یونس ژائله رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه خواستار انتقال آب ارس به تبریز شد و افزود: این پروژه از سال ۱۳۶۲ کلید خورده و تا امروز که ۴۲ سال از شروع آن میگذرد، حل نشده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر خطر کم آبی بزرگترین خطری است که استان و کشور را تهدید میکند در همین زمینه پیشنهاد بارورسازی ابرها را دادیم و با پیگیری اتاق بازرگانی تبریز هفته گذشته یک روز بارورسازی در استان انجام شد و نتیجه آن را هم بارشهای چند روز اخیر است.
وی با بیان اینکه یزد به عنوان مرکز بارورسازی انتخاب شده است، اما گزینه مناسبی نیست، ادامه داد: بهترین گزینه برای بارورسازی ابرها آذربایجان شرقی است که ابر ها از دریای مدیترانه از شمال و غرب وارد کشور میشوند.
ژائله تصریح کرد: وزارت نیرو در حوزه صدور مجوز نیروگاههای خورشیدی و مدیریت نیروگاهها ضعیف عمل کرده و اتفاقات خوبی نیفتاده است، و احتمال این است که به عمد جهت تضعیف دولت و نظام اقداماتی صورت میگیرد، در این راستا نیز در شرایط قطعی برق، واحدهای صنایع کوچک و متوسط قطعاً تعطیل خواهند شد.
کمبود برق و تسهیلات، چالشهای اصلی اقتصاد آذربایجان شرقی
به گزارش ایسنا، رضا جعفری عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی تبریز با انتقاد از کمبود برق، خواستار رسیدگی فوری دولت به این مشکلات و جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی شد.
وی با اشاره نیمهتعطیل شدن واحدهای تولیدی بهدلیل قطعی برق، از وزیر نیرو خواست تا بهصورت جدی به وضعیت شهرکهای صنعتی تعطیل رسیدگی کند.
جعفری با تاکید بر اینکه ادامه این وضعیت قابل قبول نیست، گفت: ما وجود ناترازی را قبول داریم، اما اینکه صنایع، تمام بار این ناترازی را به دوش بکشند، قابل قبول نیست.
عضو هیئترئیسه اتاق بازرگانی تبریز، خواستار تعطیلی همه ماینرهای مجاز کشور شد و افزود: نمیتوان کارخانجات را تعطیل کرد، اما ماینرها در همان حال فعالیت کنند.
وی ضمن انتقاد از کمبود تسهیلات بانکی در استان گفت: آذربایجانشرقی در شاخص تسهیلات و مانده سپرده در رده ششم کشوری قرار دارد، اما از لحاظ نسبت تسهیلات به سپرده، در رده بیستم کشوری است.
جعفری گفت: دستورالعمل مصرف ۵۰ درصد منابع بانکها در استان بهخصوص توسط بانکهای خصوصی اجرایی نمیشود.
وی با اشاره به روند نزولی تسهیلات دهی در دهه ۱۳۹۰ و کمبود تسهیلات با توجه به سهم قابل توجه استان در تولید ناخالص داخلی، بیان کرد: تنها ۶۸ درصد از سپردههای استان به خود استان تسهیلات داده شده و به نظر میرسد، سپردههای آذربایجان شرقی به سایر استانها تسهیلات داده میشود.
یونس اکبرپور پایدار، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه با اشاره به شعار سال، از عدم تامین زیرساختهای صنعتی و تولیدی در استان انتقاد کرد و افزود: متاسفانه زیرساختی برای تحقق شعار سال وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ۹۵ درصد اقتصاد آذربایجانشرقی در دست بخش خصوصی است، به حمایت دولت از واحد های تولیدی تاکید کرد و ادامه داد: متاسفانه خطوط انتقال برق و پست برق های ۴۰۰ کیلوواتی در شهرک های سلیمی، هشترود و بعثت در سال های گذشته تجهیز و ساخته نشده است.
وی به آمادگی اتاق بازرگانی تبریز در راستای تامین انرژی از طریق انرژی های تجدیدپذیر تاکید کرد و گفت: ۲۴۱ نفر در اتاق بازرگانی آمادگی خود را برای سرمایهگذاری در توسعه انرژی های تجدیدپذیر اعلام کردند ولی متاسفانه دولت در اجرای آن سنگاندازی میکند.
وی از بلاتکلیفی موجود در تامین زیرساختهای مورد نیاز برای ساخت شهرک های صنعتی انتقاد کرد و افزود: با شرایط ناترازی انرژی و قطعی های برق، در صنعت اصلا وضعیت خوبی نداریم.
وی با بیان اینکه همه افشار جامعه بصورت یکسان و عادلانه در قطعی برق سهیم شوند، ادامه داد: صنعت و واحد های تولیدی بیشترین ضرر را از قطعی برق میبرند.
بشیر جعفری رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تبریز نیز در این جلسه، به حمایت تمام و کمال دولت از کشاورزی تاکید کرد و افزود: ۱۳ درصد تولید ناخالص داخلی توسط کشاورزان است که حدود ۴.۵ میلیون نفر مستقیم و غیر مستقیم در آن اشتغال دارند ولی متاسفانه در طول چند دهه، فقط ۳.۵ درصد سرمایهگذاری در بخش کشاورزی صورت گرفته است.
بشیر جعفری رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تبریز نیز در این جلسه، به حمایت تمام و کمال دولت از کشاورزی تاکید کرد و افزود: ۱۳ درصد تولید ناخالص داخلی توسط کشاورزان است که حدود ۴.۵ میلیون نفر مستقیم و غیر مستقیم در آن اشتغال دارند ولی متاسفانه در طول چند دهه، فقط ۳.۵ درصد سرمایهگذاری در بخش کشاورزی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه حیات و ممات چهار استان است، گفت: طی سال های گذشته ۱۳.۵ همت برای این دریاچه هزینه شده که متاسفانه هیچ حاصلی نداشته است ولی با توجه به این شرایط، آیا برای احیای این دریاچه در دولت چهاردهم سرفصل تامین اعتبار تخصیص نخواهد یافت؟
وی به لزوم احیاء دریاچه ارومیه و رفع ناترازی آب تاکید کرد و گفت: توجیه اقتصادی استقرار مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در شمالغرب کشور، لزوم استقرار هواپیمای بارورسازی آنتونوف ۱۴۰ و گروه پروازی در منطقه شمالغرب کشور و لزوم تامین اعتبار جهت استقرار سامانه راداری هواشناسی پیشرفته از جمله ملزومات در حوزه احیای دریاچه ارومیه است.
سید باقر شریفزاده عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز نیز در این نشست از عملکرد و عدم مدیریت شرکتهای زیانده دولتی انتقاد کرد و گفت: چرا باید برای چاهی که با هیچ چیزی پر نمیشود، دائما پول ومنابع مالی تزریق شود.
وی با بیان اینکه شرکت های دولتی حیات خلوت سیاستمداران شده است، ادامه داد: نیروی کار، سرمایه و بهرهوری عامل رشد اقتصادی است و در این راستا ۲۰ هزار همت برای رشد اقتصادی ۸ درصدی نیاز داریم که این هدف باید با بهرهوری در تولید صورت گیرد.
وی تصریح کرد: مجموع ارزش افزوده بخش کشاورزی استان در سال ۱۴۰۲ حدودا برابر با ۱.۷میلیارد دلار بوده و با تقویت بهرهوری، میزان تولید محصول کشاورزی حداقل ۸.۲ میلیارد دلار خواهد شد.
نوید نواده اباذر رئیس انجمن فولاد آذربایجان نیز در این شورا، خواستار حل همه مشکلات استان در داخل استان با مدیریت استاندار شد و گفت: استاندار باید در حل مشکلات استانی تام الاختیار باشد.
وی با بیان اینکه بعضی افراد عمدا کارهایی میکنند تا دولت پزشکیان پیشرفت نکند، ادامه داد: چرا باید با داشتن عمده ذخایر گازی و نفتی جهان در ایران، شاهد قطعی برق و تعطیلی صنایع باشیم.
وی با تشریح مشکلات و چالش های صنعت و تولید، افزود: چرا یکنفر، مسئولان را در مورد عملکردشان و وعدههایی که به مردم دادهاند، بازخواست نمیکند.
نواده اباذر همچنین در بخش دیگری از سخنرانی خود خواستار حل مشکل دستورالعمل جامع تخصیص مواد اولیه فلزات آهنی و غیرآهنی از معاون رئیس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور شد.
انتهای پیام
نظرات