• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404022920709
  • خبرنگار : 71415

آمریکا مخالف تصمیم استرالیا برای ارسال تانک‌های از رده خارج شده آبرامز به اوکراین است

آمریکا مخالف تصمیم استرالیا برای ارسال تانک‌های از رده خارج شده آبرامز به اوکراین است

بر اساس گزارش رسانه آمریکایی مقام‌های این کشور در گفت‌وگوهای خصوصی نسبت به تصمیم استرالیا برای ارسال تانک‌های از رده خارج شده آبرامز برای اوکراین اظهار ناخرسندی کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی»‌، رئیس ‌جمهور اوکراین یکشنبه شب با «آنتونی آلبانیز»، نخست وزیر استرالیا در شهر رُم دیدار و با او درباره تداوم پشتیبانی‌های نظامی از کی‌یف، همکاری در چارچوب ائتلاف جدیدالتاسیسی از کشورهای حامی اعزام نیروهای نظامی به اوکراین موسوم به «ائتلاف مشتاقان» و افزایش فشارها بر روسیه بحث و گفت‌وگو کرد.

به نوشته ای‌بی‌سی نیوز، در این دیدار آلبانیز تایید کرد ناوگانی از تانک‌های دسته دوم آبرامز استرالیا از مدل M۱A۱ به اوکراین ارسال خواهند شد و متذکر شد که تا کنون کشورش مجموعا ۱.۵ میلیارد دلار به کی‌یف کمک کرده است.

ای‌بی‌سی نیوز تایید کرد فرآیند بارگذاری اولین محموله از مجموعه ۴۹ دستگاه از این تانک‌ها در یک کشتی باری به منظور ارسال به اوکراین آغاز شده است اما دولت استرالیا بنا به دلایل امنیتی محل کنونی آنها و تاریخ مورد انتظار ورودشان به اروپا را فاش نمی‌کند.

آمریکا مخالف تصمیم استرالیا برای ارسال تانک‌های از رده خارج شده آبرامز به اوکراین است
دیدار آلبانیز و زلنسکی در رُم

استرالیا قبل از شروع روند ارسال این تانک‌ها بالاجبار در انتظار کسب تاییدیه از سوی واشنگتن به اینکه این تانک‌های ساخت آمریکا به یک کشور ثالث فرستاده شوند، است اما طبق گزارش ای‌بی‌سی نیوز مقام‌های آمریکایی ظاهرا در گفت‌وگوهای خصوصی از داده شدن این تانک‌ها به اوکراین ناخرسند هستند.

یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشد به ای‌بی‌سی نیوز گفت: «سال گذشته میلادی حتی قبل از آنکه دونالد ترامپ بار دیگر به ریاست جمهوری ایالات متحده برگردد ما به استرالیایی‌ها هشدار دادیم ارسال این تانک‌های آبرامز برای اوکراین پیچیده خواهد بود و وقتی هم که آنها سرانجام وارد میدان نبرد بشوند اوکراینی‌ها متوجه خواهند شد که حفظ کردن آنها سخت است.»

ماه گذشته میلادی یک مقام دفاعی استرالیا نیز گفته بود برخی اظهار نگرانی کرده‌اند که ارسال این تانک‌های بزرگ برای اوکراین به منزله بهترین راه عرضه کمک نظامی به این کشور جنگ‌زده نیست.

این مقام عنوان کرد: «ما اصلا شک کرده‌ایم به اینکه اوکراینی‌ها واقعا خواستار این تانک‌ها باشند. سقف این تانک‌ها ضعیف‌ترین نقطه آن است در حالی که این جنگ یک جنگ پهپادی است.»

«ریچارد مارلز»، وزیر دفاع استرالیا امروز دوشنبه از تایید اینکه مقام‌های آمریکایی نسبت به اعطای این تانک‌ها به اوکراین اظهار نگرانی کرده‌اند، امتناع کرد.

او در گفت‌وگو با خبرنگاران در ملبورن بیان داشت: «ما به شکل بسیار نزدیکی با اوکراین در حال کار بوده‌ایم، به طور بسیار نزدیکی با ایالات متحده کار کرده‌ایم تا انتقال این محموله محقق شده و تانک‌ها در مسیر ارسال قرار بگیرند. اولین بخش از آنها مدتی است که در مسیر ارسال قرار گرفته اما من قصد وارد شدن به جزئیات دقیق این فرآیند را ندارم.»

به نوشته ای‌بی‌سی نیوز، اوایل سال جاری میلادی عملیات‌ها در یک مرکز لجستیکی مهم در لهستان که قرار است مقصد ارسال تانک‌های آبرامز استرالیا باشد بعد از آنکه «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا تصمیم به معلق کردن ارسال کمک‌های نظامی برای اوکراین گرفت به بن‌بست برخورد کردند. اما عملیات‌ها در این تاسیسات اکنون به وضعیت عادی برگشته‌اند.

ماه آوریل یک سخنگوی وزارت دفاع استرالیا به ای‌بی‌سی نیوز گفت: «استرالیا تحویل تانک‌های آبرامز M۱A۱ در سال ۲۰۲۵ را یک هدف تعیین کرده و فرآیند صادر کردن این تانک‌ها در جریان است.»

این سخنگو اضافه کرد: «وزارت دفاع به کار با دولت اوکراین مطابق با ساز و کارهای توافق شده برای کمک‌های اهدایی از جمله در قبال تحویل و نگهداری آنها، ادامه می‌دهد.»

آنتونی آلبانیز، سیاستمدار استرالیایی و رهبر حزب کارگر، از مه ۲۰۲۲ به عنوان نخست‌وزیر استرالیا انتخاب شد و حزب او بیش از ۲ هفته قبل بار دیگر در انتخابات پارلمانی پیروز شده و او مجددا به نخست وزیری برگزیده شد.

دولت آلبانیز در سال ۲۰۲۴ با درخواست اوکراین برای آنکه استرالیا ناوگانی از بالگردهای پیشرفته دسته دوم «تایپان» را اهدا کند مخالفت کرده و وزارت دفاع دولت او تاکید کرده بود که حفظ و عملیاتی کردن این بالگردها برای اوکراین بیش از حد پیچیده است. اما این تصمیم انتقادات گسترده حامیان اوکراین را علیه دولت استرالیا برانگیخت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha