حجتالله شهبازی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: طرح سرشاخهکاری درختان گردو در استان همدان از اواخر فروردین آغاز شده و بر اساس برنامهریزی، سرشاخهکاری ۱۰۰ هزار پیوندک روی درختان گردوی باغات استان طی امسال در این طرح هدفگذاری و پیشبینی شده است.
وی ادامه داد: بخشی از این سرشاخهکاری با استفاده از پیوندکهایی که بهصورت دولتی تأمین شده در اختیار باغداران قرار میگیرد و بخشی دیگر آن هم از پیوندکهایی که مورد نظر خود باغداران بوده از درختان باغات آنها به عنوان ژنوتیپ برتر برداشت و روی درختانی که کیفیت مناسبی ندارند سرشاخهکاری میشود.
شهبازی خاطرنشان کرد: پیشگیری از سرمازدگی بهاره، ایجاد یکنواختی محصولات تولیدی، افزایش عملکرد در واحد سطح، کاهش هزینه تولید، افزایش درآمد باغداران، افزایش صادرات و در نهایت افزایش بهرهوری را میتوان از جمله دلایل مهم اجرای این طرح در سالهای اخیر برشمرد.
وی با اشاره به سطح ۲۳ هزار و ۱۲۳ هکتاری باغات گردوی استان همدان، یادآور شد: براساس پیشبینیها از این میزان باغات گردوی استان در صورت عدم سرمازدگی و خشکسالی، افزونبر ۸۰ هزار تُن محصول گردو قابل برداشت خواهد بود.
شهبازی میانگین تولید گردوی هر هکتار از باغات سطح استان همدان را ۳.۵ تُن اعلام کرد و افزود: در سال گذشته ۷۷ هزار و ۸۰۰ تُن گردو از سطح باغات استان برداشت شد.
انتهای پیام
نظرات