مریم سادات بنی هاشم در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته این خانوادهها ۶ ماه از زمان ازدواجشان گذشته و صاحب فرزند نشدهاند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد از خانوادهها در کشور تک فرزند هستند، گفت: ۵۵ هزار مادر در این استان تک فرزند هستند.
بنی هاشم با بیان اینکه سن بارداری در این استان افزایش یافته است، افزود: از حدود ۱۰ هزار تولدی که در سال گذشته در این استان وجود داشته بیشترین سن بارداری در فاصله ۳۰ تا ۳۴ سال بوده است، این درحالی است که سالهای گذشته بیشترین سن بارداری بین ۲۰ تا ۲۵ سال بوده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بارداری در سن ۴۰ سال به بالا نیز افزایش یافته است، ادامه داد: در گذشته اعلام میکردند که بارداری در سنهای بالا خطرناک و برای مادر و نوزاد عوارض به دنبال دارد اما طی یکی دو سال گذشته بارداریهای خوبی در این رده سنی اتفاق افتاده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: اما نکتهای که در این میان وجود دارد این است که باید بارداری در این رده سنی با مراقبتهای بیشتری صورت گیرد.
دکتر مریم پورآدینه معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: تاکنون ۳۸۴۶ زوج نابارور در استان شناسایی شدهاند. از این تعداد، ۱۱۴۷ نفر به مراکز درمانی مراجعه کردهاند و ۴۲۵ پرونده فعال در مرکز درمان ناباروری استان تشکیل شده است. با تلاشهای انجامشده تاکنون ۷۷ مورد باروری موفق ثبت شده است.
وی از اجرای طرح آمایش امید در استان برای شناسایی زوج های نابارور خبر داد.
پورآدینه گفت: برای درمان ناباروری در این استان مرکز درمان ناباروری ایجاد و خدمات سطح سه به بیماران ارائه می شود.
پورآدینه تاکید کرد: شاخص ناباروری هیچگاه صفر نمیشود چراکه علت ۲۰ درصد از ناباروریها ناشناخته است.
انتهای پیام
نظرات