• یکشنبه / ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404022820042
  • خبرنگار : 50161

معاون استاندار زنجان:

بخش عمده‌ای از نارضایتی‌های مردم زنجان به مسکن و شهرسازی مربوط است

بخش عمده‌ای از نارضایتی‌های مردم زنجان به مسکن و شهرسازی مربوط است

ایسنا/زنجان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان با اشاره به تأثیر مستقیم حوزه راه و شهرسازی بر معیشت شهروندان گفت: ۵۰ درصد مطالبات مردم استان به این حوزه مربوط می‌شود و انتظار می‌رود با اجرای فاز دوم نهضت ملی مسکن، گام مؤثری برای پاسخ به این مطالبات برداشته شود.

مسعود بیات‌منش امروز (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت) در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان، با بیان اینکه بخش عمده‌ای از نارضایتی‌ها و مطالبات مردم به موضوع مسکن و شهرسازی بازمی‌گردد، اظهار کرد: طبیعی است که ناترازی‌های اقتصادی در کشور، خود را در معیشت مردم نشان دهد و مسکن یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های آن است.

وی افزود: زمانی که طرح نهضت ملی مسکن آغاز شد، قیمت واحدها حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان برآورد می‌شد که نیمی از آن از محل تسهیلات و نیمی دیگر با آورده مردم تأمین می‌شد، اما در ادامه، جهش‌های قیمتی و تورم باعث افزایش ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی هزینه‌ها شد و این موضوع بر تمامی بخش‌ها از جمله ساخت‌وساز تأثیر گذاشت.

بیات‌منش با اشاره به تلاش‌ همه‌جانبه مجموعه مدیریتی استان، مهندسان، مشاوران، سازندگان و دستگاه‌های اجرایی برای مدیریت این بحران، گفت: فاز اول پروژه نهضت ملی مسکن که شامل ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی بود، با تلاش جمعی به بهره‌برداری رسید و مردم از آن بهره‌مند شدند.

او با اشاره به آغاز فاز دوم نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: استقبال گسترده مردم از این طرح نشان‌دهنده نیاز واقعی استان به مسکن است. در برخی سال‌ها، میزان تقاضا برای ثبت‌نام در این طرح، تا سه برابر سهمیه اختصاص یافته استان افزایش یافت و همین امر ضرورت اجرای دقیق، سریع و هماهنگ فاز دوم را بیشتر می‌کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان ادامه داد: اگر فرآیندهای مرتبط با تأمین زمین، تهیه طرح‌ها، آماده‌سازی، انتخاب پیمانکار و تصویب طرح‌ها به‌صورت هم‌زمان و با همراهی همه دستگاه‌ها انجام شود، می‌توان به اجرای موفق فاز دوم امیدوار بود.

بیات‌منش یکی از چالش‌های جدی استان را رشد ساخت‌وسازهای غیرمجاز در اراضی خارج از محدوده دانست و گفت: علی‌رغم وجود قانون منع فروش اراضی، همچنان خرید و فروش زمین‌های زراعی در قالب گروه‌ها و تعاونی‌های غیررسمی ادامه دارد و موجب ایجاد مطالبات و چالش‌هایی برای مدیریت استان شده است.

وی افزود: برای پاسخ به این مطالبات باید پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌های لازم در تهیه طرح‌ها، تصویب ضوابط، کنترل ساخت‌وسازها و هماهنگی با دستگاه قضایی و نظارتی انجام شود.

بیات‌منش با تأکید بر اهمیت نقش مدیرکل راه و شهرسازی در هماهنگی مجموعه‌های مختلف وابسته به وزارت راه و شهرسازی در استان، گفت: این وزارتخانه، افزون بر ساختار ستادی خود، دارای ۱۷ سازمان و شرکت تابعه است که هر کدام نقش کلیدی در توسعه حمل‌ونقل، تأمین مسکن و بازآفرینی شهری دارند. انتظار می‌رود مدیرکل جدید بتواند با مدیریت هماهنگ، پیگیری امور این مجموعه‌ها را در سطح استان تسهیل کند.

او همچنین با اشاره به لزوم توجه جدی به معیشت کارکنان حوزه راه و شهرسازی، خواستار برنامه‌ریزی و حمایت از نیروهای این بخش شد و افزود: همکاران ما در این حوزه، بار مسئولیت‌های سنگینی را بر دوش دارند و باید در زمینه تأمین معیشت، رفاه و انگیزه آنان نیز اقدامات لازم انجام شود.

در ادامه مدیرکل اسبق راه و شهرسازی استان زنجان با اشاره به اولویت وزارت راه و شهرسازی در اجرای طرح نهضت مسکن در سال‌های اخیر ملی، اظهار کرد: از روز نخست مسئولیتم در استان زنجان، اولویت اصلی خود را این طرح بزرگ ملی مسکن قرار دادم. با آسیب‌شناسی اولیه، متوجه خلأهای موجود در انسجام میان بخش‌های مختلف شدیم. جست‌وجو با جلب اعتماد موجود، مدیریت قضایی، نظارتی و اجرایی، واگرایی را به همدلی و همراهی تبدیل کنیم و امروز، بسیاری از نتایج این نگاه بر اعتماد و تلاش جمعی به دست آمده است.

جعفر قزوینیان افزود: در یک سال گذشته، با حمایت از مقامات ارشد استان و پیگیری‌های شبانه‌روزی همکاران در اداره کل راه و شهرسازی، بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی به مرحله انتخاب واحد رسید و ۵۴۰۰ واحد به تحویل داده شد. این ارقام نشان می‌دهد که با وجود همه تنگناهای مالی، فنی و اداری، می‌توانیم با اراده و برنامه‌ریزی دقیق به اهداف دست یافت.

مدیرکل پیشین راه و شهرسازی استان زنجان در ادامه سخنان خود به مراحل پایانی ساخت پروژه‌ها اشاره کرد و گفت: بخش نازک‌کاری و تکمیل واحدهای نهایی از حساس‌ترین و سخت‌ترین مراحل اجرای طرح مسکن است که نیازمند، همراهی و منابع دقیق است. 

قزوینیان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع زمین و مدیریت اراضی شهری اشاره کرد و گفت: با حمایت وزارت راه و شهرسازی، بخشی از اراضی موسوم به «لیل‌آباد» به محدوده توسعه شهری الحاق شد. همچنین موضوع اراضی موسوم به «سه‌راهی» با فنی فنی و برنامه‌ریزی‌ شده در دستور پیگیری قرار گرفته است. پروژه‌های مهم چون گل‌گشت خرم‌دره نیز می‌توانند به دلیل اختلافات میان بنیاد مستضعفان و دستگاه‌های متولی باقی مانده، با همکاری بین‌بخشی و تلاش مستمر حل‌وفصل شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۶:۳۱

سلام،بنده یکی از اعضای شرکت تعاونی مسکن سینا(ویلا شهر)زنجان هستم از سال۱۳۶۹منتظر حل مشکل اراضی این شرکت هستیم ولی نتیجه نمی گیریم مسلما ناراضی خواهم بود.

avatar
دیروز ۱۹:۵۰

چرا مسولین امر ساخت ساز نمی گذارند مردم خانه بسازند.