داریوش حسن نژاد سهشنبه، ۳۰ اردیبهشت در همایش پنل تخصصی بهرهوری آب و کشاورزی با تشریح منابع آبی لرستان، اظهار کرد: از جمله دلایل کاهش بهرهوری آب، کشاورزی سنتی و روشهای آبیاری ناکارآمد مانند آبیاری بهصورت غرقابی، فرسودگی شبکههای توزیع آب شهری و روستایی، آلودگی منابع آب و کاهش دسترسی به آب سالم، تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آب تجدیدپذیر است.
وی استفاده از آبیاری تحتفشار (قطرهای بارانی)، اصلاح الگوی کشت و استفاده از گیاهان مقاوم به کمآبی، استفاده از فنآوریهای نوین مانند سنسورهای رطوبتی و پهپادهای پایش زمین را از جمله راهکارهای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: برطرف کردن نشتیها در شبکه آبرسان، نصب تجهیزات کاهنده مصرف در منازل و آموزش و فرهنگسازی مصرف درست آب از دیگر روشهای مؤثر در افزایش بهرهوری آب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان خواستار همکاری بین دستگاههای اجرایی، کشاورزان و پژوهشگران برای اجرای طرحهای پایدار در مدیریت منابع آب شد.
به گزارش ایسنا و به نقل از شرکت آب منطقهای لرستان، این همایش با حضور اساتید دانشگاهی، مدیران، کارشناسان، مسئولان و فعالان بخش کشاورزی برای ارائه راهکارهای عملی برای مقابله با چالشهای آبی برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات