نازگل حکمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه آویشن یک گیاه دارویی پایا و علفی با شاخههای چوبیشکل است، اظهار کرد: این گیاه عمدتاً در مناطق کوهستانی و میان تختهسنگها رشد میکند و برگها و سرشاخههای گلدار آن دارای ارزش دارویی هستند.
وی با اشاره به اینکه مهمترین ماده مؤثر آویشن اسانس آن است، افزود: این اسانس حاوی ترکیبات فعالی مانند تیمول و کارواکرول است که خاصیت ضد میکروبی بسیار قوی دارند و در تولید محصولات آرایشی، بهداشتی و خوراکی مورد استفاده قرار میگیرند.
حکمی ادامه داد: آویشن خاصیت خلطآور و ضدسرفه دارد و در تهیه بسیاری از شربتهای دارویی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین این گیاه در بهبود بیماریهایی مانند برونشیت و سیاهسرفه مؤثر است.
او تصریح کرد: مصرف روزانه سه نوبت از این گیاه برای افرادی که نسبت به سلامت خود آگاهی دارند، مجاز است اما به افرادی که اطلاعات کافی ندارند توصیه میشود مصرف آن را تحت نظر پزشک طب سنتی انجام دهند.
این کارشناس گیاهان دارویی با اشاره به خواص اسطوخودوس، بیان کرد: اسطوخودوس نیز گیاهی علفی و پایا با شاخههای چوبی در انتهاست که مانند رزماری در فضاهای سبز ایران کشت میشود.
وی اظهار کرد: مهمترین ماده مؤثر این گیاه نیز اسانس آن است که هم در مصارف خوراکی مانند دمنوش، قرص و کپسول و هم در مصارف خارجی مانند اسپریهای خوشبوکننده کاربرد دارد.
حکمی اضافه کرد: اسطوخودوس خواص آرامبخش دارد و میتواند به کاهش استرس، اضطراب و بهبود کیفیت خواب کمک کند.
او خاطرنشان کرد: استفاده از اسپری این گیاه در محیط خانه، با ایجاد رایحهای مطبوع، باعث انتقال ترکیبات مؤثر آن از طریق استنشاق به بدن شده و موجب آرامش بیشتر میشود.
انتهای پیام
نظرات