• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۱
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404023021386
  • خبرنگار : 50294

گردشگری غیرمجاز، بلای جان صنعت گردشگری و اقتصاد محلی کردستان

گردشگری غیرمجاز، بلای جان صنعت گردشگری و اقتصاد محلی کردستان

ایسنا/کردستان در چند سال اخیر صنعت گردشگری با پدیده نوظهوری به نام «تورهای غیر مجاز گردشگری» روبەرو است که توسط افراد فعال و البته بدون شناسنامه‌ای که خود را به‌عنوان لیدر یا راهنمای گردشگری معرفی می‌کنند، برگزار و بدون هیچ مسئولیتی جان عده‌ای گردشگر را به بازی می‌گیرند.

کردستان به واسطه طبیعت بکر و جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی بسیاری که دارد هرساله میزبان مهمانانی از سراسر دنیاست، به همین دلیل عده‌ای در این میان به دنبال کاسبی و راه‌اندازی تورهای گردشگری به مناطق مختلف استان هستند که اغلب آن‌ها بدون مجوز قانونی و زیر پا گذاشتن قوانین در حال فعالیت هستند.

با وجود هشدارهایی که در راستای برخورد با این تورها از سوی میراث فرهنگی صادر میشود، این روزها تورهای غیرمجاز گردشگری در استان به سرعت در حال گسترش هستند و این تورها بدون در نظر گرفتن قوانین و مقررات، به فعالیت خود ادامه می‌دهند و با بی‌توجهی به مسائل زیست‌محیطی و ایمنی، خطرات جدی را برای گردشگران و منطقه به همراه دارند؛ از کمبود امکانات رفاهی و ایمنی گرفته تا آسیب به محیط زیست و تخریب آثار تاریخی.

جدای از همه پیامدهایی که گردشگری غیرمجاز به دنبال دارد، می‌توان گفت که این پدیده در واقع ضربه مهلکی به اقتصاد محلی نیز هست، زیرا این فعالیت‌ها، بدون پرداخت مالیات و رعایت قوانین، منجر به تضعیف صنعت گردشگری قانونی و ایجاد رقابت‌های نامناسب شده است.

گردشگری غیرمجاز، بلای جان صنعت گردشگری و اقتصاد محلی در کردستان

برخورد با برگزار کنندگان تورهای غیرمجاز

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: با توجه به افزایش فعالیت افراد سودجو در برگزاری تورهای گردشگری غیرمجاز، نهادهای نظارتی با جدیت بیشتری نسبت به شناسایی و برخورد قانونی با این‌گونه تخلفات اقدام خواهند کرد.

تیمور خالدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دغدغه مشترک نهادهای مربوطه و فعالان بخش خصوصی گردشگری کردستان ممانعت از اجرای تورهای غیر مجاز گردشگری در استان است.

وی افزود: هرگونه فعالیت در حوزه گردشگری باید در چارچوب قوانین جاری کشور و با دریافت مجوزهای لازم صورت گیرد، در غیر این‌ صورت با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

خالدی بیان کرد: براساس دستورالعمل‌های ابلاغی، همراه داشتن مدارک قانونی و کامل سفر برای تمامی تورها الزامی است.

خالدی یادآور شد: از جمله این مدارک می‌توان به لیست مسافران، حکم تورلیدر، حکم راننده، مجوز ورود به مناطق ویژه، نامه نیروی انتظامی، فرم ترک تور، فرم گزارش حادثه، استشهادیه، بیمه‌نامه سفر، مجوز رسمی آژانس برگزارکننده و برنامه سفر اشاره کرد که باید در پکیج سفر قرار گیرند.

سرپرست معاونت گردشگری کردستان گفت: همچنین برای تورهای بین‌المللی مدارکی نظیر برگه عوارض خروج از کشور، مجوز کد ناجا و برگه اطلاعات ویزاها نیز الزامی است.

وی تصریح کرد: طبق ضوابط، مسئولیت آماده‌سازی و تحویل پکیج کامل مدارک به تورلیدر بر عهده دفتر یا شرکت خدمات مسافرتی و گردشگری برگزارکننده تور خواهد بود.

گردشگری غیرمجاز، بلای جان صنعت گردشگری و اقتصاد محلی در کردستان

تداوم شناسایی تورهای غیرمجاز گردشگری و برخورد قانونی با آن‌ها

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان سنندج گفت: با توجه به افزایش ورود گردشگران و همچنین مشکلاتی که تورهای غیرمجاز ایجاد کرده‌اند، اقداماتی جدی در این زمینه در حال انجام است و ما براساس مصوبات و آیین‌نامه‌هایی که در کارگاه‌های استانی تصویب شده است، باید به طور مداوم با برگزاری این تورهای غیرمجاز که عمدتاً در قالب طبیعت‌گردی برگزار می‌شوند، برخورد قانونی داشته باشیم.

سیروان صنوبری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تشکیل پرونده‌های قضایی برای برخورد با متخلفان حوزه گردشگری اظهار کرد: براساس دستوراتی که از دادستانی استان کردستان دریافت کرده‌ایم، با همکاری دستگاه‌های مربوطه شامل نیروی انتظامی و امور حمل و نقل عمومی، گشت‌زنی‌ها، بازرسی‌های لازم صورت می‌گیرد و تورهایی که فاقد مجوز هستند به عنوان تور غیرمجاز شناسایی و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی در خصوص ارائه تسهیلات به تورهای گردشگری مجاز افزود: افرادی که بخواهند مجوز برگزاری تورهای گردشگری را دریافت کنند، می‌توانند از طریق سامانه درگاه ملی مجوزها درخواست خود را ارائه دهند و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخواست‌ها را در کمترین زمان ممکن بررسی می‌کند و به آن دسته از افرادی که واجد شرایط باشند، مجوز برگزاری تور اعطا می‌کند.

صنوبری در ادامه سخنان خود به آن دسته از افرادی که در تورهای غیرمجاز گردشگری شرکت می‌کنند، توصیه کرد که حتماً از برگزارکنندگان تور تقاضا کنند که مجوز آژانس مسافرتی را نشان دهند، همچنین باید توجه داشته باشند که در زمان تهیه پکیج تور، بیمه‌نامه‌ای معتبر برای پوشش حوادث پیش‌بینی شده باشد به دلیل اینکه متأسفانه در بسیاری از تورهای غیرمجاز، بیمه‌ها فقط محدود به وسایل نقلیه هستند و در صورت بروز حوادث خارج از آن، هیچ حمایتی از مسافران نمی‌شود.

وی حضور یک لیدر در تورهای گردشگری را ضروری دانست و گفت: هر تور باید حداقل یک سرپرست و لیدر آموزش‌دیده در حوزه گردشگری داشته باشد تا در خلال سفر مسافران را همراهی کند و ایمنی آن‌ها را تضمین کند.

رئیس میراث فرهنگی سنندج خاطرنشان کرد: به منظور صیانت از حقوق گردشگران، ارتقای امنیت سفر و حمایت از دفاتر و برگزارکنندگان مجاز تورهای گردشگری تورهای غیرمجاز گردشگری شناسایی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha