آرش زرهتن لهونی سهشنبه ۳۰ اردیبهشت در آغاز نشست استانداران اقلیم کردستان عراق و استانهای غرب کشور در سنندج با اشاره به اینکه در سال سرمایهگذاری برای تولید مسئولیت سنگینی داریم، افزود: تحقق این شعار نهتنها به معنای رونق تولید و اشتغال است بلکه مسیر دستیابی به عدالت اقتصادی و خودکفایی ملی را هموار میکند و امیدواریم این اجلاس گام مؤثری برای تحقق این شعار باشد.
استاندار کردستان بیان کرد: مردم ساکن دو سوی مرزهای جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق فقط همسایگان جغرافیایی نیستند، بلکه پیوندی عمیق از نظر تاریخی و فرهنگی با هم دارند؛ قرنها ارتباط دوستان روابط خانوادگی مبادلات تجاری سنتی و آیینهای مشترک اعتماد و همدلی پایداری را میان این مردم در دو سوی مرز ایجاد کرده که این سرمایه ارزشمند اجتماعی میتواند پایهای مستحکم برای توسعه روابط آینده ما باشد.
وی ادامه داد: باید با نگاه به تجربههای گذشته شناخت شرایط منطقی و شناسایی شرایط بومی به سمت طراحی شیوههای نوین همکاری حرکت کنیم و نگاه خود را از مرزها بعنوان یک محدودیت به فرصتی برای رشد اقتصادی تبادل فرهنگی و همافزایی اجتماعی تغییر بدهیم.
استاندار کردستان ابراز امیدواری کرد که این نشست آغازی برای فصل تازهای در روابط استانهای مرزی جمهوری اسلامی ایران و اقلیم باشد.
وی افزود: استان کردستان با داشتن مرز طولانی با اقلیم کردستان عراق و همچنین مرزهای وسیع و مبادلاتی چون بازارچههای مرزی و همچنین منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان ظرفیت بالایی را برای تبدیل شدن به قطب تجارت خارجی و جذب سرمایه و رونق گردشگری دارد.
لهونی بیان کرد: باور داریم که توسعه اقتصادی و بهبود معیشت مردم پایهگذار زیست اجتماعی پایدار و همکاریهای بینالمللی است، ما ظرفیتهای مهمی در اختیار داریم که هنوز بطور کامل از آنها استفاده نشده از جمله توسعه بازارچههای مرزی، فعال سازی ظرفیتهای مشترک در کشاورزی، گردشگری، فناوری، صنایع تبدیلی و انرژی های نوین، حمایت از سرمایهگذاران ایرانی و اقلیم کردستان عراق، بهرهبرداری از ظرفیتهای منطقه آزاد تجاری و مریوان، فرصتهای مهمی است که پیش روی ما بوده و تلاش میکنیم بتوانیم استفاده قابل قبولی از این ظرفیتها داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات