سردار الهنور نورالهی عصر امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت در مراسم یادواره سرداران و ۲۰۰ شهید شهرستان چوار اظهار کرد: این مجلس پاسداشت انسانهای وارسته بزرگ و الگویی است که ما برای شناخت آنان و حقیقت و هویتشان محتاج شناخت هستیم.
وی خاطرنشان کرد: کار تربیت و انتقال فرهنگ شهدا ز عهده هر کسی بر نمیآید مگر آنکه آن شخص تربیت شده باشد و شهدا را شناخته باشد.
فرمانده اسبق سپاه استان ایلام توضیح داد: ما چوار را فقط بهوسعت ۱۱۶۸ کیلومتر مربع نمیشناسیم و فقط بهوسعت کل استان میشناسیم بلکه به وسعت کل میدان جهاد میشناسیم.
سردار نورالهی تشریح کرد: شاهکار مردمان چار در عملیاتهای کوچک و بزرگ استان دیدهایم و در ۲۳ بهمن ۱۳۶۵ در دقیقه ۵۵ مستطیل سبز زمین فوتبال چوار به مستطیل قرمز تبدیل شد و باید این رخداد بینظیر را به دنیا منعکس کنیم.
این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: در عملیات کربلای ۵ در شلمچه که نبرد موشکها در آسمان در یک محدوده ۱۵۰ کیلومتر مربع بود، مردم بولی و ارکوازی در آن عملیات حماسه آفریدند اما دوربینها نبودند که حماسهها را ثبت و ضبط کند و امروز باید این حماسهها در قالب هنر و فیلم منعکس شوند.
سردار نورالهی افزود: حماسههای مردم ارکوازی و بولی همچون دیگر ایلات استان ایلام را در «حلبچه»، «شاخ شمیران» و «دربندیخان» دیدهایم و شاهکارهای حماسی آنها را در همه مناطق جنگی تجربه کردهایم.
وی ادامه در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: امروز دیگر فقط سخنرانی برای انتقال حماسه شهیدان جواب نمیدهد بلکه باید برای انتقال حماسه مردم استان ایلام از زبان هنر استفاده کرد و از توانمندیها در فضای سایبری استفاده کرد و بر اصول و و روشهای جنگهای شناختی و ترکیبی مسلط شد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: یادواره سرداران و ۲۰۰ شهید شهرستان چوار که امروز برگزار شد، در شأن شهدا بود و برنامه بزرگی بود اما جهاد همچنان ادامه دارد و شاهکار دفاع مقدس متعلق به همه ملت ایران است، مردم شهرستان چوار قبل از جنگ تحمیلی یعنی ۱۸ و ۱۹ شهریورماه ۱۳۵۹ خود را آماده نبرد کردند همان روزها که لشکر و تیپهای بعثی عراق در حال ورود برای تصرف «میمک» و «تنگ بینا» بود، ۲۰ شهریور ماه ۱۳۵۹ ارتش عراق ارتفاعات میمک را تصرف کرد و ۱۰ روز بعد، جنگ بهصورت رسمی شروع شد و این چنین، مردم ارکوازی و بولی پیش از آغاز جنگ در میدان جهاد بودند.
سردار نورالهی اضافه کرد: روستاهای مرزی از رودخانه «تلخاب» تا «گدارخوش» مردم ایل ارکوازی و بولی نقش یگان ثابت مستقر و عمل کننده را داشتند و همین باعث شد یگانهای ارتش عراق نتوانند بهراحتی «بینا» و «بیجار» را تصرف کنند.
وی ادامه داد: استان ایلام ۳۶۰ بار توسط ارتش بعث عراق بمباران شد و مردم مرکز استان که از شهر خارج شده بودند مهمان مردم چوار بودند مهمان نوازی چواریها در روزهای جنگ تحمیلی شهره عام و خاص است.
فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: نظام جمهوری اسلامی سناریویی را از سال ۱۳۹۸ و پس از شهادت حاج قاسم انتخاب کرده که محور اقدامات را بر عملیاتهای مولد بر اساس «قدرت»، «جرأت» و «وحشت» بنیان نهاده است.
انتهای پیام
نظرات