• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۷:۵۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1404023021362
  • خبرنگار : 50214

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اعلام کرد

تولید سالانه بیش از ۶۲۰ تن عسل در یزد/زنبورستان‌های استان پایش بیماری شدند

تولید سالانه بیش از ۶۲۰ تن عسل در یزد/زنبورستان‌های استان پایش بیماری شدند

ایسنا/یزد رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، زنبور عسل و آبزیان اداره کل دامپزشکی استان از اجرایی شدن طرح ارزیابی روند بیماری‌های زنبور عسل در استان یزد خبر داد.

نرگس حسینی در این باره گفت: به دلیل شرایط متنوع اقلیمی و وجود تفاوت آب و هوایی در مناطق مختلف، کشور ایران از نظر پرورش زنبور عسل از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار است به طوری که از نظر تعداد کلنی‌ها و نیز تولید عسل در رتبه چهارم جهانی قرار دارد.  

به گفته وی، براساس سرشماری سال گذشته، تعداد زنبورستان‌ها ٩٢ هزار و ١٢٢ و تعداد کلنی‌های کشور ١٠ میلیون و ٧٧٩ هزار و ٨۵٨ مورد است ضمن این که میزان تولید عسل در همین سال ١٢٧ هزار و ٧١٨ تن بوده است.  

حسینی با اشاره به وجود ۸۹۹ زنبورستان در استان یزد، تعداد کندوهای استان را ۹۸ هزار و ۲۶۵ مورد با تولید تقریبی ۶۲۰ تن عسل، ۲۸ کیلوگرم ژل رویال، دو هزار و ۱۸۶ کیلوگرم گرده و هشت هزار و ۷۲۴ کیلوگرم موم ذکر کرد.

وی گفت: نظر به این که پرورش زنبور عسل علاوه بر تولید عسل، نقش بسزایی در گرده افشانی محصولات کشاورزی دارد و این موضوع تاثیر شگرفی بر کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی خواهد داشت، لذا با توجه به این شرایط و همچنین ایجاد اشتغال مولدی که صنعت زنبورداری در نسل جوان ایجاد می‌کند، اهمیت صیانت و نیز حفظ سلامت جمعیت کلنی‌های کشور به مراتب نمود پیدا میکند.

این مسئول گفت: با توجه به این که مراقبت وضعیت سلامت زنبورستان‌ها و اجرای برنامه‌های کلان پیشگیری و کنترلی از وظایف ذاتی سازمان دامپزشکی کشور است، در اردیبهشت امسال، طرح مراقبت بیماری‌های زنبور عسل در جهت تعیین وضعیت بیماری‌ها و همچنین رصد حضور احتمالی برخی از عوامل اگزوتیک در کشور توسط اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های زنبور عسل استان  یزد به صورت کامل اجرا شد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دامپزشکی یزد، حسینی در پایان اظهار کرد: از اهداف عمده این طرح، ارزیابی روند بیماری های زنبور عسل تحت پوشش، مراقبت، بررسی حضور احتمالی عوامل بیماری‌زای اگزوتیک در زنبورستان‌ها و بررسی و انتخاب اقدامات پیشگیرانه و کنترلی اولویت دار در کنترل بیماری های زنبور عسل است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha