• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404023021883
  • خبرنگار : 71443

داستان واقعی پشت پرده جت لوکس ۴۰۰ میلیون دلاری اهدایی قطر به ترامپ

داستان واقعی پشت پرده جت لوکس ۴۰۰ میلیون دلاری اهدایی قطر به ترامپ

گزارشی جدید درباره هواپیمای ۴۰۰ میلیون دلاری اهدایی قطر به رئیس جمهور آمریکا نشان می‌دهد که ترامپ ابتدا قصد خرید این جت را داشته و در این راستا، از طریق فرستاده ویژه خود با مقامات قطری وارد مذاکره شده بود اما در نهایت مشخص نیست که چگونه رایزنی‌ها برای خرید هواپیما به پیشنهاد هدیه آن تبدیل شد.

به گزارش ایسنا، گزارش جدید و تکان‌دهنده شبکه سی‌ان‌ان، آب سردی بر ادعاهای مکرر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر این ریخته است که مقامات قطری جت جامبو ۴۰۰ میلیون دلاری خود را به عنوان «هدیه» برای جایگزینی هواپیماهای قدیمی ایر فورس وان به او ارائه داده‌اند.

ترامپ سپس در صفحه اجتماعی خود با افتخار اعلام کرده است که این بوئینگ ۷۴۷ شخصی یک «هدیه رایگان» است و جایگزینی موقت برای ایر فورس وان خواهد بود و پس از آن، به کتابخانه ریاست جمهوری اهدا خواهد شد.

رهبران هر دو جناح سیاسی جمهوری‌خواه و دموکرات، رئیس جمهور ترامپ را به خاطر این هدیه ادعایی مورد انتقاد قرار داده و از او خواستند که در مورد پذیرش «رشوه» محتاط باشد.

اما سی‌ان‌ان اکنون می‌گوید که دولت ترامپ در واقع ابتدا با مقامات قطری در مورد جتی که حداقل از سال ۲۰۲۰ سعی در فروش آن داشتند، تماس گرفته بود.

این شبکه ادعا می‌کند که شرکت بوئینگ اندکی پس از روی کار آمدن ترامپ در ژانویه، به دولت او اطلاع داده بود که این شرکت تا سال ۲۰۲۷ قادر به تحویل قطعات جایگزین برای جت‌های قدیمی ریاست جمهوری نخواهد بود.

در آن زمان، دفتر نظامی کاخ سفید که بر سفرهای ریاست جمهوری نظارت دارد با بوئینگ و وزارت دفاع همکاری کرد تا فهرستی از تمام مدل‌های جدید ۷۴۷ موجود در بازار با طرح جت تجاری تهیه کنند که به راحتی می‌توانستند به هواپیمای ریاست جمهوری تبدیل شوند.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، با این حال، تنها هشت هواپیما در جهان با این طرح مطابقت داشتند، از جمله جت دو طبقه پر زرق و برق قطری.

داستان واقعی پشت پرده جت لوکس ۴۰۰ میلیون دلاری اهدایی قطر به ترامپ
ترامپ و امیر قطر

این هواپیما با داشتن پارچه‌های نرم با بالاترین کیفیت در اتاق خواب، به همراه چرم لوکس و روکش‌های چوبی نفیس و حمام با طراحی مجلل که تقریباً یک اثر هنری است، در نهایت برای رئیس جمهور ترامپ بسیار جذاب بود.

ترامپ سپس به «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه او در غرب آسیا دستور داد تا مذاکرات با مقامات قطری را که با آنها آشنایی نزدیکی داشت، آغاز کند، چرا که صندوق ثروت ملی قطر در سال ۲۰۲۳ او را از یک معامله املاک و مستغلات شکست خورده در شهر نیویورک نجات داده بود.

بنابر گزارش نشریه تایمز، تا اواسط فوریه، قطر موافقت کرد که جت را به فلوریدا بفرستد تا ترامپ که در اقامتگاه مار-آ-لاگو خود بود، بتواند آن را از نزدیک ببیند.

این جت دارای یک اتاق خواب اصلی، یک اتاق خواب مهمان، دو حمام کامل، ۹ سرویس بهداشتی کوچک‌تر، پنج آشپزخانه کوچک و یک دفتر کار خصوصی است. همچنین دارای کاناپه‌ها و صندلی‌های راحتی بزرگ، پنل‌های چوبی و بیش از ۴۰ تلویزیون، از جمله ۱۰ تلویزیون صفحه بزرگ است.

داستان واقعی پشت پرده جت لوکس ۴۰۰ میلیون دلاری اهدایی قطر به ترامپ
داخل هواپیمای قطری
داستان واقعی پشت پرده جت لوکس ۴۰۰ میلیون دلاری اهدایی قطر به ترامپ
داخل هواپیمای قطری

اما با وجود تمام این ویژگی‌ها، «مارک فولکرود» مهندس هوافضا میگوید که تعداد محدودی خریدار بالقوه برای آن وجود داشته است. او توضیح داد که خطوط هوایی بزرگ علاقه‌ای به خرید این هواپیما  ندارند، زیرا برای استفاده تجاری پیکربندی نشده است.

این هواپیما همچنین چهار موتور دارد و نگهداری و بهره‌برداری از آن گران است. تهیه قطعات نیز با گذشت زمان دشوارتر خواهد شد، زیرا این مدل دیگر تولید نمی‌شود.

در رابطه با رایزنی ویتکاف با مقامات قطری نیز بحث‌های اولیه حول محور احتمال اجاره هواپیما به جای خرید آن متمرکز بود.

اکنون مشخص نیست که چه زمانی گفت‌وگوها از خرید جت لوکس به پذیرش یک هدیه دولتی تغییر جهت داده است.

یکی از مقامات ارشد کاخ سفید ادعا کرد که قطر ابتدا گزینه واگذاری جت را به‌عنوان یک هدیه بالقوه مطرح کرد یا دست کم اینکه مقامات قطری با ایده انتقال بدون هزینه آن و از دولت به دولت، وقتی این موضوع مطرح شد، موافق بودند.

یک مقام دیگر ادعا کرد که ویتکاف همیشه معتقد بود این معامله یک هدیه خواهد بود، در حالی که یک مقام سوم مدعی شد که مقامات قطری داوطلبانه ایده هدیه را مطرح کردند.

در نهایت، مقامات کاخ سفید گفتند که آنها به این نتیجه رسیده‌اند که اعطای هدیه ساده‌تر و سریع‌تر از فروش خواهد بود.

«محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی» نخست وزیر قطر در این باره به سی‌ان‌ان گفت: این، یک معامله بسیار ساده بین دولت‌ها است، در حالی که وزارت‌خانه‌های دفاع دو کشور هنوز در حال بررسی امکان انتقال یکی از هواپیماهای ۷۴۷-۸ ما برای استفاده به عنوان هواپیمای ویژه ایر فورس وان هستند و این موضوع هنوز در دست بررسی قانونی است.

وی افزود: در نهایت، اگر چیزی وجود داشته باشد که ایالات متحده به آن نیاز داشته باشد و کاملاً قانونی باشد و ما بتوانیم به ایالات متحده کمک و از آن حمایت کنیم، در این صورت از آن ابایی نداریم. «البته اگر این معامله غیرقانونی تشخیص داده شود، این پیشنهاد پس گرفته خواهد شد.

در همین حال، کاخ سفید بر ادعای خود مبنی بر دریافت رایگان هواپیمای جدید از قطر تأکید کرده است.

اما خبر هواپیمای اهدایی، سیاستمداران آمریکایی را نگران پیامدهای قانونی و اخلاقی آن کرد.

«رند پال» سناتور جمهوری‌خواه از کنتاکی به فاکس نیوز گفت: ماده دوم قانون اساسی در مورد اینکه رئیس جمهور نمی‌تواند از رهبران خارجی حقوق یا هدیه بگیرد، صحبت می‌کند. ما در مورد سفر با این هواپیما صحبت نمی‌کنیم؛ ما در مورد کل هواپیمای ۴۰۰ میلیون دلاری صحبت می‌کنیم. من فکر می‌کنم ارزش این را ندارد که نامناسب به نظر بیاید.

دیلی میل نوشت: قانون اساسی ایالات متحده تصریح می‌کند که هیچ رئیس جمهوری نباید هیچ هدیه، مقرری، مقام یا عنوانی از هر نوع را بدون «رضایت کنگره» بپذیرد.

اما ترامپ از آن زمان به منتقدان خود حمله کرده و نگرانی‌اش را از اینکه سفارش سال ۲۰۱۸ او برای هواپیماهای جدید جهت جایگزینی ناوگان فرسوده توسط بوئینگ به طور مداوم به تعویق افتاده، ابراز کرده است.

رئیس جمهور در یک پست در شبکه‌های اجتماعی نوشت: بنابراین، این واقعیت که وزارت دفاع به طور موقت و در یک معامله بسیار عمومی و شفاف، یک هواپیمای ۷۴۷ را به صورت رایگان برای جایگزینی ایر فورس وان ۴۰ ساله دریافت می‌کند، آنقدر دموکرات‌های متقلب را آزار می‌دهد که اصرار دارند ما برای این هواپیما، با بالاترین قیمت، پول بپردازیم.

ترامپ با تمسخر افزود: هر کسی می‌تواند این کار را انجام دهد! دموکرات‌ها بازنده‌های درجه یک جهانی هستند!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha