به گزارش ایسنا، «محمدرضا نوروزپور» را در این سفر «علیرضا شیروی»، مدیرکل رسانههای خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، «هادی عامریان»، رییس اداره رسانههای خارجی وزارت امور خارجه و همچنین مدیرانی از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، سازمان صداوسیما، خبرگزاریهای دانشجویان ایران (ایسنا) ، تسنیم، خبرآنلاین و نورنیوز همراهی میکردند.
تاکید بر همافزایی ظرفیتها در عرصه رسانهای
در اولین روز این سفر، «محمدرضا نوروزپور» معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاون وزیر ارتباطات و رسانههای جمعی فدراسیون روسیه دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار که با حضور «کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه انجام شد، «محمدرضا نوروزپور» و خانم «چرک سوا» درباره راهکارهای توسعه همکاریهای مشترک در حوزه رسانهای تبادل نظر کردند.
طرفین در این دیدار که با حضور «علیرضا شیروی» مدیرکل رسانههای خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با اشاره به سطح راهبردی مناسبات ایران و روسیه، بر همافزایی ظرفیتها در عرصه رسانهای تأکید کردند.
در این نشست همچنین طرفین با اشاره به انتشار اخبار جهتگیرانه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، بر ارائه روایتهای صحیح از کشورهای یکدیگر در صحنه جهانی تأکید شد.
تقویت همکاریهای دوجانبه در حوزههای فرهنگی، هنری و علمی با بهرهگیری از ظرفیت رسانههای دو کشور از دیگر مباحثی بود که در این نشست دوجانبه مورد بررسی قرار گرفت.
طرفین همچنین بر تسهیل روند فعالیت و صدور روادید برای فعالان رسانهای دو کشور تأکید کردند.

برگزاری پنجمین کارگروه همکاریهای رسانهای ایران و روسیه
در ادامه این سفر، پنجمین کارگروه همکاریهای رسانهای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، عصر سهشنبه با حضور معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون وزیر ارتباطات و رسانههای جمعی روسیه در مسکو برگزار شد.
این نشست با طرح دیدگاههای «محمدرضا نوروزپور» و خانم «چرک سوا» رؤسای طرفهای ایرانی و روسی به میزبانی مجموعه رسانهای روسیا سیوودنیا (روسیه امروز) آغاز و پس از بیان نظرات جمعی از مدیران و نمایندگان رسانههای دو کشور، مباحث این نشست با حضور «کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه جمعبندی شد.
«محمدرضا نوروزپور» معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با تأکید بر لزوم نقشآفرینی رسانهها در تقویت شناخت ملتهای ایران و روسیه از یکدیگر، یکی دیگر از زمینههای همکاری رسانههای دو کشور را مبارزه با اخبار جعلی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه «اخبار جعلی، هر آنچه که مبانی اخلاقی رسانه بر آن استوار شده است را از بین میبرد»، بهرهگیری ایران و روسیه از ظرفیتهای یکدیگر در مبارزه با این روند و همچنین ارائه روایتهای صحیح از کشورهای خود در عرصه بینالمللی را خواستار شد.
نوروزپور در ادامه آسان کردن روند صدور و تمدید روادید روزنامهنگاران و فعالان رسانههای دو کشور را زمینهساز گسترش مناسبات تهران و مسکو در حوزه فرهنگی و رسانهای دانست.
وی همچنین پیشنهاد داد که هنرمندان ایران و روسیه با بهرهگیری از ظرفیتهای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و گردشگری دو کشور، مستندها، فیلمها و مجموعههای تلویزیونی مشترک تولید کنند.
خانم «چرک سوا» معاون وزیر ارتباطات و رسانههای جمعی فدراسیون روسیه نیز در سخنانی در این نشست با اشاره به امضای معاهده جامع راهبردی میان دو کشور توسط رؤسای جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در سفر 28 دیماه 1403 «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور به مسکو، گفت: برای تقویت همکاری رسانهای با ایران در چارچوب این معاهده اهمیت زیادی قائل هستیم و کمیته رسانهای دو کشور میتواند به گامهای عملی در این زمینه کمک کند.
معاون وزیر ارتباطات و رسانههای جمعی روسیه در ادامه علاقهمندی شماری از رسانهها و مجموعههای رسانهای این کشور از جمله راسیا سیوودنیا، راشا تودی و ... به تقویت حضور رسانهای در ایران و گشایش دفتر نمایندگی و پخش برنامهها به زبان روسی و عربی را اعلام کرد.
«کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه نیز در سخنانی در این نشست تقویت همکاریهای رسانهای دو کشور را زمینهساز شکوفایی همکاریهای دوجانبه دانست.
جمعی از مدیران رسانههای ایران و روسیه نیز در این نشست با اشاره به تبیین ظرفیتها و دستاوردهای خود به طرح پیشنهادهایی برای توسعه همکاریها در عرصههای نرمافزاری و سختافزاری حوزه اطلاعرسانی و رسانه پرداختند.
از طرف ایران، نمایندگان و مدیرانی از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، سازمان صداوسیما، خبرگزاریهای دانشجویان ایران (ایسنا)، تسنیم، خبرآنلاین و نورنیوز و از طرف روسی، نمایندگان و مدیرانی از مجموعه راسیاسیوودنیا، خبرگزاری تاس، زوزدا، تلویزیون بریکس، مرکز دیالوگ، شورای تجاری روسیه و مدیا اسکوپ در این نشست، دیدگاههای خود را بیان کردند.

اعلام آمادگی مدیرعامل ایسنا برای همکاری این رسانه با رسانههای روسیه
«ابوالقاسم رئیسی» مدیر عامل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در این نشست در بخش ابتدایی صحبتهای خود به معرفی این خبرگزاری و جایگاه و نفوذ این رسانه در ایران پرداخت.
وی در همین ارتباط گفت : به لحاظ شاخص نفوذ خبری در حال حاضر ایسنا در میان بیش از ۱۰۰ پایگاه خبری در اغلب ماهها در رتبه اول بوده و در مطبوعات هم عمدتاً در رتبه دوم و در برخی موارد در رتبه اول قرار داشته؛ اما فراوانی بازنشر اخبار اختصاصی ایسنا معمولاً هم در سایتها و هم در مطبوعات بیش از دیگر خبرگزاریهاست.
مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در بخشی دیگر از صحبتهای خود در این نشست با اشاره به ظرفیت های موجود در ایسنا برای همکاری با رسانههای بین المللی گفت: ایسنا با توجه به سابقه درخشان در رسانههای کشور و پشتوانه جهاد دانشگاهی (ACECR)، آماده همکاری با رسانههای کشور دوست و راهبردی روسیه در زمینههای همکاریهای خبری و محتوایی، آموزش و توسعه رسانه، همکاریهای علمی و فناورانه در زمینه رسانه، تبلیغات و برندینگ بینالمللی است.
وی با بیان این که «ما معتقدیم همکاریهای فرامرزی میتواند افقهای جدیدی در عرصه رسانهای و علمی بگشاید»، گفت: خبرگزاری ایسنا با افتخار آماده هرگونه همکاری در زمینههای یاد شده با رسانههای کشور روسیه است.
در ارتباط با این نشست، «کاظم جلالی» سفیر ایران در روسیه در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: پنجمین نشست همکاریهای رسانهای حاصل سالها همدلی ایران و روسیه است. هیات رسانهای ایران و روسیه در پنجمین دور از نشست همکاریهای رسانهای، از عزم خویش برای توسعه همکاریها در حوزههای مختلف گفتند. صحیفه تاریخ را فقط رسانههای غرب نمینویسند، از این پس صدا و روایت مشترک ایران و روسیه نیز در جهان رسانه طنینانداز میشود.

دیدار با مدیر گروه رسانهای راشاتودی
هیات رسانه ای ایران در جریان این سفرهمچنین با «مارگاریتا سیمونیان»، مدیر گروه رسانهای راشاتودی دیدار و رایزنی کرد.
در این دیدارکه با حضور «کاظم جلالی»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، و «بلا چرکسوا»، معاون مطبوعاتی وزیر دیجیتال، رسانه و ارتباطات جمعی فدراسیون روسیه برگزار شد، سفیر ایران در مسکو با اشاره به نقش زنان در عرصه رسانههای بینالمللی، از خانم «سیمونیان» و خانم «چرکسوا» به عنوان الگوهای موفق زنان رسانهای در روسیه یاد کرد و حمایت کامل سفارت جمهوری اسلامی ایران از توسعه همکاریهای رسانهای را اعلام کرد.
«محمدرضا» نوروزپور معاون وزیر ارشاد نیز با اشاره به امضای تفاهمنامههای قبلی میان رسانههای ایرانی و گروه راشاتودی، خواستار گسترش همکاری در زمینه تبادل هیئتهای رسانهای، به اشتراکگذاری اخبار، گزارشها و تولیدات مستند شد.
در این دیدار «مارگاریتا سیمونیان» مدیر گروه رسانهای راشاتودی با ابراز خرسندی از حضور هیئت رسانهای جمهوری اسلامی ایران در مسکو، از پیشنهادهای مطرحشده در این نشست برای گسترش همکاریهای رسانهای بین ایران و روسیه استقبال کرد و گفت: «گروه رسانهای راشاتودی آماده است تمام تجربیات خود را در حوزههای خبری، مستندسازی، تولید چندرسانهای و آموزش خبرنگاران در اختیار رسانههای ایرانی قرار دهد. ما در برابر هجمههای رسانهای غرب، به همکاری گسترده با دوستانمان در ایران باور داریم و برای توسعه این روابط از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.»

دیدار با سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه
در ادامه رایزنیهای رسانه ای بین ایران و روسیه، هیات رسانهای کشورمان در جریان سفر به مسکو با خانم «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه دیدار و رایزنی کردند.
ماریا زاخاروا در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور هیئت بلندپایه رسانهای ایران در مسکو و شرکت فعال در نشستهای مشترک رسانهای و تخصصی، گفت: «فدراسیون روسیه به شکل جدی و با دیدی راهبردی به توسعه همکاریهای رسانهای با ایران نگاه میکند و از گفتوگوهای بین رسانهها، تبادل دانش و تجربیات حرفهای و مقابله مشترک با تهدیدات نوظهور همچون اخبار جعلی استقبال میکند.»
وی همچنین از روزنامهنگاران و مدیران رسانهای ایران برای حضور بیشتر در روسیه و خصوصا مشارکت در نشست بینالمللی مقابله با اخبار جعلی که به میزبانی روسیه برگزار خواهد شد، دعوت به عمل آورد و بر تداوم رایزنیها و تعاملات هدفمند در این مسیر تأکید کرد.

دیدار با سفیر ایران در مسکو
هیات رسانهای ایران در جریان این سفر با «کاظم جلالی»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در محل سفارت کشورمان در مسکو دیدار و گفتوکو کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با بیان اینکه «امروز با توجه به سطح روابط راهبردی دو کشور، سفر هیات رسانهای کشورمان به روسیه اهمیت دوچندان پیدا کرده است»، تصریح کرد: رسانه در تقویت روابط دوجانبه و تقویت ارتباطات بینالمللی نقش موثری دارد و روابط راهبردی ایران و روسیه در گرو پشتیبانی رسانههای دو کشور است.
جلالی همچنین گفت: امروز روابط ایران و روسیه نه تنها مبتنی بر عنصر همسایگی است، بلکه رویکرد این کشور شبیهترین رویکرد به رویکرد ایران است و در هیچ دوره تاریخی رویکردهای این دو کشور نزدیکتر از این نبوده است.
نوروزپور، معاون امور رسانهای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این دیدار گفت: دیپلماسی رسانهای، مکمل و تقویتکننده دیپلماسی رسمی و سیاسی است و ما باید با گسترش روابط رسانهای دوجانبه، زمینهساز شناخت متقابل، افزایش سطح اعتماد عمومی میان ملتها و صیانت از منافع مشترک در عرصه بینالملل باشیم.
معاون وزیر فرهنگ همچنین با اشاره به حضور نمایندگان رسانههای مختلف کشور در این سفر، اظهار داشت: اعضای هیئت از مدیران ارشد رسانههای متنوع و مؤثر کشور با گرایشها و مأموریتهای مختلف هستند، اما آنچه در میان همه آنها مشترک است، دغدغهمندی جدی نسبت به منافع ملی، توسعه روابط بینالمللی، تقویت جایگاه رسانههای ایرانی در سطح منطقهای و جهانی و همافزایی برای مقابله با جریان تحریف و روایتسازی مغرضانه غرب است.

انتهای پیام
نظرات