• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404023021766
  • خبرنگار : 71628

ارزیابی رهبران اروپایی از تماس تلفنی‌شان با ترامپ درباره روند صلح اوکراین

ارزیابی رهبران اروپایی از تماس تلفنی‌شان با ترامپ درباره روند صلح اوکراین

رهبران اروپایی پس از تماس تلفنی خود با رئیس‌جمهور آمریکا که در آن در جریان رایزنی تلفنی مفصل او با رئیس‌جمهور روسیه درباره روند صلح اوکراین قرار گرفتند، این گفت‌وگو را خوب ارزیابی کرده و بر اهمیت تداوم همکاری میان طرفین در این روند تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان، «جورجیا ملونی» نخست‌وزیر ایتالیا، «اورزولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا و «الکساندر استاب» رئیس‌جمهور فنلاند در شبکه اجتماعی ایکس به اظهار نظر درباره نتایج گفت‌وگوی خود با «دونالدر ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پرداختند که در آن، شرکای خود را در جریان گفت‌وگوی تلفنی دوساعته‌اش با پوتین در دوشنبه گذشته قرار داد.

همکاری آمریکا و اروپا در زمینه ازسرگیری سریع مذاکرات صلح اوکراین

خبرگزاری اینترفکس اوکراین در این باره نوشت: نخست‌وزیر ایتالیا پس از این تماس که «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین نیز در آن شرکت کرده‌ بودند، گفت که «آن‌ها روی آغاز سریع مذاکرات میان طرفین کار می‌کنند که ممکن است در اسرع وقت منجر به آتش‌بس و ایجاد شرایط برقراری صلحی عادلانه و پایدار در اوکراین شود.»

او همچنین با اظهار نظر درباره اظهارات «پاپ لئوی چهاردهم» رهبر کاتولیک‌های جهان مبنی بر آمادگی میزبانی واتیکان برای مذاکرات چندجانبه آینده گفت: آمادگی پدر مقدس برای میزبانی مذاکرات در واتیکان مثبت ارزیابی شد. ایتالیا آماده کمک به تسهیل تماس‌ها و همکاری‌ برای صلح است.

اروپا و آمریکا در زمینه کمک به اوکراین و فشار بر روسیه متحدند

صدراعظم آلمان نیز پس از تماس تلفنی خود با ترامپ درباره تداوم کمک‌ها به اوکراین و فشارها بر روسیه با هدف پایان دادن به جنگ اطمینان داد.

مرتس در پیامی در ایکس نوشت: اروپا و آمریکا در این زمینه متحدند. ما اوکراین را در مسیر صلح از نزدیک همراهی خواهیم کرد. اروپا فشارها بر مسکو را از طریق تحریم‌ها افزایش خواهد داد. ما پس از تماس‌ رئیس‌جمهور آمریکا با پوتین در این باره توافق کردیم.

تداوم مشارکت آمریکا در روند صلح اوکراین حائز اهمیت است

فون درلاین نیز این گفت‌وگو را خوب ارزیابی کرده و گفت: مایلم از رئیس‌جمهور آمریکا برای تلاش‌های خستگی‌ناپذیر او در زمینه دستیابی به آتش‌بس در اوکراین قدردانی کنم. تداوم مشارکت و تعامل آمریکا در این زمینه حائز اهمیت است. ما به حمایت از ولودیمیر زلنسکی برای رسیدن به صلح در اوکراین ادامه خواهیم داد.

در همین راستا، رئیس‌جمهور فنلاند در پیامی گفت: ما درباره مذاکراتی که در جریان است، آتش‌بس و اقدامات در راستای صلح عادلانه و پایدار گفت‌وگو کردیم. تداوم هماهنگی تنگاتنگ میان آمریکا و اروپا حائز اهمیت است.

پیشرفت در گفت‌وگوهای واشنگتن با مسکو درباره صلح اوکراین

رئیس‌جمهور آمریکا نیز پس از گفت‌وگوهایش با پوتین، زلنسکی و دیگر رهبران اروپایی در یک سخنرانی در واشنگتن گفت که در مذاکراتش با پوتین تا اندازه‌ای در زمینه مذاکرات صلح پیشرفت حاصل شده است.

تاکید کی‌یف بر پذیرفتن آتش‌بس از سوی مسکو به عنوان گام اول برای پایان دادن به جنگ

با این حال، زلنسکی در کنفرانسی خبری پس از این گفت‌وگو بیان کرد که اوکراین نظامیان خود را از از بخش‌هایی از قلمرو خود خارج نخواهد کرد و تسلیم هشدارهای روسیه نخواهد شد.

او تاکید کرد که ترامپ بر این باور است مهم‌ترین چیز مذاکرات مستقیم میان اوکراین و روسیه است، در حالی که کی‌یف در حال بررسی امکان ملحق شدن به نشست مشترک آمریکا،‌ اوکراین، روسیه و کشورهای اروپایی است و می‌توان این نشست را در ترکیه، واتیکان یا سوئیس برگزار کرد.

زلنسکی تاکید کرد که روسیه باید به منظور نشان دادن آمادگی خود برای پایان دادن به جنگ،‌ به عنوان گام اول با آتش‌بس موافقت کند.

رهبران اروپایی و اوکراین پیشتر پیشنهاد یک آتش‌بس بی‌‎‌قید و شرط ۳۰ روزه را داده بودند. «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه این پیشنهاد را نپذیرفت و در ازای آن پیشنهاد آغاز مذاکرات صلح در ترکیه را مطرح کرد.

هیات‌های اوکراین و روسیه جمعه ۱۶ مه در استانبول به طور مستقیم دیدار و مذاکره کردند که نتیجه آن توافقی برای تبادل گسترده زندانیان جنگ و تبادل فهرست پیشنهادات برای برقراری آتش‌بس و صلح بود.

اینترفکس نوشت: زلنسکی تاکید کرد که از رئیس‌جمهور آمریکا خواسته شده است بدون اوکراین هیچ تصمیمی درباره این کشور اتخاذ نشود.

او افزود: ما منتظر پیشنهاداتی هستیم که روسیه ارائه خواهد کرد. اگر طرف روسی سند پیشنهادات خود را ارائه کند ما قادر خواهیم بود دیدگاه خود را نسبت به آن تنظیم کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha