• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۸:۴۸
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 1404022417792
  • خبرنگار : 71049

اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم

اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم

رییس سازمان انرژی اتمی گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال نظامی سازی هسته‌ای نبوده و نیست و این روشن است که هدف تسلیحاتی در برنامه هسته‌ای ایران جایی ندارد.

به گزارش ایسنا، محمد اسلامی در جمع خبرنگاران در حاشیه دومین روز کنفرانس ملی هسته‌ای در مشهد گفت: برای تامین سوخت راکتورهای قدرت و تحقیقاتی خودمان که تمام ایرانی است، سوخت تمام ایرانی می‌سازیم و آنچه می‌سازیم تحت نظارت آژانس قرار دارد و این موضع را هم آقای عراقچی در مذاکرات مطرح کردند. جمهوری اسلامی ایران به دنبال نظامی سازی هسته‌ای نبوده و نیست و مشخص است که هدف تسلیحاتی در برنامه‌اش نیست و غنی سازی برای طرح‌ها و پروژه‌هایی است که تحت نظارت آژانس است.

رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به ایسنا درباره تکرار موضوع «برچیده شدن غنی سازی ایران از سوی آمریکا» اظهار کرد: این موضع از سوی ایران پذیرفته نمی‌شود و آقای عراقچی پاسخ این موضع آنها را داده است.

وی تاکید کرد: به طور یقین ما به سمت غنی سازی برای تسلیحات هسته‌ای نرفته و نمی‌رویم.

اسلامی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره مذاکرات فنی ایران و آژانس، با بیان اینکه مذاکرات در چارچوب‌های کلی در حال انجام است و همان طور که آقای عراقچی هم اشاره کردند، مهم این است که طرف مقابل جدیت لازم برای حل موضوع داشته باشد و از سیاست فشار حداکثری و تحریم‌های بی حساب و کتاب نخواهد استفاده کند و فشار آورد، فعالیت‌های ایران کاملا مشهود است و بارها اعلام کردیم که به دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و این اتهام دیگر نخ‌نما شده است. آنها باید بپذیرند که فناوری‌های نوین اگر چه در انحصار مطلق برخی کشورها بوده است، اما ایران با تحقیقات درون‌زا به آن دست پیدا کرده است و ارزان به دست نیاورده که ارزان از دست بدهد.

اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: نابود کردن یا برچیدن صنعت غنی سازی امکان ندارد. غنی سازی پایه و اساس صنعت هسته‌ای است. این حرف در گذشته هم مطرح بوده است؛ پنجاه سال پیش در بحث کنسرسیومی با کشور ‌فرانسه این مساله را تجربه کردیم. ایران به آن کنسرسیوم پول داد و سرمایه گذاری کرد ولی در نهایت این صنعت هسته‌ای فرانسه بود که با پول مردم ایران ساخته شد و سوختی به ایران ندادند و ایران هم از سرمایه‌اش و هم مواد هسته‌ای بی بهره ماند.

وی گفت: CPF یا چارچوب برنامه هسته‌ای ما دو سال و نیم است که در اختیار آژانس است و سایت اعلام نشده‌ای وجود ندارد و آژانس دیگر زمان ندارد که بخواهد از ایران بازرسی کند و مداوم و روزانه نظارت دارند و هیچ گونه فعالیت و سایت اعلام نشده‌ای در گذشته و حال وجود ندارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد که ملاک گفتگوی ایران و آژانس بیانیه تهران است.

اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم

اسلامی گفت: کسانی که تعهدات برجامی‌شان را انجام ندادند نمی‌توانند مدعی باشند که چرا ایران به تعهدات هسته‌ای‌اش عمل نمی‌کند. همیشه گفتیم آنها به تعهداتشان برگردند ما هم در آن صورت به تعهدات‌مان برمی‌گردیم. ما به آژانس گفتیم مبنای ارتباط آژانس با ایران پادمان جامع است و اگر صحبت از تداوم دانش و اطلاعات از فعالیت‌های هسته‌ای ایران می‌کند، باید بر همین اساس پادمان باشد. همچنین اعلام کردیم برای حل موارد باقی مانده که دو مورد باقی مانده است را در چارچوب پادمان حل و فصل می‌کنیم و معاونان دو طرف دارند صحبت می‌کنند تا مدلی را برای حل این مسائل در چارچوب پادمان به دست آوریم که در حال پیگیری است. 

وی گفت: سفر آقای آپارو معاون مدیرکل آژانس بعد از سفر آقای گروسی انجام شد و مجددا هم برای ادامه گفتگوها به ایران خواهند آمد.

رییس سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به ثبت نام ۱۲۰۰ دانشجو و حضور ۳۰ دانشگاه و ارائه پانصد مقاله به کنفرانس ملی هسته‌ای که بیش از ۸۰ درصد آنها پذیرفته شده است، گفت: برای ما مهم است که بتوانیم زمینه‌ها و سیاست‌های حمایتی و پشتیبانی را ارتقا دهیم که علوم و فنون هسته‌ای توسعه یابد و نیروی انسانی تربیت شود و تولید علم و فناوری انجام گردد.

وی ادامه داد: با توجه به فرایندهایی که در سازمان انرژی اتمی‌ وجود دارد و رویه ما در چرخه نوآوری الان دیگر فرایند ایده به محصول زمان کوتاهی را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین توسعه و همکاری با دانشگاه‌ها هم در دستورکار است و امروز شاهد تعیین عنوان رساله‌ها و مشارکت در تجهیز آزمایشگاه‌ها و حمایت از اساتید که تحقیقات خود را گسترش دهند، هستیم.

معاون رئیس جمهور همچنین گفت که سازمان با معاونت علمی ریاست جمهوری در سه حوزه کوانتوم، لیزر و پلاسمای سرد به طور مشترک در ۱۴۰۴ توجه و همکاری دارد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha