• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404023022156
  • خبرنگار : 71660

مدودف: جنگ اوکراین به صلح نیاز دارد، نه آتش‌بس

مدودف: جنگ اوکراین به صلح نیاز دارد، نه آتش‌بس

رئیس‌جمهور پیشین روسیه با بیان اینکه مسکو آماده مذاکره با کی‌یف بدون هیچ پیش‌شرطی است، گفت در وضعیت فعلی آتش‌بس با اوکراین نیاز نیست بلکه صلح نیاز است.

به گزارش ایسنا، «دیمیتری مدودف» نایب رئیس شورای امنیت روسیه و رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر سابق این کشور، شامگاه سه‌شنبه در مجمع حقوقی بین‌المللی سن پترزبورگ عنوان کرد: «ما در حال حاضر در وضعیتی هستیم که صلح نیاز است نه آتش‌بس، درست همانطور که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه دائما درباره آن صحبت می‌کند.»

طبق گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، معاون شورای امنیت روسیه در ادامه این سخنرانی اظهار کرد: «روسیه آماده مذاکره با اوکراین بدون هیچ پیش‌شرطی است. روسیه بارها این مسئله را عنوان کرده که ما آماده مذاکره بدون هیچ پیش‌شرطی هستیم، اما با در نظر گرفتن واقعیت‌های میدانی و پیشنهادهایی که عنوان شده است و چنین مذاکراتی می‌تواند دستیابی به صلح را میسر سازد.»

شاید در آینده دوباره جنگ آغاز شود

مدودف با تاکید بر اینکه در حال حاضر تضمین‌های بلندمدت صلح مورد نیاز است، گفت: «ما به تضمین‌های حقوقی بین‌المللی طولانی مدت نیاز داریم که علت اصلی درگیری را از بین ببرد و از تکرار آن جلوگیری کند و چنین تضمین‌هایی فقط می‌تواند در هنجارهای قانونی گنجانده شود. علاوه بر این، رویه‌های حل مناقشه باید برای دستیابی به صلح بلندمدت توسعه یابد.»

او همچنین کمبود افراد مجاز برای انعقاد معاهدات صلح در اوکراین را یک «مشکل بزرگ» خواند و افزود: «اقدامات قانونی که ممکن است رهبری کنونی کی‌یف اتخاذ کند، ممکن است بعدا مقامات جدید اوکراین را باطل تشخیص دهند و سپس جنگ دوباره آغاز شود.»

آمریکا از ابزارهای سیاسی برای حل بحران اوکراین استفاده می‌کند

رئیس‌جمهور پیشین روسیه در ادامه این سخنرانی گفت که دولت ایالات متحده تمایل به استفاده از ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک برای حل مناقشات از جمله درگیری در اوکراین را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: «این را دولت جدید ایالات متحده نیز درک می‌کند، که در هر صورت تمایل به استفاده از ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک برای حل‌وفصل پیچیده‌ترین درگیری‌ها و البته پیچیده‌ترین درگیری های اوکراین را نشان می‌دهد.»

دیمیتری مدودف با بیان اینکه مسیر کنار گذاشتن حقوق بین‌الملل به‌عنوان بن‌بست به طور فزاینده‌ای در جهان از جمله از سوی دولت جدید آمریکا درک می‌شود، افزود: «جهت احیای روابط روسیه و ایالات متحده، به مکانیسم قانونی همکاری‌ها نیاز است.»

او افزود: «بحث بحران اوکراین که به اوج مسیر ویرانگری ناتو تبدیل شده است، نیازی به توافق جداگانه ندارد، بلکه برای دستیابی به صلح برای مدت طولانی لازم است رویه‌هایی جهت حل مناقشه ایجاد شود.»

ساز و کار دیوان کیفری بین‌المللی یک شکست کامل است

مدودف با اشاره به چگونگی ساز و کار دیوان کیفری بین‌المللی، آن را زیر سوال برد و مکانیسم این سازمان را نیز «یک شکست کامل» توصیف کرد.

این مقام روسی تاکید کرد: «در مقابل پس‌زمینه انتقادهای جدی که به طور فزاینده‌ای روانه دیوان کیفری بین‌المللی می‌شود، می‌خواهم به یکی از محاسن غیرقابل شک آن اشاره کنم. شایستگی از طریق تضاد. مثال دادگاه لاهه به طرز غیرمعمولی نشان می‌دهد که چگونه سازوکارهای عدالت بین‌المللی هرگز نباید ساخته شوند. این به سادگی یک شکست کامل است.»

وی افزود: «دیوان کیفری بین‌المللی به ابزار تجاوز استعمار نوین بدل شده و این تصور که دیوان کیفری بین‌المللی به نمایندگی از کل جامعه جهانی عمل می‌کند، نادرست است و این دیوان در بلند مدت ناتوان خواهد شد، بنابراین مردم باید به فکر آینده باشند. آمریکا همچنین باتحریم‌های خود به گونه‌های لرزان کلاه‌برداران لاهه سیلی می‌زند.»

کمک‌های خارجی به اوکراین باید قطع شوند

دیمیتری مدودف مجددا با اشاره به جنگ اوکراین و کمک‌های غربی به این کشور جنگ‌زده خاطر نشان کرد: «حل‌وفصل بحران اوکراین بدون مواردی غیرممکن است. خط تماس در واکراین باید غیرنظامی شود و همچنین اهداف نظامی باید با اهداف مسالمت‌آمیز جایگزین شوند. از طرف دیگر، تمامی کمک‌های نظامی خارجی که به اوکراین سرازیر می‌شوند با قطع شوند.»

او صراحتا اعلام کرد: «همه کشورهایی که به نوعی درگیر بحران اوکراین هستند باید به تعهدات خود برای عدم ایجاد مانع در راه‌حل صلح‌آمیز عمل کنند. همچنین، استقرار نیرو در اوکراین به عنوان بازگشت تهدید نظامی برای روسیه تلقی می‌شود و به عنوان اهداف قانونی احتمالی در نظر گرفته خواهند شد.»

معاون شورای امنیت روسیه در رابطه با مشروعیت «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین گفت: «در حال حاضر رئیس‌جمهور اوکراین از نظر ما فردی نیست که حق امضای معاهدات بین‌المللی را داشته باشد و بر این اساس نمی‌تواند اسنادی را در راستای حل‌وفصل بحران اوکراین امضا کند.»

گفت‌وگوی پوتین و ترامپ از ارزش بالایی برخوردار است

رئیس‌جمهور پیشین روسیه ضمن اشاره به تماس تلفنی رئیس‌جمهور پوتین و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بیان کرد: «از آنجایی که خیلی از موارد به موضع ایالات متحده بستگی دارد، گفت‌وگو میان رئیس‌جمهور پوتین و رئیس‌جمهور ترامپ از ارزش بالایی برخوردار است.»

وی خاطر نشان کرد: «ایالات متحده همانطور که اشاره کرده‌ام، تاثیر مستقیمی بر اوکراین دارد. اوکراین در واقع تحت کنترل خارجی ایالات متحده و اروپا است. بنابراین، توافقات با ایالات متحده واقعا برای دستیابی به صلح از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین اینکه روسیه و آمریکا با هم گفت‌وگو می‌کنند، اتفاق خوبی است و ضروری می‌باشد.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha