• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404022719021
  • خبرنگار : 71610

ابتکار مردمی برای شکستن محاصره؛ «کاروان ایستادگی» از تونس راهی غزه می‌شود

 ابتکار مردمی برای شکستن محاصره؛ «کاروان ایستادگی» از تونس راهی غزه می‌شود

در جدیدترین اقدام میدانی که تعهد جامعه مدنی تونس به مسئله فلسطین را به‌روشنی نشان می‌دهد، گروه «هماهنگی اقدام مشترک برای فلسطین» با حمایت گسترده‌ای از نهادهای ملی تونس اعلام کرده است که کاروان زمینی تحت عنوان «کاروان ایستادگی» را از پایتخت این کشور به‌سوی نوار غزه سازمان‌دهی کرده است.

به گزارش ایسنا، رسانه‌های تونسی گزارش دادند که کاروانی موسوم به «کاروان ایستادگی» که با هدفی انسانی، مردمی و همبستگی‌محور شکل گرفته است،  برای ارسال کمک‌های بشردوستانه و همچنین ایجاد فشار مؤثر برای شکستن محاصره تحمیلی علیه نوار غزه و اجازه ورود هزاران تُن کمک‌های انباشته‌شده در مرزهای رفح و العریش، برنامه‌ریزی شده است.

این کاروان قرار است روز ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد) از تونس حرکت خود را آغاز کند و از مسیر لیبی و مصر به گذرگاه رفح و در نهایت به غزه برسد.

تشکیل دهندگان این کاروان، که متشکل از طیفی گسترده از نهادهای مدنی و اتحادیه‌های صنفی تونس هستند، تأکید دارند که این حرکت، در پاسخ به شرایط بحرانی نوار غزه که تحت محاصره‌ای فزاینده و بی‌سابقه قرار دارد، طراحی شده است.

در ترکیب این کاروان نهادهایی چون «اتحادیه مشاغل تونس»، «سندیکای ملی روزنامه‌نگاران»، «نهاد ملی وکلای تونس»، «انجمن دفاع از حقوق بشر تونس»، «انجمن اقتصاد و حقوق اجتماعی»، «سازمان پزشکان جوان»، «انجمن وکلای جوان»، و همچنین «شبکه مقابله با عادی‌سازی» حضور دارند.

در همین راستا، «وائل نوار» عضو گروه «هماهنگی اقدام مشترک برای فلسطین» و یکی از هماهنگ‌کنندگان اصلی این کاروان در گفت‌وگویی با خبرگزاری «اسپوتنیک» اظهار کرد: کاروان ایستادگی، فریادی تونسی در برابر محاصره ناعادلانه غزه است. این ابتکار نه‌تنها اقدامی نمادین بلکه حرکتی میدانی و تأثیرگذار است که مسئله محاصره را به‌طور مستقیم در برابر افکار عمومی جهان قرار خواهد داد.

وی در ادامه افزود: کاروان ما در روز ۱۴ ژوئن آینده از تونس حرکت خواهد کرد و از طریق خاک لیبی و سپس مصر خود را به گذرگاه رفح خواهد رساند. در این مسیر ما در حال هماهنگی فرامرزی با سازمان‌های جامعه مدنی لیبی و مصر هستیم تا یک حرکت متحد و مشترک به‌سوی رفح شکل بگیرد.

«نوار» همچنین تأکید کرد که هدف اصلی این کاروان حمل کمک‌های جدید نیست، بلکه فشار برای ورود کمک‌هایی است که از ۲ سال پیش در مرزهای رفح و العریش انباشته شده‌اند. به گفته او، بخشی از این کمک‌ها تاریخ مصرفشان گذشته و بخشی دیگر هنوز قابل استفاده‌اند، اما تنها عامل ممانعت از ورود آنها، ادامه محاصره است. در واقع این کاروان، پیش از آنکه یک حرکت امدادی باشد، حرکتی سیاسی برای شکستن حلقه محاصره است.

وی در ادامه گفت که این ابتکار با حمایت گسترده مردمی و نهادهای مدنی تونس روبه‌رو شده و ما در حال هماهنگی با نهادهایی از لیبی و مصر و دیگر کشورها هستیم تا دامنه این حرکت را گسترش دهیم و یک فشار جمعی و همزمان بر گذرگاه رفح، که تنها دروازه غزه به جهان خارج است، اعمال شود.

به گفته نوار، همکاران لیبیایی این طرح، آمادگی کامل خود را برای پیوستن به کاروان اعلام کرده‌اند. مذاکراتی نیز برای عبور کاروان از مرز «رأس جدیر» میان تونس و لیبی در جریان است تا از آنجا به مصر برسد.

وی افزود: نه‌تنها در حال هماهنگی با سازمان‌های لیبی هستیم، بلکه آنها نیز در حال تدارک ارسال کمک‌های میدانی به غزه هستند تا این حرکت به شکلی منسجم‌تر و منظم‌تر ادامه یابد. در مصر نیز با شخصیت‌های ملی و سازمان‌های محلی در ارتباطیم که پس از ورود ما به خاک مصر به کاروان ملحق خواهند شد.

نوار همچنین از تدارک یک بیانیه بین‌المللی خبر داد که با مشارکت سازمان‌های امدادی و حقوق‌بشری بین‌المللی منتشر خواهد شد و هدف آن هماهنگ‌سازی تلاش‌ها برای شکستن محاصره غزه در قالب یک کارزار جهانی است.

در همین راستا، «سمیر الشفی» معاون دبیرکل اتحاد کل مشاغل تونس نیز در گفت‌وگویی با اسپوتنیک تأکید کرد که حمایت نهادهای صنفی از این کاروان، یکی از مهم‌ترین عوامل تقویت آن است.

او گفت: این کاروان، ادامه طبیعی مسیری است که ملت تونس سال‌ها در حمایت از مسئله فلسطین پیموده است. هماهنگی صورت‌گرفته، اقدامی جسورانه و مهم برای افشای جنایات رژیم صهیونیستی و به‌چالش‌کشیدن محاصره است.

الشفی افزود: این قافله، آخرین فریاد وجدان انسانی است. غزه پیش چشم جهان در حال نابودی است. کودکان کشته و زنان آواره می‌شوند، خانه‌ها در آتش می‌سوزند و جهان در سکوتی سنگین فرو رفته است. دیگر شعار دادن کافی نیست، باید وارد عمل شد و محاصره را به‌طور میدانی به چالش کشید.

وی همچنین هشدار داد که محاصره غزه تنها جنایتی انسانی نیست، بلکه بخشی از پروژه سیاسی بزرگ‌تری است که از سوی رژیم صهیونیستی و با حمایت آمریکا و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آن دنبال می‌شود تا واقعیت‌هایی جدید از جمله کوچ اجباری و تسلط جمعیتی بر فلسطین تحمیل شود.

الشفی در ادامه گفت: این کاروان، صدای اعتراض در برابر تمام طرح‌های پشت‌پرده است. کاروان ما، پاسخی روشن به هرگونه تلاش برای کشاندن تونس به سمت محور عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.

در کنار این حمایت‌ها، بسیاری از فعالان مدنی و سیاسی تونس خواستار حمایت رسمی دولت تونس از این ابتکار شده‌اند. صلاح المصری، عضو «شبکه تونسی مقابله با عادی‌سازی»، در این باره گفت: امروز ملت تونس سخن خود را گفته، نهادها حمایت کرده‌اند، و جامعه مدنی به میدان آمده است. اما تحقق کامل اهداف این کاروان بدون پشتیبانی صریح و رسمی دولت ممکن نیست.

وی تأکید کرد: این کاروان، تنها یک حرکت نمادین نیست، بلکه موضع‌گیری‌ قاطع علیه جنگ نسل‌کشی، پروژه‌های عادی‌سازی، کوچ اجباری و محاصره اقتصادی ملت فلسطین است.

او افزود: این کاروان، پاسخی است به ندایی که از سوی ملت فلسطین سالهاست سر داده می‌شود، ندایی که خواهان حمایت عملی از مقاومت مردم غزه در برابر اشغال و قحطی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha