• پنجشنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404022518035
  • خبرنگار : 51041

چالش کم‌آبی در مراوه‌تپه؛ از فرسودگی خطوط انتقال تا محدودیت حفر چاه

چالش کم‌آبی در مراوه‌تپه؛ از فرسودگی خطوط انتقال تا محدودیت حفر چاه

ایسنا/گلستان فرماندار مراوه‌تپه در استان گلستان تنش آبی را بزرگترین چالش این منطقه دانست و گفت: برای حل این مشکل، توسعه خطوط انتقال آب از حاجی‌داغ و چشمه زاغ در دستور کار قرار دارد.

حضرتقلی حاجیلی دوجی در گفت‌وگو با ایسنا، اولویت‌های توسعه شهرستان مراوه تپه را در راستای عمل به شعار سال (سرمایه گذاری برای تولید) دانست و اظهار کرد: به لحاظ ساختار شغلی، کشاورزی و دامداری پیشه اصلی مردم مراوه تپه محسوب می‌شود که در نهایت بازده و عواید خوبی نیز برای کشاورزان و دامداران به همراه دارد. برای مثال در سال زراعی پارسال که سال خوبی برای این شهرستان بود، ما نزدیک به ۹۰ هزار تن گندم تولید کردیم. همچنین این ظرفیت را داریم که در مقطع زمانی مناسب فروش بره‌ها حدود ۵۰۰ هزار راس دام سبک یا گوشت قرمز را وارد بازار کنیم.

او از تلاش‌ها صورت گرفته برای راه اندازی یک مرغداری یک میلیون قطعه‌ای توسط یه سرمایه‌گذار بومی خبر داد و گفت: موافقت‌های لازم برای راه اندازی این مرغداری گرفته شده و اکنون در مرحله استعلام واگذاری زمین هستیم. اگر این مرغداری در این منطقه کار خود را آغاز کند می‌تواند باعث اشتغال حداقلی ۳۳۰ نفر شود که ۲۵۰ نفر به صورت مستقیم و ۸۰ نفر به صورت غیر مستقیم می‌توانند از آن کسب درآمد کنند.

کشاورزی و دامداری؛ محور اصلی اقتصاد مراوه‌تپه

فرماندار مراوه تپه بیان کرد: تولید روغن زیتون و کلزا با استفاده از دانه‌های روغنی منطقه گورلی داغ، تولید پسته وحشی یا ارگانیک در منطقه ۵۰۰۰ هکتاری دهستان پالیز و همچنین به عمل آمدن گندم، جو، برنج، دانه‌های روغنی و گیاهان دارویی نظیر سیاه دانه و اسطوخدوس و گل محمدی در مراوه تپه، این شهرستان را تبدیل به مکانی بکر و پربازده و پر اهمیت برای سرمایه گذاری می‌کند.

حاجیلی دوجی توسعه کشت گلخانه‌ای این اقلام را از اولویت‌های مهم این شهرستان و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برشمرد و افزود: برای توسعه کشت گلخانه در این منطقه، در حال رایزنی با جهاد کشاورزی استان هستیم تا با استفاده از الگوهای ترویجی و تشویقی بتوانیم در این امر، به سر منزل مقصود برسیم.

شکوفایی مراوه تپه  با با استفاده از ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی 

وی توسعه گردشگری شهرستان مراوه تپه با استفاده از ظرفیت‌های تاریخی را یکی دیگر از اولویت‌های مهم در مسیر شکوفایی این شهر دانست و اضافه کرد: وجود مشاهیر بزرگی همچون مختوم‌قلی فراغی که قرار است در چند روز آینده مراسمی به مناسبت سالروز نکوداشت آن در مراوه تپه برگزار شود، شیخین داغستانی که امسال دومین همایش آن با حضور هیئتی از کشور داغستان برگزار شد و همچنین وجود حوزه علمیه سید قلیچ ایشان که اولین حوزه علمیه اهل سنت در استان گلستان است، می‌تواند گردشگران زیادی را به خود جذب کرده و سبب ارتقا این شهرستان شود.

این مفام مسئول تصریح کرد: دشت‌های سبز و خرم گورلی داغ، مراتع سرسبز بخش‌های مرکزی و همچنین قوم های عشایر بومی و خراسانی که در این مناطق ساکن هستند، می‌توانند در توسعه گردشگری مراوه تپه بسیار حائز اهمیت باشند.

تنش آبی بزرگترین چالش شهرستان

فرماندار شهرستان مراوه تپه، تنش آبی را از بزرگترین چالش‌های این منطقه معرفی کرد و درخصوص علت ایجاد این مشکل و راهکارهای رفع آن گفت: شهرستان مراوه تپه دومین شهرستان وسیع استان گلستان است که روستاهای زیادی نیز در اطراف آن وجود دارد. در این میان خطوط انتقال آب این شهر فرسوده شده و سبب هدر رفت مقدار زیادی از آب می‌شود از طرفی دیگر به علت وجود سدهای متعدد بر روی رود اترک، آب کافی برای دام‌ها باقی نمانده و دامداران ما مجبور می‌شوند که آب مورد نیاز دام‌های خود را از آب شرب تهیه کنند. علاوه بر اینها در شهرستان به سختی مجوز حفر چاه داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در قسمت مرکزی مراوه تپه منبع آب پایداری به نام حاجی‌داغ وجود دارد اما بهره برداری از آن نیازمند به توسعه ۳۵ کیلومتری خطوط انتقال آب است، افزود: در بخش گورلی داغ نیز، تنها راه جبران کم آبی، انتقال آب از چشمه زاغ به این بخش است در غیر این صورت ما همچنان با مشکل کم آبی در این مناطق روبه‌رو خواهیم بود.

حضرتقلی حاجیلی دوجی بر اهمیت حضور زنان و جوانان در امور اجرایی شهرستان تاکید و تصریح کرد: هرجا کاری به بانوان واگذار شده، بسیار دقیق، منظم و مرتب عمل کرده و موفقیت‌های بسیاری نیز کسب کرده‌اند، جوانان نیز انگیزه، انرژی، شجاعت و جسارت و قدرت ریسک بسیار بالایی دارند که اگر با تجربه افراد و نیروهای مسن‌تر ادغام شود بازده آن بسیار با ارزش و موفقیت آمیز خواهد بود.

او  از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای استفاده از ظرفیت‌های این شهرستان دعوت کرد و گفت: این شهر بکر است اما از نظر جغرافیایی از مناطق دور دست محسوب می‌شود که همین موضوع بر روند توسعه آن تاثیر منفی گذاشته، اما ما از سرمایه گذاران دعوت می‌کنیم که به این شهر آمده و ظرفیت‌ها و شرایط را بسنجند و راه توسعه را هموارتر کنند. ما نیز از آنها استقبال خواهیم کرد و شخصا بحث بروکراسی و فرآیندهای اداری برای سرمایه گذاری و همکاری را پیگیری خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha