معصومه محمدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در صورتی پدر و مادر میتوانند فرزندی نمازخوان تربیت کنند که از راهکارهای آموزشی متنوع و همسو با خواسته کودک برای این مسئله بهره ببرند. همچنین مادر در خانواده نقش ویژه و بنیادینی در تربیت کودک دارد و در این زمینه دارای تاثیرگذاری بسیاری است.
مدیرکل بهزیستی چهارمحالوبختیاری افزود: کودکان تا قبل از سن بلوغ و یا حتی پس از آن مادر را به عنوان نماد قدرت، حمایت، ایستادگی و منبع تامین عواطف میدانند. یک مادر میتواند با انجام راهکارهایی از قبیل ایجاد فضایی مانند نقاشی، خطاطی، موسیقی و قصهگویی برای زمینهسازی علاقهمند کردن کودک به نماز استفاده کند.
وی گفت: فعالیتهایی مانند همراهی کودک در نماز جماعت مسجد، برگزاری نماز جماعت در خانه با حضور پدر و مادر و استفاده از جانماز، چادر و تسبیحهای زیبا، بهویژه برای دختران، نقش مهمی در علاقهمند کردن کودکان به نماز دارد. همچنین، اجرای بسیاری از این فعالیتها بر عهده مادر خانواده است.
محمدی تاکید کرد: مادری که خود به نماز پایبند است، میتواند کودکان نمازخوان تربیت کند. نباید نمازخواندن کودک با اجبار و زور همراه باشد، بلکه کودک باید این فریضه الهی را با میل و رغبت داوطلبانه انجام دهد. چه بسا خانواده اولین محیط رشد کودک است، لذا باتوجه به اینکه خانواده اولین محیط رشد کودک است فراهم کردن بستر نماز و باورهای مذهبی از کودکی او را با معنویت آشنا کرده و باعث تضمین آیندهاش میشود.
وی خاطرنشان کرد: نقش مادر در این موضوع بسیار حیاتی و اساسی است، زیرا کودکان الگو پذیری بسیاری از مادران خود داشته و مادر در این زمینه میتواند کودکانی با سبک و سیاقی مطابق با عقاید خود تربیت کند، اگر مادری دارای اعتقادات دینی ضعیف باشد قطعا کودک نیز در این راه قدم میگذارد.
انتهای پیام
نظرات