عیسی شهامت سه شنبه شب در نشست ستاد مدیریت بحران استان افزود: درصورتی مانورها بهدرستی اجرا شوند، در شرایط واقعی بحران و حوادث هم عملکرد مؤثرتری خواهیم داشت و هدف ما اینست که مانور پیشرو الگویی برای کل کشور شود.
وی اظهارکرد: قطعاً هر استانی که در مانورها خوب عمل کند، در بحران واقعی عملکرد بهتری خواهد داشت و این نکتهای است که باید جدی گرفته شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: انتظار داریم که مانور پیشرو نهتنها از نظر کیفیت برگزاری در سطح بالایی باشد، بلکه به الگویی برای سراسر کشور تبدیل شود. همانگونه که در عرصههایی مانند انتخابات، استان کهگیلویه و بویراحمد را بهعنوان نماد مشارکت معرفی میکنند، در عرصه آمادگی برای بحران نیز باید نمونه باشیم.
شهامت با تأکید بر اهمیت اطلاعرسانی عمومی در خصوص این مانور، تصریح کرد: اگرچه ممکن است مردم مستقیماً در مانور شرکت نکنند، اما لازم است از طریق تبلیغات محیطی در این رابطه آگاهی عمومی افزایش یابند و اطلاع رسانی شود.
وی با اشاره به لزوم تحلیل عملکرد دستگاهها پس از برگزاری مانور ادامه داد: این برنامه نباید صرفاً نمایشی باشد؛ بلکه باید نقاط قوت و ضعف آن را بررسی کنیم و با برگزاری جلسهای تخصصی، به برنامههای عملیاتی برای سال آینده برسیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با گلایه از برخی دستگاهها که هنوز برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۴ خود را ارائه ندادند، عنوان کرد: قرار بود تا پایان فروردین، برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۴ دستگاهها به ما ارائه شود اما تنها دو دستگاه این برنامه را تحویل دادهاند که البته آن هم کامل و جدی نبوده است. یک هفته فرصت باقی مانده و از دستگاهها انتظار داریم برنامههای خود را بهصورت مدون و منسجم تحویل دهند در غیر این صورت، در جلسه شورای اداری بازخواست خواهند شد.
شهامت تصریح کرد: دغدغه مردم را باید جدی گرفت. لازم است لیست کامل کشیکها، نیروها، تجهیزات، انبارها و ظرفیتهای NGOها هم در اختیار فرمانداران قرار گیرد و هم به صورت هفتگی بهروزرسانی شود تا در مواقع بحران بهتر بتوان از این ظرفیت کمک گرفت.
وی اظهارکرد: باید میان فرمانداران و دستگاههای اجرایی ارتباط تنگاتنگی برقرار باشد تا در زمان بحران، به جای جمعآوری تجهیزات، از قبل برنامهریزی لازم انجام شده باشد. همچنین لیست تجهیزات مورد نیاز هر شهرستان از سوی دستگاههای متولی از جمله منابع طبیعی، محیط زیست و مدیریت بحران تهیه و جمعبندی شود تا برای مراجع ذیربط برای کمک و تقویت ارسال شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه نباید به داشتههای فعلی بسنده کنیم، افزود: فرمانداران در هماهنگی با دستگاههای اجرایی، نیازهای شهرستان را احصا و اعلام کنند تا در جهت تأمین آنها تلاش شود.
شهامت خاطرنشان کرد: نشست شورای مدیریت بحران در شهرستانهای گرمسیری با حضور مدیران استانی هلال احمر، منابع طبیعی، محیط زیست و اورژانس طی هفته آینده برگزار و موارد مطرحشده در این جلسات بهصورت تخصصیتر بررسی شود. سایر شهرستانها نیز در نوبت بعدی جلسات قرار میگیرند، اما اولویت با مناطق گرمسیری است تا زمان مدیریت بحران به حداقل برسد.
وی اظهار کرد: اقدامات انجامشده در خصوص مصوبات کارگروه سازگاری با کمآبی یا همان تنش آبی در شهرستانها، از سوی فرمانداران اخذ، جمعآوری و صحتسنجی شده و به حوزه معاونت عمرانی ارسال شود تا در نشست پیش روی مدیریت بحران استان مورد بررسی قرار گیرد.
وی عنوان کرد: شهرستانهایی که هنوز نشست مدیریت بحران آب در آنها برگزار نشده، هر چه سریعتر برنامهریزی لازم برای تشکیل این جلسات از سوی آب منطقه و آب و فاضلاب انجام گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در زمان بحران، فرماندهی واحد باید برقرار باشد و همه نیروها، تجهیزات و امکانات با همافزایی و انسجام کامل در صحنه حاضر شوند. دعواها را باید برای بعد گذاشت و در قالب آسیبشناسی بررسی کرد. امیدواریم بحرانی پیش نیاید، اما اگر پیش آمد، باید با همت همه مدیران، در اسرع وقت مدیریت شود.
رزمایش بزرگ مدیریت بحران برگزار می شود
همچنین سرهنگ سعید برومند زاده، معاون هماهنگکننده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در ادامه این نشست گفت: رزمایش بزرگ مدیریت بحران با عنوان«الی بیتالمقدس» با همکاری سپاه فتح و ستاد مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد یکم و دوم خردادماه در استان برگزار میشود.
وی افزود: هدف از این رزمایش، ایجاد آمادگی، همافزایی بین دستگاهها، سنجش سرعت عمل در شرایط واقعی و احصای کمبودهاست.
برومند زاده اظهارکرد: سناریوی اصلی این رزمایش، وقوع زلزله است و برای دستگاههای عضو ستاد بحران از جمله هلال احمر، علوم پزشکی، راهداری، آب، برق و گاز وظایف مشخصی تعریف شده است.
معاون هماهنگ کننده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به برنامه زمانبندی رزمایش خاطرنشان کرد: روز جمعه تمرین خشک و جانمایی تجهیزات و ماشینآلات انجام میشود و صبحگاه مشترک نیز در همان روز با تلفیق مناسبت سوم خرداد برگزار خواهد شد.
برومند زاده بیان کرد: اجرای میدانی رزمایش و سنجش آمادگی دستگاهها نیز روز شنبه با حضور فرمانده تیپ ۴۸ فتح و اعضای شورای تأمین استان برگزار میشود.
وقوع آتش سوزی در جنگلهای شهرستانهای بویراحمد و چرام
علیرضا نیکروز، مدیر کل مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: امروز آتشسوزیهایی در مناطق لوداب و چرام رخ داد که با تلاش نیروهای امدادی، مردمی و دستگاههای اجرایی، عملیات اطفای حریق در حال انجام است.
وی افزود: آتشسوزی در جنگلها و مراتع روستاهای چنار و حیدرآباد بخش لوداب از توابع شهرستان بویراحمد رخ داده و شواهد موجود حاکی از عمدی بودن این حوادث است.
نیکروز با اشاره به نشست مدیریت بحران در رابطه با آتش سوزی های رخ داده اظهارکرد: در این نشست هماهنگیهای لازم برای اعزام بالگرد و افزایش تجهیزات اطفای حریق انجام شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر لزوم همکاری مردم در شناسایی عوامل احتمالی آتشسوزی جنگلهای استان خاطرنشان کرد: مشارکت خوب مردم، بسیج، منابع طبیعی، محیط زیست و دهیاران در مهار آتشسوزیها قابل تقدیر است.
نیکروز با اشاره به برگزاری رزمایش مدیریت بحران با همکاری سپاه فتح استان در روز شنبه، عنوان کرد: این رزمایش با هدف ارتقای سطح آمادگی و هماهنگی بین مدیران دستگاههای اجرایی و فرمانداران برگزار خواهد شد.
به گزارش ایسنا، وی از مردم خواست که در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک در مناطق جنگلی و مرتعی، مراتب را به مراجع ذیربط اطلاع دهند تا از وقوع حوادث مشابه جلوگیری شود.
انتهای پیام
نظرات