به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه «واشنگتن تایمز»، مدیر سابق پژوهش و مهندسی نوسازی پنتاگون در راس یک کمیته نیروی هوایی آمریکا در سال ۲۰۱۵ بود که به بررسی تهدیدات تسلیحات پیشرفته همچون موشکهای هایپرسونیک علیه امنیت ایالات متحده دست زد. در آن زمان این کمیته به این نتیجه رسید که ایالات متحده دچار دردسری جدی در زمینه توانمندی مقابله با این تهدیدات است.
«مارک لوئیس»، مدیر عامل کنونی انستیتوی پژوهش کاربردی وابسته به دانشگاه پردوی ایالات متحده اظهار کرد: «یکی از اعضای آن کمیته به کنایه درخواست کرد که تیتر مطالعه به این شکل تنظیم شود: وضعیت ما بسیار بد است! این مربوط به ۱۰ سال قبل بود. ما زنگ خطر را در قبال رقابتی که در آن قرار داشتیم به صدا در آوردیم. ما هنوز هم در آن رقابت هستیم و عقبتر هم افتادهایم.»
این روزنامه آمریکایی گردهمایی تحت عنوان «وضعیت تهدید واشنگتن تایمز» را برگزار کرده و لوئیس از شرکتکنندگان کارگروهی با موضوع فنآوریهای مورد نیاز برای پروژه دفاع موشکی درخواستی «دونالد ترامپ» برای ایالات متحده مشهور به «گنبد طلایی برای آمریکا» بود.
لوئیس در این گردهمایی خواستار آن شد که آمریکا توانمندیهای دفاعی و تهاجمی خود را با هدف مبارزه با تهدیدات موشکی رقبایش تقویت کند.
او در یک سخنرانی گفت: «زمانی که من در پنتاگون بودم بارها برای سناریوهای مختلف مانور برگزار میکردیم، در حالی که با رقیبی مواجه بودیم که یک چنین توانمندیهای موشکی پیشرفتهای داشت در حالی که ما یک سامانه موثر که متعلق به خودمان باشد نداشتیم و در هر بار از این مانورها ما بودیم که شکست خوردیم. ما نیازمند به توانمندیهای پدافندی در این حوزه در صورتی که بخواهیم با رقبای بالقوه خود رقابت کنیم، هستیم.»
ژنرال «کریستوفر بوگدان»، از مقامات بازنشسته سابق نیروی هوایی ایالات متحده اظهار کرد: «اتکا به موشکهای رهگیر مستقر بر زمین برای سرنگون کردن موچی از موشکهای بالستیک دشمن کافی نخواهد بود. شبکهای از ماهوارههای کوچک در فضا که زمین را پوشش بدهند این قابلیت را که این موشکها را خیلی سریعتر رهگیری کنیم ارائه خواهند کرد.»
بوگدان که هماکنون به عنوان معاون اجرایی رئیس شرکت مشاوره اطلاعاتی «بوز آلن همیلتون» کار میکند، ادامه داد: «هر کدام از این ماهوارههای کوچک میتوانند کارهایی را انجام دهند. هر یک از ماهوارههای این شبکه میتواند با دیگر ماهوارههای آن ارتباط برقرار کرده و هر چیزی که آنها میدانند را بداند.»
«اد زویس»، رئیس بخش سامانههای فضایی و هوابرد در شرکت L۳Harris Technologies بیان کرد: «آژانس دفاع موشکی» ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ تذکر داد که سامانههای دفاع موشکی نیازمند یک معماری جدید کنترل آتش هستند.
او در سخنرانی خود گفت: «اگر شما نتوانید هدف خود را ببینید نمیتوانید آن را سرنگون کنید. چالش این تهدیدات جدید این است که سامانههای راداری مستقر بر زمین و دریای ما نمیتوانند آنها را به دلیل قابلیت آنها برای مانور و دور زدن ببینند.»
زویس بیان کرد: «تنها راه اینکه ایالات متحده بتواند رصد کافی بر موشکهای بالستیک دشمنان داشته باشد این است که سیستم محاسبات کنترل آتش را به فضا منتقل کند.»
کارگروه مذکور نتیجهگیری کرد برای پوشش خاک ایالات متحده نیاز به ۴۰ تا ۵۰ ماهواره ضد موشک بالستیک و برای پوشش کل سطح جهان نیاز به ۱۰۰ دستگاه از این ماهوارهها هست. بوگدان همچنین گفت که این ماهوارهها میتوانند به عنوان ابزارهای «اصابت برای انهدام» علیه موشکهای دشمن به کار بروند.
او ادامه داد: «آنها این قابلیت را خواهند داشت که مانور دهی را شروع کرده و سپس با تمرکز به روی موشکهای بالستیک آنها را در مرحله تقویت اوج گیری از بین ببرند.»
به نوشته واشنگتن تایمز، پروژه «گنبد طلایی» آمریکا به دلیل داشتن شکافهایی نمیتواند در برابر موشکهای بالستیک محافظت ایجاد کند. بوگدان بیان کرد: ابتکار عمل دفاع راهبردی دوران رونالد ریگان تا حدی به این سبب شکست خورد چون در آن زمان هزینه ارسال هزاران ماهواره به فضا بیش از حد زیاد بود.
او تاکید کرد: «اما اکنون هزینه ارسال شبکههای بزرگی از ماهوارههای کوچک به فضا به میزان زیادی کاهش یافته است.»
نشست کارگروه «گنبد طلایی برای آمریکا» که در چارچوب گردهمایی «وضعیت تهدید» روزنامه واشنگتن تایمز برگزار شد، مجموعهای از مقامهای نظامی بازنشسته، قانونگذاران آمریکایی، محققان دانشگاهی ارشد و رهبران صنعت دفاعی را برای یک روز گردهم آورد تا درباره سپر دفاع موشکی برای آمریکا و اهداف و موانع و سیاستهای این پروژه بحث کنند.
انتهای پیام
نظرات