غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای این جلسه ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای پرواز اردیبهشت، اظهار کرد: ۳۰ اردیبهشت به عنوان روز شهدای خدمت نامگذاری شده است که سال گذشته در چنین روزی بالگرد حامل شهدای خدمت دچار سانحه و سقوط شد. مردم قدردان جمهوری اسلامی ایران برای گرامیداشت یاد شهدای خدمت مراسمات متعددی برگزار میکنند.
وی تاکید کرد: شهید آیتالله رییسی، مرد کار و عمل و خدمت و صفا و صداقت بود که شبوروز نمیشناخت و در خدمتگزاری به کشور یک نصاب جدید ایجاد کرد و به جوانان میدان میداد.
نوای باغبان: تحقق ۱۰۰ درصدی بودجه شهرداری تبریز نشان از تلاش شورا و شهرداری دارد
علیرضا نوای باغبان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه این شورا، در این جلسه، با اشاره به اهمیت شفافیت در بودجه، گفت: بودجه شهرداری و شورای شهر تبریز در سال گذشته به طور کامل محقق شده است. موظفیم این بودجه را هر شش ماه یکبار تدوین و تصویب کرده و به اطلاع عموم برسانیم. این فرصتی است تا میزان تحقق بودجهی ۱۲ ماهه را مشاهده کنیم.
وی تحقق ۱۰۰ درصدی بودجه را نشان دهنده تلاش مشترک مجموعه شهرداری و شورا دانست و بر اهمیت شفافیت در نحوه تحقق بودجه برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان تاکید کرد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به سهم بالای هزینههای عمرانی در بودجه شهرداری، افزود: قانون میگوید هزینههای عمرانی نباید کمتر از ۴۰ درصد باشد، در حالی که بالای ۷۰ درصد هزینههای ما عمرانی بوده و حدود ۳۰ درصد آن صرف هزینههای جاری شده است.
وی این میزان تحقق را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و ابراز امیدواری کرد که این روند در اقدامات دولت نیز محقق شود.
نوای باغبان با بیان اینکه بودجه عمرانی شهرداری سه برابر بودجه جاری است، بر لزوم بازنگری در اولویتهای شورا و شهرداری در سیاستگذاریها تاکید کرد و گفت: خواستار شفافیت در میزان هزینهکرد برای پروژههایی مانند توسعه خطوط مترو و خرید اتوبوس و.... هستیم.
وی با اشاره به سهم ۳۵ درصدی عوارض عمومی در درآمد شهرداری تبریز عنوان کرد: گزارش دقیقی از میزان درآمد حاصل از فروش اموال منقول شهرداری تبریز ارائه شود.
نوای باغبان همچنین با ابراز تعجب از عدم استفاده شهرداری از وام ۶۵۰ میلیارد تومانی مصوب شده، خواستار پاسخگویی در این خصوص شد.
روح الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این جلسه گفت: عملکرد ۹۸۲ میلیارد تومانی برای اتوبوسرانی به ثبت رسیده و عملکرد ۱۲ ماهه مرکز اتوبوسرانی و مترو نیز بصورت دقیقتر ارائه شد.
امیرحقیان، عضو شورا نیز خواستار اعلام ردیفهای بودجه و روند تحقق آنها شدو گفت: در خصوص چکهای دریافتی از مردم توضیحاتی داده شود.
باغبان، عضو شورا هم از تایید بودجه سازمانها در کمیسیون خبر داد و اضافه کرد: بودجه سازمانهای شهرداری ۱۰ هزار میلیارد تومان است.
وی خواستار ارائه گزارشهای مجزا از بودجه برخی سازمانها از جمله قطار شهری به منظور بررسی دقیقتر شد و به موضوع جذب سرمایهگذار در شهرداری اشاره کرد و آن را موضوعی سربسته خواند.
زعفرانچیلر، عضو شورا نیز ضمن تشکر از ارائه آمار و ارقام، از نبود تحلیل در گزارشات انتقاد کرد و گفت: اعداد و ارقام نصف ماجرا هستند و باید تحلیل شوند تا در اولویتها و تصمیمگیریها موثر باشند. آمار باید اساس تحلیل قرار گیرد و از این تحلیل، الگو و مدلی بیرون آید تا از صرفاً ارائه اعداد و ارقام فراتر رود.
وی همچنین بر اهمیت تحلیل در کنار آمارها تاکید کرد و گفت: ضعف پژوهش میتواند اجرا را نیز ضعیف کند.
حجتالاسلام رسول برگی نیز با اشاره به نتایج نظرسنجی انجام شده توسط مرکز افکارسنجی جهاد دانشگاهی در سال گذشته، از رضایت بالای ۷۰ درصدی مردم از عملکرد شهرداری خبر داد و بودجه شهرداری را موفق ارزیابی کرد.
وی همچنین خواستار انجام این تحلیل و نظرسنجی از دیگر ادارات و سازمانها شد تا میزان رضایت مردم از عملکرد آنها نیز مشخص شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز ضمن تقدیر از تلاشهای شبانهروزی شهردار تبریز و مدیران شهرداری در شرایط کنونی افزود: عملکرد شهرداری در سال 1400 اصلا قابل دفاع نبود، اما خدا را شاکریم که توانستیم در سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ این خسران را تا حدود زیادی جبران کنیم.
علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه باید مشخص شود تأثیرگذاری تحلیلها مثبت است یا منفی، گفت: اگر بخواهیم ارائه گزارشها نتیجهبخش باشد باید به مردم و پروژهها رجوع کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تلاش شورا بر این است که مردم راحت باشند، گفت: اگر خروجی عملکرد، نارضایتی مردم باشد مشخص است که تحلیلها باید منفی باشد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز درخصوص تذکر آقای رشیدی، گفت: این تذکر باید در کمیسیون تحقیق و بررسی بیشتر بررسی شود و ابعاد قضیه مشخص شود و خروجی آن در صحن علنی بیان باشد.
احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به وجود مابهالتفاوت درآمد و هزینه در سازمانها گفت: سهم عمرانی سازمانها کم اتفاق افتاده و اگر کمک شهرداری نبود سازمانها صرفا توان پرداخت حقوق را داشتند.
وی، گفت: در حوزهٔ میادین صرفا هزینههای جاری مشاهده میشود که نیاز به بررسی دارد چراکه کارکرد سازمانها از بین رفته است.
دبیر شورای اسلامی شهر تبریز گفت: برای سازمانها منابع درآمدی تعریف شده و شورا در این حوزه پیشگیرانه برخورد کرده است.
روحالله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: عملکرد عمرانی شهرداری در ۱۴۰۳ از نظر تعداد و ردیفهای عمرانی، ۹۶۱ مورد مصوب بوده است که این تعداد دارای عملکرد متفاوت هستند.
وی گفت: ۲۰۷ پروژه صفر در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ با ۲۱.۵ درصد، ۱۰۰ پروژه زیر ۱۰ درصد، ۲۵۳ پروژه بین ۱۰ تا ۵۰ درصد وجود داشتند و پروژههای بالای ۵۰ درصد، ۴۲ درصد عملکرد عمرانی شهرداری تبریز را شامل میشوند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: از ۹۶۱ پروژه یادشده، ۶۹۱ ردیف پروژه در سطح مناطق است که ۱۳۹ پروژه عملکردی ندارند و ۹ درصد پروژهها عملکردی بین ۱ تا ۱۰ درصد دارد. همچنین ۱۶۸ ردیف درصد عملکرد ۱۱ تا ۵۰ درصدی دارند.
رشیدی درخصوص معیار ریالی این پروژهها نیز گفت: تعدادی از پروژهها عملکرد ریالی بالای ۱۰۰ درصد دارند که یکسری با مجوزهای ناشی از تبصره ماده واحده و یکسری براساس اقتضا بودهاند که این تعداد قابل توجه است.
وی گفت: نزدیک ۱۰۰ ردیف تحقق ریالی بالای ۱۰۰ درصد، برخی بالای ۲۰۰ درصد و بیش از این دارند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: بینظمی بودجهای شهرداری تبریز قابل تامل است؛ بودجه شهرداری برای برنامهای است که ارائه میکند و ما بهعنوان مصوب بودجه باید ببینیم چه مقدار از اعتبارات در جای خود هزینه میشود.
رشیدی گفت: ارزش ریالی این ردیفها قابل تحلیل است و ردیفهایی با عملکرد صفر سه هزار و ۹۲۸ میلیارد تومان اعتبار معطل خود کرده است که احتمالا در متمم مقداری اصلاح شده و تا تفریغ بودجه باید عملکرد آن ثبت شود.
وی اظهار کرد: در سازمانها عملکرد زیر ۵۰ درصد کم است که حدود ۳۰ درصد است و ۷۰ درصد با تاثیر مثبت مترو ثبت شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: عنوان دستورجلسه بررسی عملکرد ۱۲ ماهه است و موضوع بحث عملکرد پایین نیست بلکه بحث برنامه است.
رشیدی گفت: خواسته ما ارائه گزارش توسط شهرداری است که گزارش وزنی ارائه شود و توجه ما ناظر بر بحث فنی و عمرانی نیست.
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز بر ضرورت خرید ماشینآلات تأکید کرد چراکه در سالهای قبل کمتر تحقق داشته است.
وی همچنین بر تملک مسیرگشایی دوکمال تأکید کرد که گرهگشایی از کار مردم صورت بگیرد.
اختصاص ۹۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس و ۳ همت برای توسعه حملونقل عمومی در تبریز
شهردار تبریز در دویست و شصت و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر با تأکید بر اهمیت توسعه ناوگان حملونقل عمومی، از تخصیص ۹۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس و اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان پشتوانه مالی جهت احداث مترو و تقویت زیرساختهای حملونقل شهری خبر داد.
یعقوب هوشیار تحقق کامل بودجه سال جاری را نشانگر برنامهریزی واقعگرایانه و مشارکت تمامی بخشهای شهرداری دانست و افزود: تحقق ۱۰۰ درصدی بودجه زمانی ممکن میشود که بودجهریزی مبتنی بر اطلاعات دقیق و واقعی انجام گرفته باشد.
وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از بودجه املاک در جهت پشتیبانی از پروژههای مترو و اتوبوسرانی هزینه میشود، گفت: در سال جاری سه همت از محل املاک بهعنوان پشتوانه برای توسعه حملونقل عمومی اختصاص یافته و تاکنون پنج همت نیز به پشتوانه مالی مترو تزریق شده است.
شهردار تبریز در بخش دیگر سخنان خود با تأکید بر نگاه مولدساز شهرداری در حوزه داراییها تصریح کرد: ۹۰۰ میلیارد تومان برای خرید اتوبوس در سال جاری اختصاص یافته و این اقدام با هدف تنظیم نیازهای شهری و تأمین مصالح عمومی انجام شده است.
هوشیار همچنین از افزایش چهار برابری ظرفیت املاک شهرداری طی چهار سال اخیر خبر داد و گفت: بازگشت ۶ همت املاک در همین دوره، نتیجه تغییر رویکرد از فروش خام به سمت ارزشافزایی داراییها بوده است.
وی خاطرنشان کرد: فروش اموال شهرداری تنها در چارچوب مجوزهای شورا و بدون ترک تشریفات انجام میشود و امروز سهم ارزش افزوده در درآمد شهرداری به بیش از ۱۰ درصد رسیده که نسبت به گذشته جهش چشمگیری داشته است.
شهردار تبریز در پایان به بازسازی کارخانههای آسفالت و خرید تجهیزات عمرانی نیز اشاره کرد و تحقق کامل هزینهها را نتیجه همراهی شورای شهر و اجرای برنامههای کلان توسعهای دانست.
انتهای پیام
نظرات