به گزارش ایسنا، روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی تحلیلی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی به پایینترین سطح جایگاه بینالمللی خود از زمان تأسیس رسیده و اکنون با «سونامی واقعی» مواجه است که روز به روز شدت خواهد گرفت. یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه رژیم صهیونیستی که نام او فاش نشده در این باره اذعان کرد: «ما در بدترین وضعیتی هستیم که تا کنون تجربه کردهایم. این از یک فاجعه هم بدتر است، جهان با ما نیست.»
این گزارش با اشاره به پیامدهای بینالمللی ادامه جنگ علیه نوار غزه، نوشته است: اقدامات اتخاذ شده در سطح جهانی علیه اسرائیل به دلیل تداوم جنگ نسلکشی در غزه، روز به روز در حال افزایش است. یکی از بارزترین این اقدامات، تصمیم انگلیس به تعلیق مذاکرات مربوط به توافق تجارت آزاد با اسرائیل است که میتواند تبعات اقتصادی سنگینی داشته باشد.
به نوشته یدیعوت، پس از گذشت ۵۹۲ روز از آغاز جنگ در غزه، رژیم صهیونیستی در بدترین وضعیت بینالمللی قرار گرفته است. سه کشور کلیدی و از اصلیترین متحدان تلآویو یعنی انگلیس، فرانسه و کانادا، با صدور بیانیهای مشترک اعلام کردند که در صورت ادامه جنگ در غزه، تحریمهایی علیه تلآویو اعمال خواهند کرد.
این روزنامه در ادامه نوشت: کمتر از ۲۴ ساعت پس از این هشدار، انگلیس اعلام کرد که مذاکرات مربوط به توافق تجارت آزاد آتی با اسرائیل را لغو کرده است، سفیر اسرائیل در لندن را به جلسه توبیخ احضار کرده و همچنین تحریمهایی علیه شماری از شهرکنشینان اعمال کرد.
این روزنامه همچنین به نگرانیهای فزاینده دولت آمریکا از اقدامات رژیم صهیونیستی اشاره کرده و نوشته است: منابعی در کاخ سفید از عملکرد کابینه اسرائیل ابراز ناامیدی کردهاند و گفتهاند که اسرائیل تنها طرفی است که مانع پیشبرد یک توافق جامع میشود.
در ادامه گزارش آمده است که شامگاه سهشنبه، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی دستور بازگشت مقامات ارشد تیم مذاکرهکننده اسرائیل از دوحه را صادر کرد و تنها تیمهای فنی را در قطر باقی گذاشت. این تصمیم نشاندهنده پافشاری نتانیاهو بر ادامه جنگ نسلکشی علیه غزه است، اقدامی که به گفته تحلیلگران ممکن است فشارهای بینالمللی را بیش از پیش افزایش دهد.
یدیعوت آحارونوت هشدار داده است که تعلیق مذاکرات تجاری از سوی انگلیس میتواند ضربات اقتصادی بزرگی به رژیم صهیونیستی وارد کند؛ چراکه انگلیس یکی از مهمترین شرکای تجاری اسرائیل است و حجم تجارت دوجانبه میان دو طرف به حدود ۹ میلیارد پوند استرلینگ میرسد که این کشور را به چهارمین شریک تجاری اسرائیل تبدیل میکند. این توافق بهویژه برای بخش فناوری پیشرفته رژیم صهیونیستی (هایتک) که ۷۰ درصد از کل صادرات تلآویو را تشکیل میدهد، بسیار حیاتی بوده است. توافقی که در حال مذاکره بود، قرار بود نسخه بهروزشده توافق پیشین با اتحادیه اروپا باشد و موضوعاتی همچون سرمایهگذاری و تجارت الکترونیک را نیز در بر بگیرد.
این روزنامه همچنین به مواضع جدید اتحادیه اروپا اشاره کرده و نوشته است: «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده است که این اتحادیه در پی وضعیت فاجعهبار غزه بازنگری در توافق شراکت با اسرائیل را آغاز خواهد کرد.
علاوه بر این، «فرانسوا بایرو» نخستوزیر فرانسه شامگاه سهشنبه اعلام کرد که فرانسه، انگلیس و کانادا در نظر دارند بهطور مشترک کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند. یدیعوت در این باره نوشت: این تهدید بیسابقه از سوی سه قدرت بزرگ غربی، تاکنون شدیدترین موضعگیری علیه اسرائیل به شمار میآید و چهرهای مطرود از آن در سطح جهانی ترسیم میکند.
به گزارش این روزنامه، هلند نیز در پی حمایت کافی، موفق شده است بحثی را در اتحادیه اروپا درباره لغو توافق شراکت با رژیم صهیونیستی به جریان بیندازد. ۱۷ کشور از اعضای اتحادیه با این اقدام موافقت کردهاند و تنها ۹ کشور با آن مخالفت ورزیدهاند. در همین حال، ایتالیا نیز که دارای دولتی راستگرا است، به جمع منتقدان رژیم صهیونیستی پیوسته است. «آنتونیو تایانی» وزیر خارجه ایتالیا گفته است: ما نمیخواهیم شاهد رنج بیشتر ملت فلسطین باشیم. بس است. بیایید برای آتشبس تلاش کنیم. همه گروگانها (زندانیان صهیونیست در غزه) باید آزاد شوند و بگذارید مردم غزه در صلح زندگی کنند.
او خطاب به رژیم صهیونیستی افزود: «کافی است! حماس جنگ را آغاز کرد و شما نیز پاسخ دادید، اما اکنون وقت صلح است».
یدیعوت آحارونوت در بخشی از گزارش خود به سیاست سکوت واشنگتن در قبال اقدامات تلآویو نیز اشاره کرده و نوشت: آمریکا که همواره مدافع پرشور اسرائیل بود، این بار در برابر تهدیدات تحریمی انگلیس، فرانسه و کانادا سکوت اختیار کرده است. اگر پیشتر میگفتند ترامپ، اسرائیل را زیر چرخهای اتوبوس انداخته، حالا این گزاره در عرصه واقعی در حال تحقق است.
در این گزارش آمده است که دولت ترامپ علیرغم اظهار حمایتهای گذشته، با تنشهای فزاینده در صحنه بینالمللی و اختلافات داخلی در آمریکا، ممکن است در حمایتهای بیقید و شرط خود از اسرائیل تجدید نظر کند.
در بخش پایانی این گزارش، یک مقام ارشد وزارت خارجه رژیم صهیونیستی هشدار داده است: ما با سونامی واقعی مواجه هستیم که وضعیت را بدتر خواهد کرد. از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، جهان در تلویزیون فقط کودکان کشتهشده فلسطینی و خانههای ویرانشده را میبیند و از آن خسته شده است. اسرائیل هیچ راهکاری ارائه نمیدهد، هیچ تصویری از فردای پس از جنگ ندارد، هیچ امیدی نمیدهد و هرآنچه میبینیم فقط مرگ و ویرانی است.
او گفت: تحریمهای خاموش قبلاً هم وجود داشتهاند، اما اینبار شدیدتر خواهند شد. این وضعیت را نباید دستکم گرفت. هیچکس نمیخواهد نامش با اسرائیل گره بخورد.
همچنین، «یائیر گولان» رئیس حزب اپوزیسیون «دموکراتها» در سرزمینهای اشغالی در مصاحبهای با رادیو رژیم صهیونیستی گفت: «یک دولت عاقل علیه غیرنظامیان جنگ به راه نمیاندازد، کودکان را از روی سرگرمی نمیکشد و سیاست کوچ اجباری جمعیت را در پیش نمیگیرد.»
انتهای پیام
نظرات