• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404022920863
  • خبرنگار : 50046

استخر کشاورزی چهارمین قربانی خود را در خراسان شمالی گرفت

استخر کشاورزی چهارمین قربانی خود را در خراسان شمالی گرفت

ایسنا/خراسان شمالی مدیر عامل جمعیت هلال احمر خراسان شمالی گفت: استخرهای کشاورزی چهارمین قربانی خود را در سال جاری در این استان گرفت.

ابوالفضل محبان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: امروز در پی تماس با مرکز هماهنگی عملیات جمعیت هلال احمر استان مبنی بر غرق‌شدگی یک مرد در استخر کشاورزی واقع در شهرقاضی از توابع شهرستان سملقان اعلام شد.

وی افزود: تیم های تخصصی نجات غریق و غواصی جمعیت هلال‌ احمر به محل حادثه اعزام شدند. فرد غرق‌شده، مردی ۳۳ ساله و از اهالی همان منطقه بود که برای پر کردن مخزن تراکتور خود از استخر کشاورزی به داخل آب سقوط کرد و جان خود را از دست داد.

محبان ادامه داد: تیم‌های عملیاتی اعزام‌شده عملیات جست‌وجو و بیرون‌کشیدن پیکر فرد غریق از آب را آغاز کردند و پیکر وی از آب خارج شد.

وی خاطرنشان کرد: این حادثه بار دیگر خطرات استخرهای کشاورزی و عدم رعایت نکات ایمنی را گوشزد می‌کند.

این مقام مسئول بیان کرد: چندی پیش نیز سه نوجوان در این استان برای شنا وارد استخر آب کشاورزی شده بودند که جان خود را بر اثر غرق شدگی از دست دادند.

رحمتی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با توجه به گرم شدن هوا و در پیش رو داشتن فصل تابستان درباره شنا کردن برخی افراد در استخرهای کشاورزی و رودخانه‌ها و خطر غرق شدگی این افراد هشدار داد.

وی اظهار کرد: شنا کردن علاوه بر فایده‌هایی که بر سلامت قلب و عروق و شادابی و ایجاد روحیه مناسب در فرد دارد با خطراتی هم همراه است و باید برای آن هم آمادگی لازم را کسب کرد چراکه سالانه موارد زیاد غرق شدگی در سطح کشور رخ می‌دهد که  بسیاری از آن‌ها قابل پیشگیری هستند.

رحمتی افزود: بیشتر غرق‌شدگی در دریا، دریاچه‌ها روخانه‌ها، پشت سدها، نهرها، کانال‌های آبیاری و استخرها رخ می‌دهد که البته علاوه بر خطرات مربوط به غرق شدگی شنا کردن در محیط‌های آبی غیر بهداشتی می‌تواند موجب انتقال میکروب‌ها و ایجاد بیماری‌های مختلف در فرد شود.

رحمتی تصریح کرد: بیشتر افرادی که غرق می‌شوند، کودکان و نوجوانان هستند، غرق شدگی یکی از اصلی‌ترین آسیب‌های غیر عمدی منجر به مرگ در کودکان یک تا چهار سال است که البته غرق شدگی ممکن است برای همه‌ افراد در همه‌ سنین رخ دهد.

وی با اشاره به احتمال خطر غرق شدگی در رودخانه‌ها و استخرهای کم عمق گفت: فراموش نشود که احتمال غرق‌شدگی حتی در آب‌های بسیار کم عمق هم وجود دارد.

وی درباره پیشگیری از خطر غرق شدگی اظهار کرد: برای پیشگیری از غرق شدگی در جاده‌های آب گرفته در زمان سیل رانندگی نکنید، دور و لبه‌ استخر ندوید، از مصرف الکل در هنگام شنا کردن و یا قایق سواری خودداری کنید و در کلاس‌های نجات غریق شرکت و آموزش‌های لازم را کسب کنید.

رحمتی درباره نجات کودکان از غرق شدگی آن‌ها تصریح کرد: برای جلوگیری از غرق شدن کودکان مسیر دسترسی کودک به منطقه شنا را مسدود کنید، اسباب بازی‌ها را درون استخر رها نکنید چراکه این کار سبب جلب توجه کودکان می‌شود، کودک را روی بازوی خود نگه داشته و به این ترتیب او را شنا بدهید، هرگز کودک را به تنهایی درون وان حمام رها نکنید، کودک را از آبشار، کانال‌های آبی و رودخانه‌ها دور نگه دارید و اگر در خانه استخر دارید و یا در نزدیکی دریا یا رودخانه زندگی می‌کنید، در نزدیکی در ورودی و خروجی خانه زنگ هشدار نصب کنید.

وی بیان کرد: به شهروندان توصیه می‌شود همیشه توجه جدی به علائم هشدار، تابلوهای ورود ممنوع و فنس کشی‌ها داشته باشند.

وی در پاسخ به اینکه چگونه فرد در حال غرق شدگی را نجات دهیم گفت: بدون در نظر گرفتن اینکه در چه مکانی فرد در حال غرق شدن است، می‌توان اقداماتی همچون تماس با اورژانس ۱۱۵ برقرار کرد.

وی افزود: به دقت به اطراف نگاه کنید و به دنبال وسایل شناوری باشید که برای کمک به فرد در حال غرق شدن بسیار موثر هستند چراکه شناورهایی که به شکل حلقه‌ای هستند و یا حتی یک تیوپ در این موقعیت بسیار کمک کننده خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha