• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404023021610
  • خبرنگار : 50034

 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان مطرح کرد:

نقش حیاتی «زمان طلایی» در درمان سکته مغزی

نقش حیاتی «زمان طلایی» در درمان سکته مغزی

ایسنا/همدان  عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اهمیت مراجعه سریع به مراکز درمانی در صورت مشاهده علائم سکته مغزی، گفت: در درمان سکته مغزی، زمان طلایی نقش حیاتی دارد.

دکتر مجتبی خزائی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه هر پدیده‌ای که به‌صورت ناگهانی رخ دهد، در اصطلاح به آن سکته گفته می‌شود، اظهار کرد: در واقع، زمانی‌ که در یکی از نواحی مغز، نخاع یا چشم اختلالی ایجاد شود و علائمی بروز پیدا کند، فرد دچار سکته شده است.

وی با اشاره به اینکه سکته‌ها به طور عمده به دو نوع تقسیم می‌شوند؛ یا ناشی از ایجاد لخته در رگ هستند که باعث انسداد جریان خون و بسته شدن رگ می‌شود، یا ناشی از خون‌ریزی هستند، تصریح کرد: در برخی موارد، ایجاد یک بادکنک یا تورم(آنوریسم) در رگ می‌تواند منجر به پارگی و در نهایت سکته‌ی خون‌ریزی‌دهنده شود.

 دکتر خزائی ادامه داد: بیش از ۸۵ درصد از سکته‌ها، ناشی از لخته‌ی خون هستند؛ به‌عبارت‌دیگر، از هر ۱۰ نفری که دچار سکته می‌شوند، ۹ نفر به علت لخته دچار این مشکل می‌شوند.

وی با بیان اینکه علائم سکته بسته به ناحیه‌ای که درگیر می‌شود، متفاوت است، تصریح کرد: اگر سکته در مغز رخ دهد، انتظار داریم علائمی مانند کج شدن ناگهانی صورت، ناتوانی در صحبت کردن، بی‌حسی یا ضعف در دست و پا، عدم تعادل در راه رفتن، اختلال در تکلم و مانند آن مشاهده شود.

متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ نورووسکلولاراینترونشن همچنین با اشاره به اختلال در بینایی در زمان سکته مغزی، افزود: کسانی که دچار سکته می‌شوند ممکن است در گفتار خود دچار اشکال شوند؛ علاوه بر آن، فهم کلام نیز ممکن است برایشان دشوار شود.

دکتر خزائی با بیان اینکه از دیگر علائم سکته مغزی می‌توان به اختلال در بلع و سرگیجه اشاره کرد که اغلب در سکته‌های ناشی از لخته دیده می‌شود، بر اهمیت مراجعه سریع به مراکز درمانی در صورت مشاهده علائم سکته مغزی، تأکید کرد و گفت: در درمان سکته مغزی، زمان طلایی نقش حیاتی دارد. بهترین زمان برای شروع درمان‌های مؤثر، کمتر از ۳ تا ۴ساعت پس از بروز اولین علائم است. اگر فرد در این بازه زمانی به بیمارستان مراجعه کند، امکان تجویز داروهای حل‌کننده لخته وجود دارد که می‌تواند تا حد زیادی از بروز عوارض شدید جلوگیری کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: تأخیر در مراجعه می‌تواند باعث از بین رفتن سلول‌های مغزی بیشتری شود و در نتیجه، احتمال بروز ناتوانی‌های دائمی یا حتی مرگ افزایش می‌یابد.

 وی با بیان اینکه لخته در مغز باقی نمی‌ماند، اما آثار و علائم آن ممکن است باقی بماند، یادآور شد: خوشبختانه در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری در درمان سکته‌های مغزی حاصل شده است، به‌طوری‌که می‌توان عوارض ناشی از آن را به حداقل ممکن رساند؛ البته به شرطی که بیمار در اسرع وقت تحت درمان قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha