• دوشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۲:۰۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404022921295
  • خبرنگار : 50549

جایزه ادبی «داستان کوتاه هشت» ویژه کشورهای فارسی‌زبان برگزار می‌شود

جایزه ادبی «داستان کوتاه هشت» ویژه کشورهای فارسی‌زبان برگزار می‌شود
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شورای سیاست‌گذاری جایزه ادبی «داستان کوتاه هشت» گفت: در نخستین دوره در حوزه ادبی داستان کوتاه هشت با کشورهای فارسی‌زبان و نویسندگان آن‌ها همکاری خواهیم کرد.

امیرمهدی حکیمی دوشنبه ۲۹ اردیبهشت، در نشست خبری «داستان کوتاه هشت» اظهار کرد: آغاز به کار «جایزه ادبی داستان کوتاه هشت» بعنوان نماد هنری آستان قدس و مقام حضرت رضا(ع) یک جریان بزرگ در موسسه آفرینش‌های هنری را رقم می‌زند.

وی اضافه کرد: این موسسه به گنجینه‌ای بزرگ در حوزه هنر تبدیل شده که شامل برترین آثار جهان اسلام در حرم مطهر است. کجا بهتر و ارزشمندتر از این آستان مبارک که می‌تواند باعث ایجاد فضاهای هنری و منشأ جوایز بزرگ باشد. ما امیدواریم که جشنواره‌های موسسه در یک نام متمرکز شوند و جایزه هشت، به واسطه اهمیت داستان و روایت در دنیای امروز، آغازگر این مسیر باشد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری جایزه ادبی داستان کوتاه هشت ادامه داد: روایت، ساختار بسیاری از هنرها را شکل می‌دهد و نشان‌دهنده این است که ما در ساخت داستانی تاثیرگذار نباید کم بگذاریم. بدین ترتیب ما با جایزه داستان هشت شروع کردیم و در آینده تمام جشنواره‌های مؤسسه تحت یک نام، یعنی جایزه جهانی هشت جمع‌بندی خواهند شد. در این دوره تنها در حوزه داستان به زبان فارسی با کشورهای فارسی‌زبان و نویسندگان آن‌ها همکاری خواهیم کرد و امیدواریم در مراحل آینده بتوانیم به سطح جهانی برسیم.

وی بیان کرد: نکته دیگری که وجود دارد این است که این جایزه چون در دستگاه حضرت رضا(ع) پایه‌گذاری شده، تغییراتی در سیاست‌گذاری آن ایجاد شده است. جایزه هشت علاوه بر استفاده از نام مبارک حضرت رضا، به سیره و سخنان آن بزرگوار و مسائل تاریخی مرتبط با ایشان توجه خاصی دارد.

رئیس شورای سیاست‌گذاری جایزه ادبی داستان کوتاه هشت در خصوص هدف برگزاری این دوره اظهار کرد: هدف ما در این دوره پیگیری یک رسالت بزرگ و عمده است و به همین دلیل در هر دوره هشت موضوع مطرح می‌شود که یک یا دو موضوع با تاریخ و سیره حضرت رضا (ع) مرتبط است و مابقی مضامین از دل روایات آن حضرت استخراج می‌شوند.

حکیمی اضافه کرد: حضرت رضا (ع) در یکی از روایات گفته است که «اگر مردم زیبایی سخن ما را بشنوند، از ما تبعیت می‌کنند»، بنابراین زیباترین زبان برای انتقال پیام‌های آن حضرت زبان هنر است؛ از داستان و سینما گرفته تا هنرهای تجسمی و سایر حوزه‌ها و باید بدانید که رسالت جایزه هشت تیز همین موارد است.

رئیس شورای سیاست‌گذاری جایزه ادبی داستان کوتاه هشت تصریح کرد: در این دوره با وفاق بر سر هشت موضوع اصلی، تلاش خواهیم کرد به مسئله کرامت انسانی و روابط انسانی در خانواده و جامعه بپردازیم؛ تمام این موضوعات ذیل سخنان حضرت رضا (ع) تعریف خواهد شد.

وی ادامه داد: امیدوارم این رویداد بزرگ مسیری جدید در خلق آثار هنری برای مفاهیم دینی فراهم کند و در نهایت یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات حوزه داستان رخ دهد.

حکیمی افزود: به ‌عنوان یک زیربنا و زیرساخت در هنر، «جایزه داستان کوتاه هشت» رسالت خود را با قوت و دقت انجام خواهد داد و مورد استقبال نویسندگان قرار خواهد گرفت. خروجی بالقوه این جایزه، باید به بهترین شکل ممکن و با قلم شیوای نویسندگان، مضامین تعالی‌دهنده جامعه را به مردم منتقل کند و بر غنای فرهنگی و ادبی جامعه بیافزاید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha