• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404023021686
  • خبرنگار : 50046

قتل‌عام گرده‌افشان‌ها با عدم هماهنگی در سمپاشی‌ها

قتل‌عام گرده‌افشان‌ها با عدم هماهنگی در سمپاشی‌ها

ایسنا/خراسان شمالی عامل خوشه زنبورداری در خراسان شمالی گفت: یکی از مهمترین چالش‌های زنبورعسل، سمپاشی باغ‌ها و مزارع است.

جهانی در گفت و گو با ایسنا، به مناسبت روز جهانی زنبورعسل با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین اقداماتی که زنبورهای عسل انجام می‌دهند، گرده افشانی است، اظهار کرد: مهمترین جامعه هدفی که از این امر سود می‌برد باغدار و زارعان هستند اما متاسفانه هماهنگی در زمان سمپاشی مزارع و باغ‌ها میان باغدار و زارع با زنبوردار نیست.

وی افزود: باغدار و زارع اراضی کشاورزی خود را سمپاشی می‌کند، زنبور برای تولید عسل بر روی گل‌های سیب، گیلاس، کلزا و .... می‌نشیند تا شهد را جمع آوری کند، و به علت اینکه سم وارد بدن زنبور شده یا از بین می‌رود و اگر زنبور قوی باشد و از بین نرود آن سم وارد عسل تولید شده می‌شود که برای انسان خطرناک است.

جهانی با تاکید بر اینکه کشاورز هنگام سمپاشی باید زنبوردار را مطلع کند، ادامه داد: در خراسان شمالی ۲۷۰ هزار کلونی زنبورعسل وجود دارد که سالانه یک سوم از زنبورها تلف می‌شوند که یکی از مهمترین علل تلفات موضوع سمپاشی اراضی کشاورزی است.

وی تاکید کرد: علاوه بر آن باید کشاورزان هنگام سمپاشی مزارع خود، از استفاده سموم خطرناک و ممنوعه خودداری کنند.

لارو میری چالش جدی صنعت زنبورداری

عامل خوشه زنبورداری در خراسان شمالی در ادامه به شیوع بیماری لارو میری نیز اشاره کرد و گفت: چند سالی است که زنبورستان‌های استان درگیر این آفت شده‌اند و یکی از چالش‌های جدی صنعت زنبورداری در این منطقه است.

وی افزود: در واقع این آفت سبب می‌شود تا فرآیند زنبورسازی خلل ایجاد شود و زنبورستان تلفات دهد که مهمترین راه برای کنترل این بیماری همکاری و هماهنگی میان زنبورداران، دامپزشکی و جهاد کشاورزی با یکدیگر است.

جهانی ادامه داد: در وهله نخست باید زنبورداران با یکدیگر هماهنگ باشند و زنبورداری که زنبورستان او با این آفت مواجه است در گام نخست کلونی‌های درگیری بیماری را از بین ببرد و از سوی دیگر فاصله خود را تا زنبورستان دیگر رعایت کند.

وی با بیان اینکه یک فروند زنبورعسل می‌تواند تا شعاع سه تا پنج کیلومتری پرواز کند، توضیح داد: اگر یک زنبورعسل سالم در کنار یک زنبورعسل بیمار بر روی یک گل قرار گیرد دچار این بیماری می‌شود، بنابراین باید زنبورداران فاصله میان زنبورداران که حداقل ۱.۵ کیلومتر است را رعایت کنند.

عامل خوشه زنبورداری در خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اما متاسفانه زنبورداران این فاصله را رعایت نمی‌کنند و حتی گاهی اوقات زنبورستان‌ها کنار یکدیگر قرار داده می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر کلونی بیمار معدوم شود در وهله نخست خود زنبوردار سود می‌برد چراکه این آفت بین کلونی‌های دیگر همان زنبورستان شیوع پیدا نمی‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha