به گزارش ایسنا، «جواد کریمی ثابت» در جمع خبرنگاران عنوان کرد که این همایش در قالب ۳۰ پنل تخصصی برگزار میشود و با توجه به بررسیهای انجام شده، مقالات در این کنفرانس سطح کیفی بالایی دارد.
وی گفت: رشد دانش هستهای و انتشار این دانش از مهمترین رویکردها و اهداف برگزاری کنفرانسهای هستهای است، از سویی در این کنفرانسها مسیر رشد علمی کشور ترسیم میشود. وقتی صنعت با آخرین یافتههای دانشگاهها آشنا میشود، موجب همافزایی و همراهی دو عرصه با یکدیگر می شود، این مساله مهم است که بدانیم پژوهشها و تحقیقات و کارهای دانشگاهی در فضای خلاء و بدون توجه به مشکلات و نیازها در صنعت نمیتوانند قوام و دوام پیدا کنند.
دبیر کنفرانس ملی هستهای کشور اظهار کرد: در جریان برگزاری این کنفرانسها بخش خصوصی و دولتی در حوزههای مختلف صنعتی حضور دارند و تعامل خوبی میان آنها با بخشهای دانشگاهی بسته به نیازشان میتواند شکل گیرد. از این رو یک شبکه همکاری ملی در اکوسیستم ملی میان صنعت و دانشگاه شکل میگیرد.

کریمی ثابت تاکید کرد: البته سرریزهای صنعت هستهای به صنایع دیگر زیاد است. اساسا کشورها برای حفظ نخبگان خود در سطوح مختلف نیاز به تعریف پروژههای بزرگ علمی دارد تا صنعت و علم توامان رشد کند. امروز صنعت هسته ای در حوزههای مختلف از جمله هوافضا، کشتیرانی، کشاورزی، شیرین سازی آب و غیره کمک کننده است و اکوسیستم صنعتی کل کشور را رشد می دهد.
وی ادامه داد: در چندین دوره قبل که کنفرانس برگزار شده است بیشتر ارایه مقالات داشتیم اما در چند دوره اخیر برگزاری پنلها اثرگذاری بیشتر داشته است و از سویی ورود صنعت به حوزه دانشگاهی اثرات خوبی داشته است. همچنین برگزاری نمایشگاه توانمندیهای هسته ای برای دانشجویان و مدعوان در حاشیه این کنفرانس از جمله اقدامات موثر است.
معاون سازمان انرژی اتمی با اشتره به حضور و فعالیت ۳۰ دانشگاه کشور در حوزه هستهای گفت: فناوری هستهای در کشور ریشه کرده و نهادینه شده است و چیزی نیست که عقب یک کامیون مثل لیبی از کشور خارج شود. این فناروی در هم تنیده با تمام فناوری کشور است و شرکت کنندگان و تنوع موضوعات و کیفیت مطالب ارائه شده در کنفرانس این استنباط را ایجاد میکند که شاهد یک بلوغ در فناوری هستهای هستیم.

وی درباره تعامل شرکت کشورهای خارجی در این کنفرانس اظهار کرد: انجمن هسته ای کشور با همکاری سازمان انرژی اتمی سعی دارد هر یک سال در میان از کارشناسان و متخصصان خارجی در کنفرانس دعوت کند همان طور که در کنفراس سال ۱۴۰۳ در اصفهان شاهد حضور و ارائه مقاله از کارشناسان و دانشگاهیان ۱۰۰ کشور مختلف بودیم از این رو این موضوع در برنامه کنفرانس است.
انتهای پیام
نظرات