• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۹
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1404023021407
  • خبرنگار : 50199

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه شمالی عنوان کرد

جشنواره شعر تبری «نوج»، بستری برای احیای زبان مازنی

جشنواره شعر تبری «نوج»، بستری برای احیای زبان مازنی

ایسنا/مازندران رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه شمالی از رونمایی پوستر و برگزاری هفتمین جشنواره شعر تبری نوج، در هفته ملی مازندران خبر داد و گفت: جشنواره شعر تبری «نوج»؛ بستری برای احیای زبان مازنی و تقویت همدلی فرهنگی در مازندران است.

نجمه روحی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به جایگاه ویژه جشنواره شعر تبری «نوج»، در میان رویدادهای فرهنگی استان، اظهار کرد: هفتمین جشنواره منطقه‌ای شعر تبری در هفته‌ ملی مازندران برگزار می‌شود و در این راستا تلاش برای ارتقای کیفیت، بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌ای، مشارکت نهادهای مردمی و حرکت به‌سوی برگزاری ملی این رویداد در سال‌های آینده نیز در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: در آبان سال گذشته جلساتی با حضور اعضای شورای سیاست‌گذاری برای برگزاری جشنواره نوج برگزار شد که در آن، آسیب‌شناسی دوره‌های قبل با هدف ارتقای کیفیت جشنواره انجام شد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه شمالی با تأکید بر اینکه جشنواره نوج، یکی از دستاوردهای مهم در راستای حفظ و ترویج زبان تبری است، تصریح کرد: این رویداد تاکنون در ۶ دوره برگزار شده و نقش مؤثری در تقویت گویش مازنی، ارتقای جایگاه شعر بومی و ایجاد فضای هم‌دلانه میان شاعران و فرهیختگان استان داشته و همچنین در کنار کارکرد ادبی، جنبه‌هایی از اقتصاد فرهنگی را نیز ایجاد کرد.

جشنواره شعر تبری «نوج»، بستری برای احیای زبان مازنی

روحی، مهم‌ترین موضوع جشنواره را انتشار آثار برگزیده اشعار در قالب کتاب دانست و گفت: این اقدام در ماندگاری آثار و معرفی شاعران تبری بسیار مؤثر بوده و به ثبت و مستندسازی میراث زبانی منطقه کمک کرده است.

وی حضور شاعران و فرهیختگان در جای‌جای استان را زمینه‌ساز افزایش انسجام فرهنگی و همدلی میان علاقه‌مندان زبان مازنی دانست و افزود: احیای زبان مازندرانی را از اهداف کلیدی این رویداد است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه شمالی با بیان اینکه سال‌های آینده باید شاهد برگزاری جشنواره در سطح ملی باشیم، گفت: با گسترش دامنه جشنواره، می‌توان مشارکت شاعران بیشتری را از سراسر کشور جلب کرد و ظرفیت‌های شعر بومی شمال ایران را در سطح وسیع‌تری معرفی کرد.

روحی استفاده از ظرفیت رسانه‌ای و فضای مجازی را در گسترش جشنواره و افزایش تأثیرگذاری آن بسیار مؤثر دانست و گفت: استفاده از این بسترها در معرفی آثار و پوشش خبری برنامه‌ها، پویایی جشنواره را افزایش داده است. آثار برگزیده شاعران نیز از مهم‌ترین عوامل تقویت جایگاه جشنواره در سطح استان هستند.

وی با اشاره اینکه رونمایی از پوستر جشنواره نیز با حضور مدیرکل ارشاد، نمایندگان مجلس  و مسوولین استانی و شهرستانی و فرماندار شهرستان سواد کوه شمالی برگزار شد، اظهار کرد: در طراحی پوستر جشنواره از نماد اصیل گیاه "شَب‌خُسب"، نام درختی که به‌طور خودرو در محل‌های آفتابی کنار تپه‌ها و رودخانه‌ها روییده و در مازندران با نام محلی «ووَلی» شناخته می‌شود، استفاده شده که از نمادهای فرهنگی و بومی منطقه است و پیوند عمیق این رویداد با زیست‌بوم و فرهنگ محلی را به نمایش می‌گذارد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه شمالی با اشاره به اینکه امسال دبیرخانه جشنواره در سوادکوه شمالی است، گفت: برای بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد و گروه‌های فرهنگی در سراسر استان، دبیرخانه تمایل دارد از پیشنهادات سازنده این گروه‌ها برای ارتقای کیفیت برنامه‌ها استفاده کند.

روحی  از دوستداران ادبیات و زبان تبری دعوت کرد تا نظرات، پیشنهادات و ایده‌های خود را به دبیرخانه جشنواره در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سوادکوه شمالی ارسال کنند تا این رویداد فرهنگی با همیاری همه علاقه‌مندان پویاتر و اثربخش‌تر برگزار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha