به گزارش ایسنا، آسیبهای اجتماعی از هر نوعی، از مسائلی است که می تواند ذهن و روح آدمی را تا مدتها درگیر کند و قتل، سرقت، نزاع و درگیری، زورگیری و ... هر کدام به تنهایی برای به هم خوردن آرامش ذهنی افراد کافی است.
در این میان یکی از آسیبهای اجتماعی که اخیرا بیشتر از گذشته به چشم می خورد وقوع زورگیری های خشن است که افرادی هنجارشکن با انگیزه و نیات مختلف از جمله سرقت به آن روی آورده اند.
ترس این اقدام هنجارشکنانه برای عموم شهروندان قطعا به قدری است که علاوه بر ضرر و زیان مالی، می تواند تا مدتها همراه فرد باشد و فردی که دچار زورگیری شده یقینا تا مدتها از آرامش فکری و ذهنی به دور خواهد بود.
برخورد با چنین افراد هنجار شکن و سارقان خشنی که در قالب زورگیری دست به ایجاد ناامنی و رعب و وحشت میزنند یکی از مهمترین مطالبات مردم در حوزه نظم و امنیت است. مطالبهای که انتظار می رود دستگاه های انتظامی و امنیتی مصممتر از همیشه به دنبال تحقق آن باشند.
امروز عموم مردم کرمانشاه از پلیس و دستگاه قضایی به عنوان حافظان نظم و امنیت در جامعه انتظار دارند جدیتر از همیشه به مقابله با مجرمان، سارقان و زورگیرانی بپردازند که اقدام آنها باعث سلب آرامش و آسایش دیگران شده و رفتارشان آثار بدی در روحیه افراد جامعه میگذارد.
در همین راستا فرمانده انتظامی و رئیس پلیس پیشگیری استان کرمانشاه در گفت و گوهای جداگانه با ایسنا، به تشریح برخی اقدامات انجام گرفته در راستای مقابله و پیشگیری از جرائم خشنی نظیر زورگیری و برنامه های در دست اقدام پرداختند.
نقطه امنی برای مجرمان و زورگیران خشن در کرمانشاه وجود ندارد
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه امنیت را مهمترین مطالبه و خواسته مردم از پلیس دانست و گفت: ما هم به عنوان مسئول برقراری نظم و امنیت در جامعه مکلفیم این خواسته به حق را برآورده کنیم.
سردار مهدی حاجیان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه امروز هیچ جامعهای هرج و مرج و بی نظمی را برنمیتابد، گفت: متاسفانه در شهرها و جوامع مختلف هستند افرادی که به بهانه های مختلف دنبال ایجاد ناامنی و هنجارشکنی بوده و برای عرض اندام و قدرت نمایی دست به اقداماتی میزنند که خوشایند نیست.
وی تصریح کرد: این افراد بدانند در میان مردم جایی ندارند و سخت به آنها هشدار می دهم چنانچه دست از پا خطا کنند، به سختی تنبیه و مجازات های سنگینی در انتظارشان خواهد بود.
سردار حاجیان یادآوری کرد: طی هماهنگی های صورت گرفته با دستگاه قضایی افرادی که تحت عنوان مخل نظم و امنیت، زورگیر و اراذل و اوباش دستگیر شوند، جرمشان سنگینتر از دیگر مجران خواهد بود و حتما برخوردهای سنگین و بازدارندهای با آنها صورت خواهد گرفت.
عالیترین مقام انتظامی استان، کرمانشاه را مهد فرهنگ و تمدن خواند و گفت: اجازه نخواهیم داد عدهای قلیل با هر نیت و انگیزهای برای مردم مومن و ولایتمدار کرمانشاه مزاحمت ایجاد کنند و به بهانه هایی نظیر قدرت نمایی و یا اختلافات فردی، باعث ایجاد آشوب و ناامنی در جامعه و استانی شوند که به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب، چهره زیبای ایران اسلامی است.
وی امنیت مردم و جامعه را خطر قرمز پلیس خواند و تاکید کرد: هرکسی بخواهد از آن عبور کند با واکنش سخت، قاطعانه و بدون گذشت ماموران مقتدر و جان برکف انتظامی روبرو خواهد شد.
سردار حاجیان افزود: به اراذل و اوباش که افرادی هنجار شکن و مخل نظم و امنیت عمومی محسوب می شوند هشدار می دهم چنانچه دست از شرارت و رفتارهای زننده خود برندارند تاوان سخت و سنگینی را باید پس دهند.
وی تصریح کرد: هرچند طی دو سال اخیر با مجموعه اقدامات صورت گرفته و حضور مستمر و موثر همکاران در قالب گشت های انتظامی شاهد ارتقاء محسوس امنیت در استان و رشد ۱۶ پلهای آن بودهایم.
سردار حاجیان گفت: این اطمینان را به مردم کرمانشاه میدهم همکاران من با همه وجود و تمام توان برای امنیت و آرامش آنها تلاش و قاطعانه با اراذل و اوباش و مخلان نظم و امنیت عمومی برخورد خواهند کرد.
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه همچنین به نمونهای از برخورد قاطعانه پلیس با زورگیران خشن اشاره کرد و گفت: چندی پیش اعضای یک باند سرقت با معرفی خود به عنوان مامور اداره آب و فاضلاب به درب منزل یکی از شهروندان مراجعه و به بهانه بررسی کنتور آب، وارد منزل شده و به زور دست و پای زن صاحبخانه را بسته و با خشونت اقدام به سرقت طلاجات وی می کنند.
وی تصریح کرد: به دنبال وقوع این حادثه، پلیس به سرعت وارد عمل شده و با انجام کارهای اطلاعاتی و در کوتاهترین زمان ممکن موفق به شناسایی و دستگیری سارقان خشن شده و آنها را به دست قانون سپردند.
سردار حاجیان در پایان تاکید کرد: در کرمانشاه فضای امنی برای مجرمان و سارقان وجود ندارد و این افراد بدانند دیر یا زود در چنگال قانون گرفتار و بسزای عمل خود خواهند رسید.
کاهش ۱۵ درصدی سرقت های مهم و خشن در کرمانشاه
رئیس پلیس پییشگیری استان نیز از کاهش ۱۵ درصدی سرقت های مهم و خشن در کرمانشاه طی ۴۵ روز ابتدایی سال جاری و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد.
سرهنگ غلامرضا چهری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: جلوگیری از وقوع جرائم بخصوص سرقتهای مهم و خشن مهمترین و اصلیترین وظیفه در مجموعه پلیس پیشگیری است.
وی با اشاره به افزایش ۱۰ درصدی کشفیات سرقتهای مهم و خشن در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزود: با اجرای طرحهای مختلف پیشگیرانه و پاکسازی مناطق آلوده و جرم خیز ۱۱۸۱ فقره انواع سرقت توسط ماموران کلانتریها و پاسگاهها کشف شد.
چهری با برشمردن برخی سرقتهای مهم افزود: با تلاش های انجام شده وقوع سرقتهای مغازه ۶۲ درصد، منزل ۳۱درصد، خودرو ۴۶درصد، کش روزنی ۲۳درصد و محتویات داخل خودرو یازده درصد طی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.
رئیس پلیس پیشگیری کرمانشاه همچنین از دستگیری ۶۱۸ نفر مجرم که عمده آنها را سارقان تشکیل میدهند خبر داد و گفت: تمامی متهمان دستگیر شده با تشکیل پرونده قضایی جهت تعیین تکلیف تحویل محاکم قضایی شدهاند.
وی همچنین از تلاش برای پیگیری از وقوع سرقت در سطح استان از جمله شهر کرمانشاه خبر داد و گفت: در همین راستا چهار گشت استقراری نیروهای ستادی، پنج گشت کمکی یگان ویژه و ۹ گشت موتوری یگان ویژه در اماکن عمومی و تفرجگاهها مشغول گشتزنی مستمر در مرکز استان هستند.
چهری گفت: یکی دیگر از اقدامات انجام شده ارائه پیامهای آموزشی پیشگیری از سرقت و آگاهسازی شهروندان در فضای مجازی و توزیع بروشور در این حوزه میان شهروندان است که خوشبختانه همین اقدامات باعث کاهش ۱۵ درصدی مجموع سرقت های مهم و خشن در سطح استان شده است.
برقراری امنیت در جامعه مستلزم همکاری تمام سازمانها و نهادهاست
یکی از جامعه شناسان استان کرمانشاه نیز برقراری کامل امنیت در جامعه را مستلزم همکاری تمامی سازمانها و نهادها دانست و گفت: بدون مشارکت آنها نمی توان تنها از یکی دو دستگاه خاص توقع داشت امنیتی پایدار و همه جانبه ایجاد کنند.
فریبا شایگان افزود: یکی از عواملی که امنیت جامعه را خدشه دار میکند، جرائم خشن است. اینگونه جرائم علاوه بر اینکه آزاردهنده و نیازمند مقابله هستند از جهت تاثیری که بر احساس امنیت جامعه می گذارند نیازمند برخورد قاطعانه و جدی با آنهاست.
وی با اشاره به برخی زورگیری های خشنی که در سطح جامعه رخ میدهد و عملا این دسته از مجرمان با تهدید سلاح های سرد و گرم اقدام به سرقت اموال مردم میکنند، خاطرنشان کرد: این دسته از جرائم به دلیل اینکه باعث ترس و رعب و حشت شهروندان میشود نیازمند برخوردهای سنگینتر از سوی دستگاه قضائی دارد.
این جامعه شناس با بیان اینکه زورگیران خشن نباید تنها با گذاشتن وثیقه و یا امور مشابه آزاد و الگویی برای دیگر مجرمان شوند، یادآور شد: هزینه جرم باید به قدری برای آنها بالا برود که نه خود و نه دیگران وسوسه ارتکاب مجدد این جرائم را پیدا نکنند.
شایگان گفت: از صداوسیما و اهالی رسانه نیز انتظار میرود برخورد قاطعانه پلیس، دستگاه قضائی و دیگر نهادهای امنیتی در برخورد با مجرمان و زورگیران خشن را به خوبی اطلاعرسانی و به سمع و نظر شهروندان برسانند تا هم مردم متوجه شوند متولیان حوزه نظم و امنیت با جدیت در پی مقابله با این افراد هستند و هم مجرمان دست عبرت گرفته و از انجام جرم بپرهیزند.
انتهای پیام
نظرات