حجت الاسلام خیرالله امیری، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یاسوج در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت بخصوص شهید آیت الله رئیسی گفت: شهید رئیسی انسان خستگی ناپذیری بود و خداوند هم مزد او را داد و در کنار امام رضا علیه السلام آرام گرفت.
وی با بیان اینکه گاهی جنبههای منفی نگر درون همه ما وجود دارد و گاهی اوقات سفت و سخت نگاه میکنیم، افزود: آقای بهادر کرمی شبانه روز کار کرد و زحمت کشید. او تقید ویژهای نسبت به نماز و مسائل فرهنگی داشت و باید از زحمات او قدردانی و تشکر کنم.
امیری اظهار کرد: به دکتر مهدی نوریپور (رئیس جدید) نیز که فرد خوش اخلاق و خوش برخوردی است و همین ویژگی او نقطه قوتی برای مدیریت او محسوب می شود تبریک عرض می کنم.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یاسوج خاطرنشان کرد: اگر بخواهید در سمت مدیریتی خود موفق شوید به این نکته قرآنی توجه کنید که خداوند در قرآن فرمود؛ پیامبر اسلام به خاطر رحمت، رافت و مهربانی خود توانست موفق شود و اگر سخت دل و تلخ رو بود افراد از کنار او پراکنده میشدند. بنابراین رأفت و مهربانی پیامبر بود که او را موفق کرد و این موضوع در بحث مدیریتی بسیار مهم است.
امیری تصریح کرد: در تغییر و تحول دولتها نباید کسانی که توانمند هستند کنار گذاشته شوند، هرچند اسم دولت چهاردهم هم بر همین مبنا نامگذاری شده و نشانه احترام و اعتقاد به موضوع شایسته سالاری و کنار نگذاشتن افراد توانمند است.
سردار حمید خرمدل، فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این مراسم گفت: در دوره مدیریت آقای کرمی(رئیس سابق) دانشگاه یاسوج آرامش خاصی داشت. اعتقاد من این است که دانشگاه محل تحصیل، دانش و توسعه فرهنگ است و نباید به محل تاخت و تاز مسائل سیاسی و ایجاد ناهنجاری ها باشد.
وی افزود: دانشگاه باید محفل و معدنی برای کسب دانش و تعالی انسانها باشد. من معتقدم برادر عزیزمان آقای کرمی در حد توان خود بر روی این موضوع کار کردند و این زحمات جای تقدیر دارد.
سردار خرمدل اظهار کرد: در بحث اردوی راهیان نور که به سپاه فتح مربوط میشد، استان ما جزء استانهای درجه یک کشور بود و لازم است در این زمینه از رؤسای همه دانشگاهها به خصوص جناب آقای بهادر کرمی که ریاست ستاد اعزام را به عهده داشت تشکر ویژه کنم.
فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: اعزام دانشجویان به عتبات عالیات و همینطور پیاده روی اربعین که با همکاری دانشگاهها و بسیج دانشجویی استان انجام گرفت نیز از دیگر کارهای ارزشمندی بود که در حوزه دانشگاه یاسوج انجام شد.
سردار خرمدل با بیان اینکه بهادر کرمی نسبت به موضوعات فرهنگی هم مقید بوده و فعالیت زیادی داشته است، تصریح کرد: از جهات علمی دانشگاه یاسوج در شرایط خوبی بوده و با مدیریت آقای کرمی بهتر هم شده است. همینطور از لحاظ زیرساختی هم توسعه بسیار خوبی انجام گرفته که در سابقه خدمتی آقای کرمی و دانشگاه ماندگار خواهد بود.
وی ادامه داد: آقای نوری پور از اساتید خوب، ارزشی و با شخصیت دانشگاه است و به خوبی میتواند جای آقای کرمی را پر کند که از این بابت از انتخاب مشاور محترم وزیر علوم تشکر میکنم.
فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: ما هم به عنوان مجموعه سپاه در کنار دانشگاه یاسوج هستیم چرا که سپاه وظیفه دارد خدمتگزار این عزیزان باشد.
بهادر کرمی، رئیس سابق دانشگاه یاسوج نیز گفت: شهید رئیسی نماد خدمت و مقاومت بود و به صورت شبانهروزی برای پیشرفت کشور تلاش کرد. امروز هم تنها راه ایستادگی در برابر دشمنان که به حرص مسلمانکشی افتخار میکنند، مقاومت است.
وی افزود: نظام آموزش عالی مشکلاتی دارد و دانشگاههای ما با چالشهای جدی روبهرو هستند. یکی از مهمترین مشکلات، ضعف بنیه علمی دانشجویان به خصوص جدیدالورود در رشتههای مهندسی است. سیاستگذاری در آموزش عالی یکپارچه نیست و هر بخش به یک سمت میرود.
کرمی اظهار کرد: متاسفانه تعداد بسیار زیادی دانش آموزان ما در دوران دبیرستان آرزو دارند که در رشته پزشکی تحصیل کنند. و این وضعیت منجر به این شده که در کشورهای پیشرفته غربی نخبهها در رشتههای انسانی همچون اقتصاد علوم سیاسی تحصیل میکنند اما در کشور ما نخبهها در رشتههای خدمات رسانی تحصیل میکنند البته هرچند که ما در رشته پزشکی پیشرفت بسیار خوبی کردهایم اما نمیتوان این نکته را نادیده گرفت.
رئیس سابق دانشگاه یاسوج با بیان اینکه ما به بیمارستانها نیاز داریم اما آموزش بهتر است آموزش پزشکی به وزارت علوم برگردد، خاطرنشان کرد: به نظر من وزارت علوم باید فرماندهی واحد این حوزه را برعهده بگیرد، حتی اگر آموزش پزشکی به وزارت بهداشت سپرده شده، بهتر است پژوهشهای پزشکی نیز زیرمجموعه وزارت علوم قرار گیرد.
کرمی تصریح کرد: متاسفانه در استان کهگیلویه و بویراحمد دانشگاه و صنعت آن طور که باید با هم ارتباط ندارند.
وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته دنیا تحقیقات دانشگاهی مستقیماً مشکلات جامعه و صنعت را حل میکند در حالی که در جامعه و به ویژه در استان ما تحقیقات دانشگاهی نیازمحور نیست و صنعت هم از پژوهشهای دانشگاهی استفاده نمیکند.
رئیس سابق دانشگاه یاسوج عنوان کرد: بودجه دانشگاهها کافی نیست و این مسئله تنها دانشگاه یاسوج محدود نمی شود. مشکلاتی همچون حقوق پایین، مسائل رفاهی و نبود مسکن مناسب برای اساتید و کارکنان باید بهطور جدی مورد توجه و پیگیری قرار بگیرد.
کرمی تاکید کرد: نباید دانشجویان دانشگاههای شهرستانی را با دانشجویان دانشگاههای بزرگی مانند دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف مقایسه کرد چرا که هر دانشگاهی شرایط و مشکلات خاص خود را دارد و باید برای ارتقای کیفیت آموزش در همه دانشگاهها تلاش کرد.
وی به دستاوردهای دانشگاه یاسوج در دوران مدیریت خود اشاره اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ با پیگیریهای انجامشده، بودجه دانشگاه از ۱۴۶ میلیارد تومان به سه برابر افزایش یافت.
رئیس سابق دانشگاه یاسوج با بیان اینکه در حال حاضر دو خوابگاه متأهلی با حمایت وزارت نفت در حال احداث است، گفت: دانشگاه یاسوج یکی از اولین دانشگاههایی بود که بعد از تعطیلیهای کرونا کلاسهای حضوری را از سر گرفت.
کرمی افزود: طی سه سال گذشته ۵۰ عضو هیئت علمی جدید جذب شدند و همینطور سامانه نظارت بر عملکرد دانشگاه راهاندازی شد.
وی ضمن تبریک انتصاب دکتر مهدی نوری پور و آرزوی موفقیت برای او، اعلام می کنم در هر زمینهای که دانشگاه یاسوج نیاز داشته باشد آمادگی همکاری دارم. این دانشگاه یکی از مراکز علمی مهم کشور است و امیدوارم با همکاری جمعی، شاهد پیشرفت هرچه بیشتر آن باشیم.
رئیس سابق دانشگاه یاسوج با بیان اینکه یاد و خاطره روسای پیشین از جمله «دکتر شاپور رمضانی و زنده یاد دکتر محسن عسکریان» را گرامی میداریم، از حضار خواست به احترام آنها بایستند و برای آرامش روح زنده یاد عسکریان صلوات بفرستند.
کرمی بیان کرد: نا امیدی بزرگ ترین دشمن پیشرفت است و اگر بخواهیم موفق شویم، باید به نخبگان اعتماد کنیم و از آنها حمایت کنیم.
سید احمدرضا خضری، مشاور وزیر علوم نیز گفت: هر چند کمتر از چهار دهه از عمر پر برکت دانشگاه دانشگاه یاسوج میگذرد اما در واقع این دانشگاه توانسته است خود را همپای دانشگاههای کهن و مدرن به جلو بکشاند و با آنها هماوردی کند از این رو گاهی حتی در رتبه بندی های دانشگاههای کشور را رتبه های ۱۹، ۲۰ و حتی ۱۸ را از آن خود کرده است و این برای دانشگاهی با این مقدار از قدمت مایه افتخار است و صد البته این نشانه آن است رتبههای بالاتر هم در انتظار او هستند و انشاءالله که به مقصود های بالاتر هم دست یابد.
وی افزود: دانشگاهی با چهار دانشکده بزرگ با دو پژوهشکده و دو مرکز علمی اقماری، ۶ هزار و ۳۰۰ دانشجو، بیش از ۲۵۰ عضو هیئت علمی، حدود سه هزار مقاله ثبت شده در پایگاههای علمی نظیر isi و ۴۰ هکتار عرصه و هزاران متر اعیان برخوردار است.
خضری اظهار کرد: با این وجود، این دانشگاه مهم با مشکلات تنگناهایی دست و پنجه نرم میکند که باید برای آن چاره اندیشید. روند کاهشی جذب دانشجو در بسیاری از رشته های علوم پایه، علوم انسانی و علوم مهندسی. فرسودگی فضاهای فیزیکی، ناترازی در بخش مالی و درآمدزایی، و نابرابری در بخش کارمندی و هیئت علمی و دانشجویی و آسیب پذیر بودن زیرساخت های دانشگاه یاسوج، تنگناها و چالش هایی هستند که بر سر راه این دانشگاه قرار دارند.
مشاور وزیر علوم خاطرنشان کرد: دانشگاه یاسوج تنها متعلق به یاسوج و استان کهگیلویه و بویراحمد نیست بلکه دانشگاهی ملی و بلکه بین المللی است و به سمت بین المللی تر شدن در حال حرکت است.
خضری تصریح کرد: اولین گام برای حل مشکلات دانشگاه یاسوج این است که دانشگاه را دانشگاه بدانیم و جایگاه آن را درک کنیم.
وی ادامه داد: دانشگاه در عین حال که بار عظیم تربیت نیروهای انسانی را به دوش میگیرد اما بدنه او به شدت آسیب پذیر است. از رفتارهای غیر دانشگاهی با دانشگاه بپرهیزیم، حرمت دانشگاه را نگه داریم، دانشگاه محل علم است و عالمان است، دانشگاه پیشران توسعه کشور است.
مشاور وزیر علوم عنوان کرد: با مغز متفکر توسعه کشور نمیتوان شوخی کرد و نباید آن را مورد داوری و ارزیابی قرار داد. از دانشگاه توقع نداشته باشیم خدمتگزار ما باشد بلکه ما باید خدمتگزار دانشگاه باشیم.
خضری تصریح کرد: دانشگاه آنقدر برای ما مهم است که رئیس جمهور کشورمان خود یک فرد دانشگاهی است و با کمال احترام، تواضع و فروتنی وارد دانشگاه میشود.بنابراین برای دانشگاه گروکشی نکنیم، دانشگاه را به بهانه های اندک مورد بازخواست و تحقیر قرار ندهیم. دانشگاه باید در صدر باشد و بر سرنشیند. در دومین گام ما باید کرامت و مرجعیت علمی را به دانشگاه برگردانیم.
وی اظهار کرد: باید به این فکر کنیم، اعتباری که خرج دانشگاه شده همان پولی است که پیرزن سیستانی به آن دست پیدا نکرده است. بنابراین شایسته نیست دانشگاهی که با سرمایه مردم اداره میشود در موضوع مرجعیت علمی از دیگران کمک بگیرد. دانشگاه برای این ایجاد شده است تا برای رفع مشکلات کشور به آن مراجعه کنید. اگر قرار است ناترازی در انرژی، مشکلات اقتصادی، چالشهای محیط زیستی و چالش های کشور را حل کنیم باید سراغ دانشگاه برویم.
خضری بیان کرد: دانشجویان از سد غول کنکور گذشته اند و ما باید حتما مرجعیت علمی آنها را به رسمیت شناخته نشه و این سرمایه های اجتماعی را ارج بگذاریم.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از زحمات بهادر کرمی رئیس سابق دانشگاه یاسوج تقدیر و مهدی نوری پور بعنوان رئیس جدید این دانشگاه معرفی شد.
خبر در حال تکمیل است...
نظرات