• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1404022417210
  • خبرنگار : 71443

ادعای ژنرال آمریکایی درباره برنامه فضایی ایران

ادعای ژنرال آمریکایی درباره برنامه فضایی ایران

ژنرال آمریکایی با بیان اینکه «برنامه‌های پرتاب فضایی ایران می‌تواند راه را برای توسعه موشک بالستیک قاره‌پیما هموار کند» آن را تهدیدی بالقوه برای آمریکای شمالی توصیف کرد.

به گزارش ایسنا، ژنرال «گریگوری گیلوت» رئیس فرماندهی شمالی ایالات متحده در شهادت کتبی که برای ارائه در جلسه استماع کمیته خدمات مسلح سنا آماده شده بود، مدعی شد: برنامه‌های رو به گسترش انرژی هسته‌ای و پرتاب فضایی ایران، در صورتی که سران این کشور تشخیص دهند که به وسیله‌ای قدرتمندتر برای به چالش کشیدن ایالات متحده نیاز دارند، مسیری مناسب برای توسعه یک موشک بالستیک قاره‌پیما (ICBM) که آمریکای شمالی را تهدید کند، فراهم می‌آورد.

بنابر گزارش ریا نووستی، گیلوت همچنین گفت که ایران توانایی حمله به ایالات متحده در حوزه سایبری و از طریق عملیات نامتقارن و نیابتی خود را حفظ کرده است.

او در ادامه مدعی شد که ایران، مانند چین، روسیه و کره شمالی به دنبال اجتناب از رویارویی نظامی مستقیم با ایالات متحده است. با این حال، گیلوت گفت که تهران، غرب را در حال افول می‌داند و این امر تمایل بیشتری برای به چالش کشیدن ایالات متحده در صحنه جهانی ایجاد کرده است.

این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که چهارمین دور از مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده روز یک‌شنبه در مسقط، پایتخت عمان برگزار شد.

این گفت‌وگوها با تبادل پیام بین دو طرف از طریق وزیر امور خارجه عمان  انجام شد.

برخی تحلیل‌گران معتقدند این دور از  مذاکرات نسبت به سه دور قبلی به خاطر تغییر مواضع  آمریکایی‌ها در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران و خواسته‌های زیاده‌خواهانه  آنها مبنی بر اینکه ایران باید برنامه هسته‌ای خود را برچیند و  حق غنی‌سازی در داخل کشور ندارد، چالشی‌تر  و سخت‌تر از سه دور قبلی بوده است.

سخنگوی وزارت امورخارجه ایران پس از پایان این دور از مذاکرات گفت که زمان و مکان دور بعدی گفت‌وگوها توسط هماهنگ‌کننده عمانی اعلام خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha