• شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۸:۴۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404022719561
  • خبرنگار : 50037

رئیس مرکز اورژانس خبرداد

کد ۷۲۴ اورژانس همدان ناجی ۲۶ بیمار دچار سکته مغزی

کد ۷۲۴ اورژانس همدان ناجی ۲۶ بیمار دچار سکته مغزی

ایسنا/همدان رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان از نجات ۲۶ بیمار دچار سکته مغزی توسط کد ۷۲۴ اورژانس این استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد.

محمد رضا شکوهی اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون به دنبال درخواست ۲۶ بیمار با اعلام شکایت بی‌حسی اندام و اختلال در تکلم، کج شدن صورت، کارشناسان اورژانس استان همدان بر بالین بیماران حاضر و بعد از انجام معاینات بالینی و تشخیص احتمالی سکته مغزی سریعا کد ۷۲۴ فعال و ضمن انجام اقدامات درمانی سریعا بیماران به بیمارستان اعزام و بعد از انجام سی تی اسکن و تشخیص قطعی در زمان طلایی اقدامات درمانی تخصصی و تزریق دارو انجام شده است.

وی افزود: وضعیت بیماران بعد از دریافت خدمات درمانی رو به بهبود بوده که با توجه به تشخیص بموقع و انجام سریع اقدامات درمانی، عوارض موجود کاملا بهبود یافته و بیماران به حالت عادی و طبیعی بازگشته‌اند .

 شکوهی بیان کرد: کد ۷۲۴ یعنی مرکز اورژانس ۱۱۵ و مراکز درمانی تخصصی در هفت روز هفته بصورت ۲۴ ساعته آماده خدمات‌رسانی به بیماران سکته حاد مغزی هستند. 

وی درباره علائم سکته مغزی با بیان اینکه علائم سکته حاد مغزی از چهار بخش تشکیل شده است، اظهار کرد: وجود ضعف ناگهانی و یک‌طرفه در صورت مانند بالا رفتن ابروها و ناتوانی در خندیدن، ضعف ناگهانی و یک طرفه در دست و اختلال ناگهانی در گفتار از علائم این بیماری به شمار می‌رود.

شکوهی ادامه داد: اگر هریک از علائم بصورت ناگهانی بروز کنند و از زمان بروز علائم ۴.۵ ساعت سپری شود، شرایط حادتر خواهد شد که در این رابطه باید به محض بروز علائم کد ۷۲۴ اجرا شده و پس از انجام سی تی اسکن، داروی ضد انعقاد خون تزریق شود تا میزان مرگ و میر و عوارض احتمالی کاهش یابد.

وی اضافه کرد: زمان در سکته‌ مغزی اهمیت بیشتری دارد و ۴.۵ ساعت اول زمان طلایی بوده که اگر در این مدت کد ‌۷۲۴ فعال شده و داروی ضد انعقاد خون تزریق شود، عوارض آن تا حد چشمگیری کاهش می‌یابد.

شکوهی در ادامه بیان کرد: سکته مغزی ایسکمیک به صورت قطع جریان خون در عروق اتفاق می‌افتد و به علت تجمع چربی در جداره‌ داخلی عروق یا در اثر ایجاد لخته خون، عروق بسته می‌شوند. 

وی اضافه کرد: افزایش چاقی، بی‌تحرکی، مصرف الکل و دخانیات، فشاری خون بالای کنترل نشده، کلسترول بالا، دیابت و سابقه فامیلی از جمله فاکتورهای ایجاد کننده‌ی سکته مغزی هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز اورژانس ۱۱۵ و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان،شکوهی در پایان یاد آور شد: اصلاح سبک زندگی، کنترل بیماری‌های زمینه‌ای، کنترل استرس، داشتن زندگی سالم و تغذیه مناسب از جمله راه‌های پیشگیری از سکته مغزی به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha