• چهارشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1404023122300
  • خبرنگار : 50225

یک مسئول در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد

لیست طولانی «پیوند» خوزستان، در انتظار پذیرش «اهدای عضو»

لیست طولانی «پیوند» خوزستان، در انتظار پذیرش «اهدای عضو»
عکس از آرشیو

ایسنا/خوزستان مدیر مرکز فراهم‌آوری و هماهنگی پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تفاوت به کما رفتن و مرگ مغزی، بر لزوم آگاه‌سازی جامعه از این نکته که مرگ مغزی به معنی مرگ است و هیچ احتمال برگشتی ندارد و تاثیر آن بر ترویج فرهنگ اهدای عضو، تاکید کرد.

دکتر عباس چنانه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ۳۱ اردیبهشت روز ملی اهدای عضو اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون دو مورد اهدای عضو و سال گذشته ۲۹ مورد اهدای عضو در خوزستان انجام شده است. در حاضر در خوزستان ۳۴۰ نفر در لیست انتظار پیوند کلیه، حدود ۵۰ نفر در لیست انتظار پیوند کلیه و حدود هشت نفر در لیست پیوند قلب هستند.

وی با اشاره به میزان بالای آمار مرگ مغزی در خوزستان و مرگ تعداد زیادی از افراد در لیست انتظار پیوند اعضا از سوی دیگر، افزود: اگر از اعضای یک‌چهارم موارد مرگ مغزی به بیماران در لیست انتظار پیوند زده می‌شد، اکنون این تعداد در لیست انتظار نبودند. حتی گاهی زمانی که با افراد در لیست انتظار پیوند اعضا برای انجام عمل پیوند، تماس می‌گیریم وی بر اثر بیماری فوت شده است.

مدیر مرکز فراهم‌آوری و هماهنگی پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ اهدای عضو گفت: با توجه به مسائل بومی و فرهنگی، اهدای عضور در خوزستان کمی سخت‌تر از جاهای دیگر است. پذیرش مرگ مغزی یک فرد و اهدای عضو برای خانواده بسیار سخت است در حالی که در برخی استان‌ها پذیرش مرگ مغزی بسیار راحت‌تر انجام می‌شود.

چنانه بیان کرد: امیدواریم هیچ فردی مرگ مغزی نشود اما مردم باید بدانند در دو فاصله ۱۲ ساعته وضعیت بیمار توسط تیم فوق تخصصی بررسی و در صورت تایید تیم، مرگ مغزی اعلام می‌شود با این حال متاسفانه مردم همچنان کما و مرگ مغزی را با هم اشتباه می‌گیرند. مردم باید به این آگاهی برسند که احتمال برگشت بیماری که به کما رفته وجود دارد اما مرگ مغزی به معنی مرگ است و هیچ احتمال برگشتی ندارد.

وی گفت: هر فرد مرگ مغزی می‌تواند جان پنج تا هفت نفر را نجات دهد بنابراین امیدواریم روزی برسد که به جای اینکه این اعضا زیر خاک بروند به بیماران نیازمند پیوند زده شوند و آن‌ها را از روزهای سخت بیماری نجات دهند. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha