سیدعباس صالحی، امروز سهشنبه ۳۰ اردیبهشت در نشست با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان کرمانشاه، با اشاره به ظرفیتهای فراوان کرمانشاه در حوزه فرهنگ و هنر، اظهار کرد: طی سالهای گذشته اتفاقات خوبی در حوزه زیرساختی فرهنگ و هنر در این استان رخ داده که هرچند هنوز به استانداردهای جهانی و حد مطلوب نرسیده، اما قدمهای مثبتی برداشته شده و انتظار میرود ظرف چند سال آینده کرمانشاه جزو سه استان اول کشور از نظر زیرساختهای فرهنگی و هنری باشد.
به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: متاسفانه در برخی از استانها با بحران زیرساختهای فرهنگی و هنری مواجه هستیم، اما در کرمانشاه وضعیت خوب است.
وی تاکید کرد: با وجود اینکه در حوزه زیرساختی فرهنگ و هنر در کرمانشاه شرایط بد نیست اما در سایر حوزههای فرهنگ، هنر و رسانه مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود.
صالحی در ادامه به تشریح رویکردهای مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت و افزود: یکی از مهمترین این رویکردها، تمرکززدایی از مرکز است، کما اینکه زمان دولت دوازدهم نیز این رویکرد را در وزارتخانه دنبال میکردیم.
وی با بیان اینکه استعدادهای پیشتاز در استانها افزایش یافته است، گفت: زمانی یک هنرمند برای اینکه استعداد خود را نشان دهد، به تهران میآمد، اما اکنون در همان استان خودش نیز رشد میکند که نشان میدهد توجه به استانها در طول سالهای گذشته افزایش یافته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از پیگیری برای افزایش اختصاص اعتبار در حوزههای مختلف هنری و فرهنگی به استانها خبر داد و افزود: مقرر شده برای هر حوزهای که اعتبار اختصاص پیدا میکند، برش استانی آن نیز در نظر گرفته شود.
وی در ادامه با بیان اینکه این وزارتخانه برای تمام برنامهها و حمایتهای خود شفافیت در عملکرد و مسائل مالی را مورد توجه جدی قرار داده، گفت: هر جشنوارهای مانند جشنواره کتاب که برگزار میشود، ظرف یک ماه بعد از آن کل اعتبارات و هزینههایی که انجام شده منتشر میشود.
صالحی در ادامه با تاکید براینکه این وزارتخانه بدنبال تصدی گری در اجرای برنامهها نیست، اظهار کرد: قرار نیست به جای هنرمندان تصمیمگیر باشیم، بلکه ما تنها نقش تسهیلگر را ایفا میکنیم. برای نمونه در رویداد بزرگی مانند جشنواره کتاب که بزرگترین رویداد وزارتخانه به شمار میرود، برگزاری آن را به خود صنف ناشران واگذار کردهایم و ما فقط حمایت کننده هستیم.
وی در ادامه به اهمیت اقتصاد فرهنگ و هنر نیز اشاره کرد و گفت: در این حوزه کسب و کارهای فرهنگی را تسهیل میکنیم و از طرفی حمایتهای حساب شده و نه رانتی را از این حوزه خواهیم داشت تا اقتصاد این حوزه بچرخد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ایدههای مختلفی برای رونق اقتصاد فرهنگ و هنر وجود دارد، عنوان کرد: برای نمونه در استانی مانند کرمانشاه که دارای آثار تاریخی فروانی است، میتوان ایده گذرهای فرهنگ و هنر را اجرا کرد، به این معنا که در برخی از اماکن مانند کاروانسراها یا سراهای تاریخی پیاده رو بازارچه فرهنگ و هنر را راه اندازی و آن را با گردشگری همراه کرد.
وی در ادامه به طرح شهرهای خلاق فرهنگ و هنر نیز اشاره کرد و گفت: کارهای مطالعاتی این شهرها در گذشته انجام شده و برخی از شهرهای ما میتوانند در حوزه فرهنگ و هنر شهر خلاق باشند و در دنیا مطرح شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان به دغدغهها و مطالبات برخی از فعالان حوزه فرهنگ، هنر و رسانه کرمانشاه اشاره و اظهار کرد: بزودی از این فعالان دعوت خواهیم کرد و در تهران نشستی را با آنها خواهیم داشت.
انتهای پیام
نظرات