• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۳:۱۰
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1404022820356
  • خبرنگار : 71489

ایری: باید به سمت شیرین‌سازی آب دریاها برویم

ایری: باید به سمت شیرین‌سازی آب دریاها برویم

رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق کشور مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت شیرین سازی آب دریاها عنوان کرد: به لحاظ تکنولوژیکی هیچ کمبودی در استفاده از آب شیرین‌کن‌ها نداریم ولی میزان تولیدی که الان داریم، در قیاس با کشورهای همسایه اصلا قابل مقایسه نیست و مقدار بسیار ناچیز و کمی است.

عبدالجلال ایری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به مواجهه کشور با بحران آب با انتقاد از شیوه حکمرانی آب در کشور طی سال‌های گذشته اظهار کرد: متاسفانه بر مبنای فرایند غلطی که سال‌های گذشته در زمینه تامین آب در کشور پیش رفته‌ایم، استفاده از منابع آب‌های سفره‌های زیرزمینی و سپس سدها را در اولویت داشتیم و در اولویت‌های بعدی به شیرین سازی آب روی آورده‌ایم  و میزان بهره مندی ما از آب‌های شیرین سازی شده در قیاس با سایر کشورهای دنیا عدد بسیار ناچیزی است.

وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در شیوه حکمرانی آب در کشور ادامه داد: این در حالی است که باید به سمتی برویم که از مزایای شیرین سازی آب بهره بیشتری ببریم؛ چراکه ما به منابع لایتناهی آب دریا دسترسی داریم که بر خلاف شیوه‌های دیگر تامین آب که ما را با مشکلاتی نظیر فرونشست زمین و همچنین معضلات زیست محیطی مواجه می‌کند، استفاده از این منابع با مزایایی نیز همراه است.

رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق کشور مجلس با بیان اینکه «باید به سمتی برویم که تامین آب مورد نیاز کشور صرفاً از طریق دریا باشد»، عنوان کرد: همچنین  با توجه به اینکه هدررفت آب در برخی از شهرهای کشور به عدد بالا و نگران کننده ۵۰ درصد نیز می‌رسد، باید هر چه سریعتر در زمینه اصلاح شبکه‌های خطوط لوله‌ها  اقدامات لازم انجام شود. همچنین در حوره کشاورزی نیز باید برنامه‌ریزی شود و طرح‌هایی نظیر «نکشت» و «اصلاح الگوی کشت» در برنامه کاری وزارت جهاد کشاورزی مورد توجه بیشتری قرار بگیرد. تفکیک آب شرب و غیرشرب نیز از دیگر موضوعاتی است که باید مورد مطالعه و توجه قرار بگیرد.

ایری گفت: هفته قبل در فراکسیون نظارت بر صنعت آب و برق کشور مجلس جلسه‌ای با انجمن شرکت‌های آب شیرین کن داشتیم؛ در این جلسه مطرح شد که ما به لحاظ تکنولوژیکی هیچ کمبودی در استفاده از آب شیرین‌کن‌ها نداریم یعنی سطح تکنولوژی که در داخل ارائه می‌شود، در سطح استانداردهای جهانی است ولی میزان تولیدی که الان داریم، در قیاس با کشورهای همسایه اصلا قابل مقایسه نیست و مقدار بسیار ناچیز و کمی است؛ این عدد در قیاس با آمار جهانی نیز پائین است و دنیا در حال حرکت به سمت شیرین‌سازی آب هستند.

وی درباره اقدامات انجام شده از سوی مجلس در زمینه مدیریت منابع آبی کشور اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی تاکنون اقدامات متعددی در زمینه مدیریت منابه آب کشور انجام داده است که از جمله آنها می‌توان به تصویب قانون انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد؛ در همین راستا تعیین بودجه‌های سنواتی و صدور مجوزهایی در زمینه انجام خریدهای تضمیمی از اقداماتی است که از سوی مجلس صورت می‌گیرد. همچنین با توجه به اصرار دولت‌ها اعم از دولت فعلی و دولت‌های قبلی در زمینه مدیریت منابع آب با بهره گیری  از شیرین سازی آب دریاها، باید برای کاهش هزینه‌های این کار به دنبال راهکارهایی باشیم؛ چراکه گرچه هزینه تولید در کشور ما در قیاس با سایر کشورها پائین است اما این پائین بودن صرفاً از باب هزینه‌های پائین انرژی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha