• چهارشنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۲:۰۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404022417867
  • خبرنگار : 50618

وزیر فرهنگ: تبرستان از نقاط مهم تمدن پیشااسلامی و ورود اسلام بوده است

وزیر فرهنگ: تبرستان از نقاط مهم تمدن پیشااسلامی و ورود اسلام بوده است

ایسنا/مازندران وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه مازندران حلقه اتصال پیش و پس از اسلام است، گفت: کمتر گفته شده که بخش‌هایی از ایران حلقه اتصال تمدن پیشااسلام و فرهنگ و تمدن اسلامی بودند. به نظر می‌رسد تبرستان از نقاط مهم تمدن پیشااسلامی و ورود اسلام بوده است.

سید عباس صالحی شامگاه چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت در نخستین همایش چهره‌های ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه‌ مازندران که در تالار مرکزی ساری برگزار شد، اظهار کرد: نقطه نقطه ایران برای ما و نسلی که تلاش کند به ایران نزدیک شود و آن را بشناسد درخشان است، یکی از این نقاط مازندران است که در کنار طبیعت زیبا افتخارات بسیار دارد.

وی با بیان اینکه این استان پایگاه تشیع بوده و سهم بسیاری در تمدن دارد، ادامه داد: ابن خلدون تعبیر زیبایی دارد؛ وقتی در تمام شهرهای اسلامی فرزندان پیامبر قتل‌عام می‌شدند این مازندران بود که پناهگاه آنان بود. وقتی کار بر سادات بنی‌فاطمه و مانند انها تنگ می‌شد، مازندران پناهگاه آنها بود.

وی خاستگاه آل بویه را از مازندران دانست و گفت: اگر مهر اهل بیت در ایران امروز جاری و مایه افتخار است، سهم قابل‌ توجهی از آن را مازندران و منطقه تبرستان داشته است و بعنوان محب اهل‌بیت قدردان هستیم.

وی افزود: شخصیت‌های برخاسته از تبرستان و واصل دوره اول تمدن عباسی شدند از جمله عمر بن فرخان تبری که منجم و اهل هندسه و ریاضیات بود نمونه انها است.

صالحی با اظهار اینکه مترجمان زبردست جهان اسلام و ده‌ها نام دیگر از تبرستان نام برده‌اند، اظهار کرد: به تاریخ که نگاه کنیم می‌بینیم از تبرستان بیرون نرفتند و دانش‌شان در منطقه دیگری اندوخته نشد، از همین منطقه برخاستند و تبدیل به دانشمندان اثرگذار شدند.

صالحی با تاکید براینکه حلقه‌های واصل پیش و پس از اسلام برای تمدن ما مهم است، اظهار کرد: گستره فرهنگ و هنر تبری، متاسفانه شناخت من از راه دور است اما در حوزه‌های مختلف تقویم، اسطوره، پهلوانی و مانند ان فرهنگ تبری  اثرگذار و تاریخی است.

وی با اشاره به اینکه در رنگین‌کمان فرهنگ ایران، مازندران اهمیت ویژه دارد، افزود: مازندران دارای مفاخر و بزرگانی است که کمتر نام‌شان شنیده شده، نوادگان دختری ناصر اتروش از این دیار پرورش یافتند، جریر تبری و ابن شهر اشوب و دیگرانی که در تاریخ و فرهنگ ایران‌زمین جایگاه قابل‌توجهی دارند، خوشبختانه این تاریخ مستمر بوده و انقطاع نداشته و نسل به نسل بوده و هست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز خرسندی از اینکه توفیق دست داد و به این مناسبت ارزنده در مازندران حضور یافتم، گفت: ارادت دیرین به مفاخر این مجلس داشته و دارم، این جمع سرمایه‌های مازندران هستند و از استاندار مازندران و صندوق هنر برای این همراهی سپاسگزارم.

وی افزود: ملتی که به گذشته خود متصل باشد آینده خود را بهار خواهد ساخت و امروز با تجلیل از این عزیزان، آینده بهتری برای ایران خواهیم ساخت.

توجه به فرهنگ غنی مازندران مبتنی بر چارچوب اسلام

مهدی یونسی رستمی، استاندار مازندران نیز در این همایش با اشاره به اینکه صالحی دارای پیشینه غنی و پلی میان حوزه و دانشگاه است، اظهار کرد: او توانست پس از چند دهه فرهنگ را به نقطه‌ای مورد تایید جناحین سیاسی برساند.

وزیر فرهنگ: تبرستان از نقاط مهم تمدن پیشااسلامی و ورود اسلام بوده است

استاندار مازندران خطاب به وزیرفرهنگ گفت: همان‌طور که عاشورا و تاسوعا و راهیان نور داریم، به شادی اجتماعی نیاز داریم.

وی افزود: از ابتدای خدمتم فرهنگ غنی استانم را مبتنی بر چارچوب‌های اسلامی اجرا کردم و آن را اتحادی میان سنت و مدرنیته می‌دانم.

یونسی رستمی یادآور شد: جامعه به سوی شادابی و نشاط رفته و این حق قانونی مردم ما است.

وی صیانت از مفاخر فرهنگی و هنری را وظیفه دانست و افزود: مازندران با قدمت چند هزار ساله و فرهنگ غنی به استان باستاتی با جانمایه‌های دینی تبدیل شده و اعتقاد دارم نکوداشت چهره‌های ماندگار باید در تمام شهرستان‌ها اجرا شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha