علی درمانی عصر یکشنبه ۲۸ اردیبهشت در جلسه مدیریت پسماند و بررسی مشکلات دفع زباله آستارا که با حضور شهرداران و بخشداران آستارا و لوندویل برگزار شد، با بیان اینکه حجم قابل توجه تولید زباله و معضلات بهداشتی و زیست محیطی محل دفع آن در آستارا نگران کننده است، اظهار کرد: مدیریت پسماند در آستارا به لحاظ موقعیت گردشگری این شهرستان از اهمیت زیادی برخوردار است و باید بخشداری ها، دهیاری ها، شهرداری ها و آحاد مردم در این راستا احساس مسئولیت کنند.
وی با اشاره به اینکه محل فعلی دفع زباله آستارا با ۱۷ هکتار وسعت، اشباع شده و مجموع زباله شهرستان آستارا به این مکان منتقل می شود، افزود: معضل پسماند و تخلیه آن در محل دفع زباله آستارا دغدغه جدی این شهرستان است.
درمانی با تأکید بر ساماندهی و مدیریت اصولی پسماندهای شهری و روستایی این شهرستان مرزی و گردشگرپذیر استان گیلان، از شهرداریها و بخشداریهای آستارا و لوندویل خواست اجرای کامل طرح مدیریت پسماند را در اولویت برنامههای کاری خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کل فشار جمعآوری زباله شهرستان روی شهرداری آستارا است، گفت: همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط از جمله شهرداری لوندویل و همچنین بخشداریهای آستارا و لوندویل با شهرداری آستارا در این زمینه باید بیشتر شود.
سرپرست فرمانداری شهرستان آستارا با اشاره به اینکه در بحث جمع آوری زبالهها نباید فقط به انتقال به محل دفن و دپوی آن اکتفا کرد، بلکه باید زبالهها بصورت ویژه تفکیک شده و اجازه داده نشود که شیرابههای زبالهها به محیط زیست منطقه آسیب بزند، تصریح کرد: مرکز دفع زباله شهرستان آستارا در منطقه داداشآباد لوندویل ۱۷ هکتار مساحت دارد و شهرداری آستارا برای محصورسازی و نگهداری آن تلاشهای زیادی کرده است و در این زمینه بخشداریهای آستارا و لوندویل، شهرداری لوندویل و همچنین دهیاران باید همکاری لازم را با شهرداری آستارا در این زمینه داشته باشند.
میثم الوان پور، شهردار آستارا نیز در این جلسه با بیان اینکه ۳۲ روستای دارای دهیاری در سطح شهرستان، زباله های خود را به محل دفع ۱۷ هکتاری زباله در منطقه داداش آباد آستارا انتقال میدهند، افزود: از سال ۱۴۰۰، به میزان هفت میلیارد تومان برای محصور کردن محل دفع زباله آستارا و همچنین کرایه بولدزر، هزینه نگهداری و تعمیرات ماشین آلات سبک و سنگین، احداث اتاقک نگهبانی، احداث کانال و انبار شیرابه هزینه شده و نیاز است شهرداری و بخشداری لوندویل و بخشداری مرکزی آستارا در این رابطه شهرداری آستارا را همراهی کنند.
به گزارش ایسنا، در شهرستان ۹۷ هزار نفری آستارا در شمال غربی استان گیلان، روزانه به طور میانگین ۱۰۰ تن زباله تولید و در محل دفع زباله شهرستان در منطقه داداش آباد دفن میشود. این شهرستان مرزنشین و گردشگرپذیر استان گیلان به علت واقع شدن در کریدور عبور گردشگران و بعنوان یکی از ۲۰ شهر گردشگرپذیر جمهوری اسلامی ایران با معضل زباله تولیدی توسط گردشگران نیز روبهرو است، به نحوی که میزان تولید زباله در آستارا در ایام پرمسافر به دوبرابر نیز افزایش مییابد.
انتهای پیام
نظرات