بهزاد بابایی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه قیمت سیبزمینی در بخش خردهفروشی ۲۰ درصد کاهش داشته است، بر نظارت بیشتر بر واحدهای خردهفروشی تأکید کرد و افزود: مشکل اینکه قمت سیبزمینی در بازار کاهش محسوسی نداشته است به دلیل کمبود نظارت بر خردهفروشیهاست.
وی با اشاره به اینکه خردهفروشان به دلیل هزینههای اجاره بهای مغازه حاضر به کاهش نرخ سیبزمینی نیستند، خواستار نظارت جدی بر بازار خردهفروشی شد و اظهار کرد: هزینههای شهرنشینی از جیب روستاییان پرداخت میشود، بهطوریکه خردهفروشان اجاره بهای مغازه را به قیمت محصول اضافه میکنند و قیمت هرکیلوگرم سیبزمینی در بازار همدان ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان است.
رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان با بیان اینکه از بهمن تا فروردین سال ۱۴۰۴ قیمت سیبزمینی کاهشی شده و سیبزمینیهای پشتیبان سردخانههای استان وارد بازار شد که به کاهش و تعدیل قیمت سیبزمینی کمک کرد، تأکید کرد: در حال حاضر ۴۰ هزار تن سیبزمینی مازاد بر بذر مورد نیاز کشاورزان در سردخانهها وجود دارد که روانه بازار میشود، بنابراین قیمت این محصول روند کاهشی خواهد داشت.
بابایی با اشاره به ممنوعیت صادرات سیبزمینی، بیان کرد: براساس مصوبه سران قوا صادرات سیبزمینی به مدت دو ماه ممنوع شده است و طبق قانون در آبان ماه دو ماه ممنوع میشود.
وی با بیان اینکه سالانه یک میلیون تن سیبزمینی در استان همدان تولید میشود، گفت: در استان همدان حدود نیم میلیون تن سیبزمینی بهاره تولید میشود که از تیرماه برداشت آن آغاز میشود و نیم میلیون تن نیز سیبزمینی پاییزه کشت میشود.کشت بهاره در شهرستان بهار و اطراف همدان و کشت پاییزه در رزن، کبودراهنگ، ملایر و اسدآباد صورت میگیرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان با اشاره به اینکه ۱۰ هزار تُن سیبزمینی از کشور پاکستان وارد کشور شده است، یادآور شد: این محصول وارد استان همدان نشده و فقط در استانهایی که تولیدکننده سیبزمینی نبودند عرضه شده است.
بابایی با تأکید براینکه نگران بازار سیبزمینی در پاییز هستیم، اظهارکرد: پیشبینی میشود تولید امسال این محصول بالا باشد و همین موجب نگرانی شده است چرا که به دلیل تولید بالای سیبزمینی کشاورزان متضرر خواهند شد، بنابراین باید سیاستگذاریهای کلان کشور بهگونهای باشد که صادرات به کشورهای همسایه رونق بگیرد تا سیبزمینی کشاورزان دپو نشود.
انتهای پیام
نظرات