ضرورت کنترل توسعه شهر گفت: قطعات ملکی وسیع در شهر مؤثر بر توسعه شهری است.
علی نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: بحثهای ضمنی فروش املاک شهرداری ناظر بر این بود که درصد قابل توجهی از منابع درآمدی شهرداری با بیشاز ۱۵ درصد تحقق مطرح است و ردیف درآمدی برخی سازمانها وابسته به فروش همین املاک است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: نظر معاونت املاک و بودجه شهرداری تبریز ناظر بر مخالفت با این موضوع بود اما باید ورود و خروج بانک املاک شهرداری، حساب شده باشد.
باغبان اظهار کرد: این طرح ضرورت ندارد اما شهرداری باید به نظارت در موضوع املاک دسترسی دهد. شهرداری موضوع املاک را نظارتپذیر نمیکند که ضرورت دارد گزارش داده شود که املاک به چه نحوی فروخته میشود و گزارشگیری از وضعیت املاک باید در اولویت شورا باشد.
احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص اظهارکرد: اختیارات شهرداری در این حوزه جاری و ساری است و قانون وجود دارد. فلسفه سرمایهگذاری و اختیارات وزارت کشور و شورا در این حوزه مکفی است و پس از آن باید شورا مرجع نظارت باشد.حرف از متراژ نیست بلکه ملاک ارزش املاک است؛ تا جایی که امکان دارد حدالامکان بارگزاری با فروش املاک شهرداری همزمان باشد. باید مصوبهای باشد که به هر عنوان از خامفروشی جلوگیری و فروش بارگزاری شده و ارزشافزوده ایجاد شود و این مصوبه میتواند موثرتر باشد.
اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: ۱۰ درصد بودجه شهرداری فروش املاک است که باید به حداقل برسد. شورا مصوب کند تا املاک به صورت حداقلی به فروش برسد چرا که این املاک باید برای آیندگان حفظ شود.
چمنی با تأکید بر ضرورت پرهیز از خامفروشی املاک شهرداری تبریز خاطرنشان کرد: بعد از اینکه ارزش افزوده ایجاد شد، املاک شهرداری باید به فروش رسیده و از ترک تشریفات به هر نحو جلوگیری شود. املاک مشرف به ۱۸ متری نیز توسط شهرداری تملک و در کنار آن به بدنهسازی توجه شود.
روحالله رشیدی عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: موضوع املاک و مستغلات، مستقلا در قالب پیشنهادات مطرح و به موضوع ورود شود. آنچه مستقیم با شورا ارتباط دارد، تکمیل شدن سامانه املاک است که در شورای پنجم مطرح شده اما بررسی نشده است. گزارشها نیز براساس سامانه املاک نبوده و کمتر به این سامانه استناد شده است.
داود امیرحقیان، خزانهدار شورای اسلامی شهر تبریز نیز اظهار کرد: شورا از مسیر لایحه خارج شده است و تصویب این موضوع بازگشت از اختیار تفویض شده به شهردار است. محدودیت در تفویض یک سری محدودیتها ایجاد خواهد کرد اگر این لایحه در آن حد تاثیرگذار است، باز هم مطرح شود.
وی گفت: آقای زعفرانچیلر اگر با اظهار نظر شهردار موافق است، اعلام کند و درباره این مصوبه اعلام موضع کند. بانک اطلاعاتی قطعا باید به وجود بیاید چراکه اقدام خوبی است اما نمیتوان به آن استناد کرد چون دائما در حال تغییر است.
زعفرانچیلر نیز در این خصوص گفت: مصوبه کمیسیون قبل از تفویض اختیار به شهردار بوده و در بررسی آن موضوع تفویض مطرح نبوده است.
تصویب پاداش ۵ میلیون تومانی برای ۸۱۷۴ نفر از کارگران شهرداری تبریز
لایحه دو فوریتی شهرداری تبریز مبنی بر تخصیص پاداش ۵ میلیون تومانی برای ۸۱۷۴ نفر از کارگران شرکتهای همشهری، تدبیراندیش، سهند تلاشگر تبریز، تأمینگستر و دیگر کارگران مجموعه شهرداری تبریز به تصویب رسید.
همچنین در جریان برگزاری این جلسه عضویت اسماعیل چمنی در کمیسیون شهرسازی و معماری با موافقت اعضا تصویب شد و در ادامه استعفای وی از کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری از سوی اعضای شورای اسلامی شهر پذیرفته شد.
مصوبه کمیسیون کسب و کار برای جلوگیری از خامفروشی املاک شهرداری دستور بعدی جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر بود که با رای موافق اعضای شورای اسلامی شهر به تصویب رسید.
تجویز مساعدت مالی در خصوص کاهش ۲۵ درصدی مبنای عوارض ساختمانی در حوزه شهرداری منطقه ۷ تبریز دستور دیگر جلسه امروز شورانشینان بود که با توجه به توضیحات اصغر آدی بیگ شهردار منطقه ۷، اعضای شورای اسلامی شهر به لایحه مصوب شهرداری در سال ۱۴۰۱ که شامل تخفیف ۳۰ درصدی مبنای عوارض بود، رای دادند؛ به عبارتی دیگر رای گیری انجام نشد و زمان اجرای مصوبه قبلی تا پایان سال جاری تمدید شد.
در نهایت گزارش شهردار از رصد اجتماعی شهر تبریز با بررسی های اعضای شورا منجر به تصویب ماده ۵ اتاق رصد شد و مقرر شد که هربند این لایحه به صورت جداگانه به رای گیری گذاشته شود. بر این اساس با حذف بندهای یک و ۴ از ماده ۶ این طرح و همچنین ماده ۷ و ۸ این لایحه به تصویب رسید.
انتهای پیام
نظرات