حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان عصر پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت در مراسم شانزدهمین سالگرد ارتحال آیتاللهالعظمی بهجت فومنی (ره) که در بالامحله شهرستان فومن برگزار شد، با اشاره بتازگی و طراوت خصوصیات و ویژگیهای شخصیتی این عالم ربانی، اظهار کرد: اگرچه سالها از رحلت آیتالله بهجت گذشته، اما همچنان میتوان درباره ایشان حرف زد و درس گرفت.
وی با بیان اینکه برخی از علما در افکار و اذهان و دل و جان مردم جاری و باقی میمانند، افزود: فقدان یک عالم دینی جبرانناپذیر است و لذا باید یاد و خاطره و درسهای زندگی و سیره علمای عارف و واصل و خالص را مرور کنیم.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه با اشاره به انس معنوی خود با سیره علمی و عملی آیتالله بهجت، اضافه کرد: همواره نام ایشان را میبرم و بیانات ایشان را ذکر میکنم، زیرا ایشان از خصوصیات کمنظیر و فراموشنشدنی برخوردار است که جامعه ایمانی و جامعه بشری به آنها نیاز دارد.
حجتالاسلام پناهیان، آیتالله بهجت را سند حقانیت دین و سند تعریف حقیقت دین دانست و متذکر شد: وجود آیتالله بهجت نه فقط حقانیت دین را ثابت میکنند، بلکه توصیفی از حقیقت دین است.
وی با اشاره به اخلاص و عرفان و تقرب این مرجع عالیقدر، بیان کرد: اگر انسانهایی مانند آیتالله بهجت (ره) نبودند، توصیف حقایق دینی دشوار میشد.
این پژوهشگر دین و مدرس دانشگاه، با بیان اینکه آیتالله بهجت در عین مهربانی و عاطفه و طبع روان با اطرافیان، از دقت نظر و هوشمندی در امور علمی برخوردار بود، گفت: ایشان یک عالم مومن با فراست بود.
حجتالاسلام پناهیان با اشاره به رابطه شهید سید حسن نصرالله با آیتالله بهجت، اظهار کرد: رزمندگان حزبالله در جریان نبرد ۳۳ روزه با کمک آیتالله بهجت مقاومت کردند و اسرائیل را به عقب راندند؛ با این مقاومت، راه برای فلسطینیان باز شد و بزودی نتیجه مقاومتهای غزه را نیز خواهیم دید.
وی مقاومت را توصیه آیتالله بهجت به رزمندگان حزبالله دانست و تأکید کرد: رزمندگان مقاومت لبنان با دعا و ذکر آیتالله بهجت نیرو میگرفتند. در واقع حمایت از آرمان فلسطین و مقاومت غزه، نشاندهنده بصیرت و هوشمندی و عرفان و اخلاص آیتالله بهجت بود.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه، با بیان اینکه عرفان انسان هوشمند و عاقل قیمت مضاعف دارد، افزود: آیتالله بهجت نقلکننده فراست علما در تاریخ بود، زیرا به گفته ایشان، عقل و شعور و کیاست و زیرکی در امور دینی و دنیوی، رضایت خدا را در پی دارد.
وی دین را به معنی تشخیص تکلیف دانست؛ نه صرفاً انجام تکلیف و اطاعت کردن و گفت: امام حسین (ع) به یارانش در شب عاشورا دستور به ماندن نداد، بلکه یارانش این تکلیف را فهمیدند و ماندند و حماسه آفریدند.
حجتالاسلام پناهیان مهمترین ویژگی آیتالله بهجت را بصیرت، فراست، هوشمندی، عقل و زیرکی او دانست و بیان کرد: آیتالله بهجت یک عالم امامزمانی (عج) بود، اما اجازه سوءاستفاده و رفتار غیر هوشمندانه در باب این معنویت و سلوک را نداد.
این مدرس حوزه و دانشگاه صفای دل آیتالله بهجت را از سر هوشمندی دانست؛ نه سادهدلی و تأکید کرد: ایشان اخلاص و دقت نظر و سیاست و عرفان را با هم درآمیخه بود.
وی دین را فرصتی برای شکوفایی حقیقت باطن انسان دانست و اضافه کرد: آیتالله بهجت فخر مراجع عظام تقلید است و عقل در نزد ایشان بسیار جایگاه داشت.
انتهای پیام
نظرات