دکتر هادی غلامیان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به حرکت صنعت مبلمان به سمت طراحیهای نو اظهار کرد: صنعت مبلمان کشور با تولید محصولات متنوع در حوزه مبلمان خانگی، اداری و تزئینی همگام با تغییرات جهانی حرکت کرده و توانسته محصولات جدیدی را بر اساس نیاز روز به بازار عرضه کند.
وی با بیان اینکه یکی از ضرورتهای صنعت مبلمان به کارگیری ماشین آلات به روز و استفاده از تکنولوژیهای هوشمند است، افزود: امروزه با وجود طراحیهای خاص و تولید مبلمان با کیفیت، یکی از چالشهای مهم صنعت مبلمان، بهره گیری از تکنولوژی روز است. این صنعت برای اینکه بتواند تولید انبوه داشته باشند، باید از ماشین آلات مدرن و با کیفیت استفاده کند.
غلامیان بیان کرد: ماشین آلات نقش مهمی در مراحل ساخت مبلمان دارند و باعث افزایش کیفیت، کاهش زمان در تولید میشود. خوشبختانه طی سالیان اخیر ماشین آلات خوبی وارد صنعت مبل کشور شده، اما با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی استفاده از ماشینآلات مدرن و به روز در این صنعت همواره باید مد نظر قرار گیرد.
این پژوهشگر با بیان اینکه صنعت مبلمان در کشور پتانسیلهای زیای برای رشد و توسعه دارد، افزود: بزرگترین برندهای تولید کننده مبل جهان، در خط تولید خود از رباتهای هوشمند استفاده میکنند اما در کشور و در صنعت مبلمان ما، هنوز نگاه سنتی حاکم است.
غلامیان اظهار کرد: متاسفانه استفاده از تکنولوژی رباتیک و هوشمند در این صنعت هنوز در حد یک فکر و رویا است، در حالی که در کشورهای دیگر این اتفاق افتاده است.
دانشیار گروه علوم وصنایع چوب و کاغذ دانشگاه تهران عنوان کرد: ماشینآلات در تمام مراحل تولید از برش چوب، فرم دهی، اتصالات، پوست کنی و سمباده زنی تا بسته بندی نقش مهمی دارند و میتوانند با دقت بالایی کارهای فرم دهی و حکاکی را انجام دهند.
غلامیان با بیان اینکه برای پیشرفت صنعت مبلمان نیازمند رفع چالشهای تکنولوژیکی هستیم، بیان کرد: کشورهایی که تولید انبوه دارند و به سراسر دنیا محصولات خود را صادر میکنند؛ در کنار نیروی انسانی، از تکنولوژی هوشمند و رباتهای تولید کننده استفاده میکنند.
وی یاد آور شد: استفاده از ماشینآلات باعث افزایش تولید شده و وقتی تولید افزایش پیدا کند؛ در بلند مدت هزینههای تولید هم کاهش مییابد و از طرف دیگر میتوانیم مبلمان با کیفیت با قیمت مناسب را به بازار عرضه کنیم.
این مدرس دانشگاه عنوان کرد: امروزه صنعت مبلمان فرصتها و چالشهای زیادی را برای ما ایجاد کرده است و باید تلاش کنیم این چالشها را با بهره گیری از علم و تخصص و در کنار هم قرار دادن صنعت و دانشگاه برطرف کنیم.
وی خاطر نشان کرد: از طرف دیگر سیاستهای کلان دولت هم باید به این حوزه و واردات مواد اولیه با کیفیت کمک کند تا این صنعت بتواند به رونق و جایگاهی که شایستگی آن را دارد، دست پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات