آیتالله لطفالله دژکام پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت در دیدار با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با استناد به آیه ۴۱ سوره روم، گفت: دخالتهای انسانی موجب فساد در خشکی و دریا شده و محیط زیست آسیب دیده است.
وی افزود: طبیعت بدون دخالت انسانها توانایی تنظیم خود را داشته، اما فعالیتهای مخرب انسانی این نظم را بر هم زده است. اگر قرار باشد توسعهای با رویکرد اسلامی رقم بخورد، توجه به ملاحظات زیستمحیطی باید بخشی جدانشدنی از آن باشد.
به گفته آیتالله دژکام، تمدن نوین اسلامی بدون نظریهپردازی دینی در موضوع محیط زیست شکل نمیگیرد. این خلأ در تصمیمسازیها مشهود است و نیاز است نظریات بومی و متکی بر ارزشهای اسلامی در این حوزه تولید شود.
وی تصریح کرد: نگاه علمی رئیسجمهور در تصمیمگیریها فرصت مهمی است، اما وقتی پشتوانه نظری لازم برای تبیین این نگاه در جامعه وجود نداشته باشد، همراهی عمومی شکل نمیگیرد و مخالفتهایی بروز میکند که ناشی از ضعف فرهنگی در این حوزه است.
آیتالله دژکام ادامه داد: باید معاونت محیطزیست کشور در دو عرصه نظریهپردازی و فرهنگسازی نقش فعالتری ایفا کند تا هنگام تعارض منافع، مبنای قوی برای اولویت دادن به محیطزیست وجود داشته باشد.
وی با اشاره به ضرورت آموزش عمومی اظهار کرد: نبود برنامهریزی جدی برای ترویج فرهنگ حفاظت از محیطزیست موجب شده مردم نیز همراهی لازم را نداشته باشند. در این شرایط صرف تذکر کافی نیست و نیاز به اقدام فرهنگی عمیق وجود دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه برگزاری اردوهای علمی با همکاری دانشگاهها میتواند در فرهنگسازی مؤثر واقع شود، افزود: دانشجویان باید در بستر طبیعت با اصول زیستمحیطی آشنا شوند تا نسل آینده مدیرانی آگاه و مسئول در قبال طبیعت باشند.
وی تأکید کرد: پشتوانه نظری و فرهنگی موجب تقویت سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه محیطزیست خواهد شد و اجرای قانون نیز با موانع کمتری مواجه میشود.
آیتالله دژکام همچنین با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر همراهی با دولت گفت: عرصه اجرا دشوار است و باید از موضع همدلی به آن نگریسته شود، نه صرفاً انتقاد از بیرون میدان.
امام جمعه شیراز بیان کرد: هماهنگی نهادهای رسمی، مردمی و دینی در جامعهپردازی مورد نظر رهبر انقلاب، ضرورتی اجتنابناپذیر است و بدون آن، تعارض و تقابلها مانع حرکت تمدنی کشور خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات