• دوشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404022215735
  • خبرنگار : 50214

مدیرکل بهزیستی استان یزد در جمع خبرنگاران اعلام کرد

مراجعه پایین‌تر از میانگین کشوری خانواده‌های یزد در طرح پیشگیری از تنبلی چشم

مراجعه پایین‌تر از میانگین کشوری خانواده‌های یزد در طرح پیشگیری از تنبلی چشم

ایسنا/یزد مدیر کل بهزیستی استان یزد با اشاره به مراجعه پایین‌تر از میانگین کشوری خانواده‌های یزد در طرح پیشگیری از تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال و عواقب آن، از اجرای این طرح ویژه افراد شناسایی شده سال گذشته شهرستان یزد با حضور گروه‌های جهادی بنیاد برکت در روزهای پایانی هفته جاری خبر داد.

نادر هومنیان امروز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت در نشست با خبرنگاران، ضمن گسترده خواندن فعالیت‌های بهزیستی، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۷۹ فعالیت توسط بهزیستی در قالب‌های مختلف و پویش‌های متفاوت در حال ارائه است ولی متاسفانه بخش زیادی از جامعه مخاطب بهزیستی، با این خدمات ناآشنا و غریب هستند.

وی با بیان این که خیرین زیادی با بهزیستی همکاری دارند، گفت: نیاز است که اصحاب رسانه برای رهایی بهزیستی از این مظلومیت، یک موسسه خیریه برای معرفی این سازمان و خدمات آن ایجاد کنند.

هومنیان با اشاره به اقدامات پیشگیرانه بهزیستی برای پیشگیری از برخی آسیب‌ها، عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از افراد جامعه حتی با خط مشاوره ۱۴۸۰ که می‌تواند در حوزه پیشگیری از آسیب‌ها تاثیرگذار باشد، ناآشنا هستند و این شاید به دلیل غفلت و کم توجهی متولیان و اهالی رسانه به ویژه رسانه ملی به امر اطلاع رسانی باشد.

وی یکی از اولویت‌های آتی سازمان بهزیستی را اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم خواند و گفت: سال گذشته باید ۶۶ هزار کودک ۳ تا ۶ سال استان در طرح پیشگیری از تنبلی چشم شرکت می‌کردند اما متاسفانه ۳۲ هزار کودک در این طرح مشارکت کردند.

به گفته این مسئول، در حالیکه میانگین کشوری پوشش این طرح ۸۶ درصد بوده، این عدد در استان یزد تنها ۵۶ درصد بوده که نتیجه آن منجر به شناسایی ۱۶۰۰ کودک مشکوک و نیز هفت کودک دچار مشکل بینایی بوده است.

وی با بیان این که کودکان تنها در همین بازه زمانی فرصت درمان و پیشگیری از اختلالات نابینایی دارند و عملاً پس از سن ۱۰ سالگی دیگر درمان پاسخگو نخواهد بود، گفت: قطعاً در صورت نهفته بودن این مشکل و درمان آن در موعد تعیین شده، این افراد در آینده جزو مخاطبان بهزیستی خواهند بود.

مدیر کل بهزیستی استان با بیان این که امسال طرح پیشگیری از تنبلی چشم در استان از ابتدای خرداد ماه در سراسر استان و در ۳۷ مرکز مجری طرح اجرایی خواهد شد، عنوان کرد: امسال پیش بینی می‌شود که ۶۳ تا ۶۴ هزار کودک در استان مشمول این طرح باشند و امیدواریم با راه اندازی یک کارزار رسانه‌ای در این باره، بتوانیم پوشش به مراتب بهتر از سالهای گذشته در استان را رقم بزنیم.

وی با اشاره به شناسایی ۱۶۰۰ نفر کودک مشکوک به اختلال بینایی در استان طی سال گذشته، عنوان کرد: در قالب تفاهم‌نامه‌ای بین بهزیستی و بنیاد برکت در رابطه با استان‌هایی که به نوعی در این حوزه مشکل داشتند، گروه‌های جهادی بنیاد برای بررسی کودکان مشکوک به اختلال در شهرستان یزد طی دو مرحله به یزد عزیمت خواهند کرد.

هومنیان با بیان این که چهار گروه جهادی با تجهیزات دقیقی در مرحله اول از ۲۴ تا ۲۶ اردیبهشت ماه و در مرحله دوم از ۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت ماه در اداره بهزیستی شهرستان یزد و مرکز اموزش بهزیستی هر دو در منطقه آزادشهر حضور خواهند یافت، گفت: مراجعان ضمن پایش دقیق‌تر به صورت کاملاً رایگان، در صورت نیاز نیزاقدامات درمانی رایگان دریافت خواهند کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش وضعیت امروز برخی آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق و خودکشی در استان را نگران کننده خواند و گفت: این آمارها در حالیست که در ادوار گذشته به دلیل ویژگی‌های مردم یزد به ازای هر ۱۸ ازدواج یک مورد طلاق داشته است.   

وی همچنین اضافه کرد: در حالی اقدامات غربالگری ناشنوایی بدو تولد استان در دهه قبل باعث شده بود که در سال ۱۳۹۶ اعلام کنیم، هیچ کودک ناشنوایی در استان نداریم ولی آمارهای اخیر استان در این حوزه نگران‌کننده و حکایت از افزون بر ۱۳۰ کودک دچار ناشنوایی است.

مدیر کل بهزیستی استان در پایان با تاکید بر لزوم ارتقای جایگاه بهزیستی در نگاه مردم، گفت: هم اکنون به ازای هر فرد که در مرکز شبانه روزی نگهداری می‌شوند، ۵.۷ میلیون تومان است ولی ما به تفاوت قیمت تمام شده آن ۶.۲ میلیون تومان است که از محل خیرین تامین می‌شود و متاسفانه تداوم چنین وضعیتی قطعاً منجر به تخریب جایگاه بهزیستی شده به نحوی که بسیاری از مراکز سالمندان استان رو به ورشکستگی هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha