• یکشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1404022115231
  • خبرنگار : 71480

معاون اول رئیس‌جمهور در نشست هیات‌های عالی‌رتبه ایران و ازبکستان:

ایران مصمم به ارتقا روابط در همه زمینه‌ها با ازبکستان است

ایران مصمم به ارتقا روابط در همه زمینه‌ها با ازبکستان است

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به توافقات تهران-تاشکند برای ارتقای سطح همکاری‌های فی مابین تاکید کرد: با عزم و اراده جدی روسای جمهوری ایران و ازبکستان همکاری‌های دو کشور در دولت چهاردهم نسبت به گذشته گسترش چشم‌گیری داشته است.

به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف ظهر امروز (یکشنبه) در نشست هیات‌های عالی‌رتبه ایران و ازبکستان با تاکید بر اینکه دو کشور برای افزایش سطح روابط دو کشور اراده لازم  را دارند، تصریح کرد: دولت چهاردهم مصمم  به ارتقا روابط در همه زمینه‌ها با ازبکستان است.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه روابط ایران و ازبکستان ریشه در تاریخ مشترک دارد، افزود: اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی میان ملت‌های دو کشور سرمایه ارزشمند برای تقویت روابط دوجانبه است و این پیوندهای ریشه‌دار زمینه‌ساز توسعه روابط در بخش‌های اقتصادی، انرژی، گردشگری، فرهنگی، علمی، تجاری و بخش خصوصی ایران و ازبکستان است.

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: ازبکستان به دلیل اشتراکات فراوان تمدنی و زبانی حکم برادر با جمهوری اسلامی ایران دارد و زمینه‌های بسیار زیادی برای همکاری‌ها در همه عرصه‌ها وجود دارد که این تعاملات دوجانبه زمینه‌ساز روابط در عالی‌ترین سطح میان دو کشور خواهد بود.

عارف گفت: شانزدهمین اجلاس همکاری‌های مشترک با همزمان با سفر نخست وزیر ازبکستان زمینه‌ساز رونق بیش از گذشته روابط فی مابین است و  انتظار داریم این همکاری‌ها در همه زمینه‌ها تعمیق و گسترش یابد.

عارف با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران کوتاه‌ترین مسیر برای اتصال کشورهای آسیای میانه به آب‌های آزاد و خلیج فارس است، گفت: زیرساخت‌ها و امکانات لجستیکی در بنادر ایران   فراهم شده است و ایران آمادگی دارد تسهیلات لازم را برای حضور ازبکستان در این بنادر فراهم کند.

معاون اول رئیس‌جمهور بر تسهیل هر بیشتر حمل و نقل و ترانزیت میان دوکشور تاکید نمود.

عارف خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری ارتقا سطح مبادلات از نظر جمهوری اسلامی ایران قابل عملیاتی بودن است و امیدواریم در کوتاه‌ترین زمان به این هدف برسیم که در این مسیر شناخت یکدیگر از توانایی‌ها و امکانات طرف مقابل ضروری است و باید مبادلات بین کارشناسان در بالاترین سطوح به ویژه فعالان بخش خصوصی دو کشور افزایش یابد.

وی با اشاره به سیاست توسعه روابط  با کشورهای همسایه و منطقه در دولت چهاردهم تصریح کرد: با توجه به شناختی که دو کشور از اقتصاد یکدیگر دارند، می‌توانند به عنوان مکمل در توسعه روابط اقتصادی منطقه‌ای باشند.

عارف همچنین آمادگی شرکت‌های ایرانی در زمینه خدمات فنی و مهندسی،  صادرات محصولات و اداوت کشاورزی، معدن، دارویی و تجهیزات پزشکی و مرمت آثار تاریخی را از مهم‌ترین زمینه‌های همکاری و حضور جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان برشمرد.

«عبدالله عارفوف» نخست‌وزیر ازبکستان نیز در این نشست، دیدارها و ملاقات‌های مقامات عالی‌رتبه دو کشور در بالاترین سطوح سیاسی را زمینه‌ساز افزایش تعاملات اقتصادی و تجاری دانست که باید در حوزه‌های دیگر نیز گسترش یابد و در ادامه با اشاره به سی‌امین سال برقراری روابط دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران دوست نزدیک و شریک مطمئن  ازبکستان در منطقه است.

نخست‌وزیر ازبکستان تصریح کرد: همکاری‌های خوب دو کشور پیشرفت‌های خوبی در سالیان گذشته داشته است و در دیدارها و ملاقات رؤسای جمهور ایران و ازبکستان برنامه‌ریزی‌های لازم برای رشد روابط در همه زمینه‌ها مشخص شد که به صورت دائمی رو به افزایش است.

عارفوف با اشاره به حجم روابط ۵۰۰ میلیون دلاری میان ایران و ازبکستان و  با تاکید بر اینکه توسعه همکاری‌های دوجانبه باید آینده‌دار و با برنامه‌ریزی طولانی مدت ارتقا یابد، افزود:  بخش خصوصی ایران و ازبکستان باید از امکانات موجود به خوبی بهره‌برداری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha