• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404022819716
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر اعلام کرد

توسعه پرورش شتر شیری در سیستان و بلوچستان

توسعه پرورش شتر شیری در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر اظهار کرد: این شهرستان با داشتن آب و هوای مساعد و زمین‌های حاصلخیز یکی از مستعدترین مناطق استان برای پرورش شتر است.

مجید فیاضی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه مردم از گوشت و شیر شتر بومی بیشتر استقبال می کنند، افزود: شترهای بومی از لحاظ بهداشتی مورد تایید است اما شترهایی که به‌طور قاچاق وارد می شوند هیچگونه نظارتی بر روی آنان انجام نمی شود.

وی با بیان اینکه بیش از ۷۵۰ نفر در سطح این شهرستان به کار پرورش شتر مشغول هستند، بیان کرد: وجود بیش از ۹ هزار نفر شتر در ایرانشهر، این شهرستان را به‌عنوان یکی از مناطق مستعد پرورش شتر سیستان و بلوچستان مطرح کرده است.

فیاضی با اشاره به ارزش بالای گوشت شتر از لحاظ تامین انرژی مورد نیاز بدن به بیان خواص شیر آن نیز پرداخت و افزود: شیر شتر به‌دلیل دارا بودن انواع ویتامین و املاح نسبتا بالا تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.

مدیر جهاد کشاورزی ایرانشهر گفت: یکی از مهمترین خواص گوشت شتر در مقایسه با دیگر گوشت ‌ها، فقدان مواد هورمونی و آنتی ‌بیوتیک در آن است چرا که این حیوان در طبیعت به‌صورت آزاد رشد می‌ کند.

وی اظهار کرد: شتر بلوچی و شتر جماز عمده نژاد شتر در این استان هستند و تلاش شده است تا با بهره‌گیری از برنامه تدوین شده در ارتباط با شترداری نوین و همچنین استفاده از فرصت مرز و واردات شترهای پرتولید و اجرای برنامه اصلاح نژادی، توسعه شترداری نوین در استان شتاب بیشتری به خود بگیرد و فرصت‌های شغلی جدید و درآمدزا فراهم شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه نیمی از شتر کشور یعنی ۷۵ هزار نفر در این استان وجود دارد، توسعه پرورش شتر شیری در استان شتاب مناسبی به خود گرفته است و با بسته‌بندی و برند مناسب به عنوان یک محصول جدید با کیفیت دارویی و غذایی می‌توان درآمد قابل توجهی برای دامداران منطقه فراهم کرد.

مدیرکل امور عشایر سیستان و بلوچستان نیز به ایسنا گفت: عشایر استان با داشتن جمعیت بالای شتر، رتبه بالایی در نگهداری شتر در مناطق عشایری کشور را دارند.

کمالی ادامه داد: وجود مراتع خوب و مستعد پرورش شتر مانند دشت سمسور و کاسکین در ایرانشهر موجب شده است که عشایر منطقه به پرورش شتر رغبت زیادی داشته باشند.

وی تصریح کرد: با توجه منابع آب زیرزمینی در این مراتع بنابر تاکید سازمان عشایری کشور مبنی بر حمایت از عشایر و افزایش درآمد خانوارهای عشایری استان، مقرر شد به شترداران منطقه کمک شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha