• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404022719282
  • خبرنگار : 50034

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان:

قیمت سیب‌زمینی تعدیل شده است/ نگرانی از ضرر و زیان کشاورزان در پاییز

قیمت سیب‌زمینی تعدیل شده است/ نگرانی از ضرر و زیان کشاورزان در پاییز

ایسنا/همدان رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان با بیان اینکه قیمت سیب‌زمینی تعدیل شده است، گفت: قیمت سیب‌زمینی در بخش عمده فروشی نسبت به زمستان سال گذشته ۶۰ درصد کاهش داشته است به‌طوری‌که این محصل از کشاورزان با قیمت ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان خریداری می‌شود.

بهزاد بابایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه قیمت سیب‌زمینی در بخش خرده‌فروشی ۲۰ درصد کاهش داشته است، بر نظارت بیشتر بر واحدهای خرده‌فروشی تأکید کرد و افزود: مشکل اینکه قمت سیب‌زمینی در بازار کاهش محسوسی نداشته است به دلیل کمبود نظارت بر خرده‌فروشی‌هاست.

وی با اشاره به اینکه خرده‌فروشان به دلیل هزینه‌های اجاره بهای مغازه حاضر به کاهش نرخ سیب‌زمینی نیستند، خواستار نظارت جدی بر بازار خرده‌فروشی شد و اظهار کرد: هزینه‌های شهرنشینی از جیب روستاییان پرداخت می‌شود، به‌طوری‌که خرده‌فروشان اجاره بهای مغازه را به قیمت محصول اضافه می‌کنند و قیمت هرکیلوگرم سیب‌زمینی در بازار همدان ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان است.

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان با بیان اینکه از بهمن تا فروردین سال ۱۴۰۴ قیمت سیب‌زمینی کاهشی شده و سیب‌زمینی‌های پشتیبان سردخانه‌های استان وارد بازار شد که به کاهش و تعدیل قیمت سیب‌زمینی کمک کرد، تأکید کرد: در حال حاضر ۴۰ هزار تن سیب‌زمینی مازاد بر بذر مورد نیاز کشاورزان در سردخانه‌ها وجود دارد که روانه بازار می‌شود، بنابراین قیمت این محصول روند کاهشی خواهد داشت.

بابایی با اشاره به ممنوعیت صادرات سیب‌زمینی، بیان کرد: براساس مصوبه سران قوا صادرات سیب‌زمینی به مدت دو ماه ممنوع شده است و طبق قانون در آبان ماه دو ماه ممنوع می‌شود.

 وی با بیان اینکه سالانه یک میلیون تن سیب‌زمینی در استان همدان تولید می‌شود، گفت: در استان همدان حدود نیم میلیون تن سیب‌زمینی بهاره تولید می‌شود که از تیرماه برداشت آن آغاز می‌شود و نیم میلیون تن نیز سیب‌زمینی پاییزه کشت می‌شود.کشت بهاره در شهرستان بهار و اطراف همدان و کشت پاییزه در رزن، کبودراهنگ، ملایر و اسدآباد صورت می‌گیرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی استانداری همدان با اشاره به اینکه ۱۰ هزار تُن سیب‌زمینی از کشور پاکستان وارد کشور شده است، یادآور شد: این محصول وارد استان همدان نشده و فقط در استان‌هایی که تولیدکننده سیب‌زمینی نبودند عرضه شده است.

بابایی با تأکید براینکه نگران بازار سیب‌زمینی در پاییز هستیم، اظهارکرد: پیش‌بینی می‌شود تولید امسال این محصول بالا باشد و همین موجب نگرانی شده است چرا که به دلیل تولید بالای سیب‌زمینی کشاورزان متضرر خواهند شد، بنابراین باید سیاست‌گذاری‌های کلان کشور به‌گونه‌ای باشد که صادرات به کشورهای همسایه رونق بگیرد تا سیب‌زمینی کشاورزان دپو نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۸ ۱۰:۱۴

بجای حمایت از کشت‌های پرآب بر مانند هندوانه وخیار سیب زمینی،ازمحصولات کم آب بر مانند سیر، گندم وگلخانه ها حمایت کنید،همدان برای آب شرب دچار مشکل است،چه برسد به آبیاری محصولات پرآب بر

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۸ ۱۰:۱۵

سرمایه گزاری درتولیدمحصولات پرآببر مانند سیب زمینی وصیفی جات دربیشتر کشورهای گرم وخشک منسوخ شده است،آب را به هدر ندهید

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۸ ۱۰:۱۶

برای تولید یک کیلو سیب زمینی بالای ۴۰۰ لیتر آب مصرف میشود،اگر آب صادر کنید بهتراز صادرات صیفی جات است چون هزینه های اضافی را ندارد،

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۸ ۱۰:۱۸

کجای دنیا قیمت سیب زمینی وخیار بوته ای۳برابر قیمت گندم است،برعکس باید قیمت سیب زمینی وخیارنصف قیمت گندم باشد

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۸ ۱۲:۲۱

سلام آقا علیزاده شما هم اگر بااین اجاره سنگین وبذر گران سیب‌زمینی میکاشتی والبته هزینه‌های جانبی اونوقت متوجه می‌شدی که فرق خیار و سیب‌زمینی باگندم درکجاست

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۸ ۱۱:۳۴

قیمت سیب‌زمینی زیر ۲۰ تومان برای کشاورزان َضرره اگر محصول سیب‌زمینی ۴۰ تن در هکتار برداشت بشه تا ۲۰ هزار تومان سرمایه گذاشته شده کشاورز در میاد و بالای ۲۰ تومان بره میشه استفاده کشاورز

avatar
۱۴۰۴-۰۲-۲۸ ۲۰:۳۹

دلالان پدر مردم در درآوردند منتظرند کشاورز محصول را در بیاورد و دسترنج کشاورز را استفاده کنند اگر جرات دارند بروند تولید کنند با آن همه هزینه و دغدغه پدر تولید کننده درآمده دلال پول مفت می خواهد