• سه‌شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1404022316720
  • خبرنگار : 50189

معاون راهداری اعلام کرد

استان کرمان رتبه ۱۴ کشور در راه آسفالته روستایی

استان کرمان رتبه ۱۴ کشور در راه آسفالته روستایی

ایسنا/کرمان معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمان ضمن اشاره به گستردگی شبکه راه‌های روستایی این استان و رتبه ۱۴ کشور از نظر برخورداری از راه آسفالته روستایی، از امضای تفاهمنامه جدیدی برای آسفالت ۸۰۰ کیلومتر راه روستایی طی ۱۸ ماه آینده خبر داد و چالش‌های اعتباری در این حوزه را تشریح کرد.

مهدی هادوی ۲۳ اردیبهشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان کرمان با وسعت زیاد، دارای حدود ۲۰ هزار کیلومتر جاده است که از این میزان، ۱۸ هزار کیلومتر آن را راه‌های روستایی تشکیل می‌دهند.

وی افزود: ۴۲ درصد جمعیت استان کرمان در مناطق روستایی ساکن هستند و راه‌های روستایی، شریان‌های حیاتی برای فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و برخی معادن استان محسوب می‌شوند. بنابراین بهره‌برداری از جاده‌های سالم و ایمن می‌تواند به ارتقاء سطح بهره‌مندی مردم کمک شایانی نماید.

هادوی با استناد به سالنامه آماری سازمان راهداری، عنوان کرد: علی‌رغم تمامی تلاش‌های صورت گرفته طی سالیان متمادی، استان کرمان با توجه به حجم، وسعت و طول راه‌ها، در شاخص برخورداری از راه آسفالته روستایی نسبت به کل نیاز استان، در رتبه ۱۴ کشور قرار دارد.

 وی افزود: از سال ۱۳۹۷ که وظیفه ساخت راه‌های روستایی به سازمان راهداری محول شده، قراردادهای متعددی منعقد شده و هم‌اکنون نیز ۵۰۰ کیلومتر قرارداد فعال برای ساخت، روکش، بازگشایی مسیر، تکمیل محورها و احداث ابنیه در راه‌های روستایی استان در دست اجراست.

معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری کرمان درباره تأمین اعتبارات توضیح داد: اعتبار ساخت راه‌های روستایی مستقیماً در کمیته‌های برنامه‌ریزی شهرستان‌ها تأیید، ابلاغ و تخصیص پیدا می‌کند و سازمان راهداری متولی ساخت است، اما تأمین اعتبار بر عهده استان است. خوشبختانه با توجه به نقش راه در آبادانی روستاها و جلوگیری از مهاجرت، فرمانداران و نمایندگان مجلس همکاری خوبی در تخصیص اعتبارات داشته‌اند.

با این حال، وی به چالش‌های تخصیص اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲ کمتر از ۵۰ درصد اعتبارات مصوب تخصیص یافت. برای سال ۱۴۰۳ نیز از ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار ابلاغی، تنها ۱۸۰ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرده که باز هم کمتر از ۵۰ درصد است. علی‌رغم این مسائل، سال گذشته نزدیک به ۱۰۰ کیلومتر راه روستایی آسفالت شد و توانستیم در حوزه ساخت و نگهداری راه‌های روستایی در رتبه‌های تک‌رقمی سازمان راهداری قرار بگیریم.

هادوی از امضای تفاهمنامه مهم در هفته‌های گذشته با حضور رئیس سازمان راهداری کشور و استاندار کرمان خبر داد که می‌تواند تحول بزرگی در این حوزه ایجاد کند.

وی افزود: بر اساس این تفاهمنامه که استانداری کرمان طرف اول آن است، مقرر شده طی ۱۸ ماه، استانداری تمهیدات لازم را برای آماده‌سازی راه‌هایی که توسط دهیاری‌ها، خیران و شوراها با مشخصات فنی لازم ساخته شده‌اند، فراهم نموده و برای آسفالت به اداره کل راهداری طرف دوم قرارداد تحویل دهد.

معاون اداره کل راهداری استان کرمان گفت: سازمان راهداری نیز تأمین قیر و اجرای آسفالت ۸۰۰ کیلومتر راه روستایی در شمال و جنوب استان را بر عهده خواهد داشت و اگر این مهم محقق شود، نزدیک به نیمی از راه‌های روستایی باقی‌مانده که جمعیت قابل توجهی را پوشش می‌دهند، آسفالت شده و استان با سرعت از محرومیت در این زمینه خارج خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۶:۰۱

خدا وکیلی فکری به حال آسفالت ورودی وکوچه های روستای اسماعیل آباد جوپار 18کیلومتری کلان شهر کرمان هم بکنید برای کرمان خوب نیست این اوضاع روستا از نزدیک ببینید بهتره 18کیلومتر تا مرکز شهر فاصله دارد ممنون